Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Baumgartner reménykedik

A Forma–1-ben szereplő Jordan csütörtökön megnevezte a 2005-ös szezonra szerződtetett pilótáit,

Így eldőlt, hogy Baumgartner Zsolt nem igazol ehhez a csapathoz. A Baumgartner Team azonban továbbra is tárgyal arról, hogy a számba vehető lehetőségek valamelyikét véglegesítse.

Erre az évre már csak két hely kiadó a Forma–1-ben: a Red Bull Racing (volt Jaguar) és a Minardi – az elmúlt esztendőben itt szerepelt a magyar versenyző – nem nevezte még meg második pilótáját.
Baumgartner Zsolt az MTI megkeresésére egyelőre nem tudott konkrétumokkal szolgálni karrierje folytatásáról.

„ A magam részéről egyáltalán nem vagyok elkeseredve, bár természetesen szívesen dolgoztam volna együtt újra a Jordan-csapattal, melynek színeiben egykor bemutatkoztam a Forma–1-ben. A tárgyalások során több alkalommal úgy tűnt, hogy van is erre esély, de végül több újonnan felmerülő körülmény és gazdasági részlet miatt nem sikerült egyezségre jutnunk – nyilatkozott az első F–1-es magyar pilóta.

– Ezek után többen egyenesen kijelentették, hogy vége a Forma–1-es karrieremnek. Nos, ez utóbbi egyelőre szintén csak kérdésként merülhet fel. Amíg végleg el nem dől az idei versenyévaddal kapcsolatos munkavállalásom, addig erről nem szeretnék, és a Forma–1 íratlan, de nagyon szigorú szabályai miatt nem is tudok beszélni. Nem szeretném, ha bármi megzavarná a folyamatosan zajló tárgyalásokat, és úgy vélem, hogy csak arról van értelme beszélni, ami nem találgatás, hanem tény. Való igaz, hogy már csupán két versenyzői hely, továbbá tesztpilótai állások maradtak szabadon, ennek ellenére a háttérben zajló események ismeretében úgy vélem, nem dőlt még el minden.

A Baumgartner Team, illetve a menedzsment ezekben a percekben is azon dolgozik, hogy kialakítsa a továbbra is fennálló lehetőségek legjobb változatát. Tavalyi csapatomat, a Minardit illetően csak azt ismételhetem, amit korábban is mondtam, nevezetesen hogy szívesen dolgoznék továbbra is együtt az istállóval, de ehhez több feltételnek is teljesülnie kell. A csapat néhány héttel ezelőtt tett ajánlatában ezek a feltételek nem voltak adottak, azóta pedig nem újítottuk fel a tárgyalásokat."

Az index.hu internetes oldal írása szerint Baumgartner Antal, Zsolt édesapja azt mondta, fia nem lesz ott idén a Forma–1-ben. Az MTI-nek ugyanakkor Baumgartner Antal úgy nyilatkozott: már nem először félreértelmezhetően fogalmazták meg, amit mondott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem számítanak Baumgartnerre

Nem lesz magyar versenyzője az idei Forma–1-es futamoknak, úgy tűnik Baumgartner nem indul. Tovább olvasom