Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Baumgartner: többre lehetnék képes

Nem könnyű manapság Minardi pilótának lenni, de idén valahogy még nehezebb helyzetben van Baumgartner Zsolt és Gianmaria Bruni. Rendszeresen legalább öt másodperc hátránnyal a legjobbak mögött bukdácsolnak és az egyetlen motivációt számukra a csapaton belüli rivalizálás jelenti.
Baumgartner szívesen elszerződne.
"Az autóink legalább három évesek, csakúgy mint a motorok."- kezdte Zsolt. "Nagy dolgokat így nem tudunk produkálni. A szerelők, a mérnökök és természetesen mi, pilóták is mindent megteszünk, amit a képességeink engednek." A magyar pilóta által a kiesésekben bővelkedő monacoi versenyen elért 9. helyezés a csapat legjobb eredménye, de a pontszerzésről még az új pontozási rendszer ellenére is csak álmodhatnak...

"Az egyetlen lehetőségem a teljesítményem felmérésére, a csapattársammal vívott külön versenyünk. Mindenki tudja, hogy nagyon nehéz a többi csapat közelébe férkőzni. Úgy gondolom, hogy még a Jordan Fordok kasztnija alatt is legalább 40 lóerővel erősebb motor lapul. Így számunkra marad a csapaton belüli rivalizálás és az előző évek eredményei alapján való értékelés. Mivel ezek alapján nem rossz a teljesítményem, ebből erőt meríthetek a folytatáshoz." Az elég gyengére sikeredett szezonkezdés után a 23 éves hazánkfia a legutóbbi futamon egész derekasan küzdött, sőt a csapaton belüli időmérő párbajban is feljött, de még mindig Bruni vezet 5:3 arányban.

Zsolt mindennek ellenére bizakodó abban a tekintetben, hogy jövőre is a legjobbak között kaphat bizonyítási lehetőséget. "Ha a szezon jól sikerül, és tudok szállítani egy-két jobb eredményt, akkor talán jövőre is lehetőséget kaphatok egy másik csapatnál. És egy jobb autóval jobb eredmények elérésére lehetek képes. Ehhez persze több tapasztalatra van szükség az autóval kapcsolatban, de a jobb eredmények biztosan jönnének."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosztovojt hazaküldték

Az orosz válogatott egyik legrutinosabb tagját, Alekszander Mosztovojt fegyelmi okok miatt azonnali… Tovább olvasom