Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Baumgartner köszönete az adakozóknak

Baumgartner hálás az adakozó rajongóknak és a szponzorainak, akik a Forma-1-be segítették.
"Rendkívül idegfeszítő napokon vagyok túl, és bár úgy érzem, a történetnek nincs még vége, először is köszönetet kell mondanom mindenkinek, aki eddig segített. Az elmúlt napokban olyan, számomra elképzelhetetlen szimpátiahullám irányult felém, mely szinte feldolgozhatatlan" - nyilatkozta az MTI-nek Baumgartner Zsolt, miután biztossá vált, a menedzsmentje vállalja a Minardi istálló feltételeit, így a pilóta indulhat a Forma-1-ben.

A 22 éves versenyző minden támogatójának hálás a segítségért: "Az erre a célra létrehozott telefonvonalakon rengeteg kedves felajánlás érkezett. Volt olyan egykori osztálytársam, aki százezer forintot hozott el saját kezűleg, és akadt iskolás, aki a zsebpénzét küldte el, de száz forinttól az ötvenmillióig érkezett felajánlás ismeretlen magánemberektől és cégektől".

Baumgartnernek egy külföldi szponzor annyi pénzt ajánlott, amellyel a Mol az első szerződésajánlata szerint támogatta volna őt, viszont azt kérte, külföldi színekben versenyezzen. A pilóta ezt az ajánlatot természetesen visszautasította.

"Hozzám is eljutottak olyan kör e-mailek, illetve sms-ek, melyben szurkolók százai próbáltak így további támogatókat keresni. A Matáv illetékeseitől tudom, hogy az emeltdíjas telefonszámot is több ezren hívták fel. Miközben az ország Forma-1-es rajongói egy emberként mozdultak meg, hogy segítsenek, érkezett a menedzsmenthez egy külföldi ajánlat, mely egy csapásra megoldotta volna a gondunkat. Szüleimmel is egyeztetve viszont úgy döntöttem, hogy csak magyar színekben akarok a Forma-1-ben szerepelni, így elutasítottuk azt az érdeklődést, amely más ország licenszének felvételét szabta volna meg feltételül" - mondta Baumgartner, miután kiderült, valószínűleg más forrásokból is összejön az induláshoz szükséges pénz.

A Minardi csapat a szerződésben január 22-ét jelölte meg utolsó dátumként a szponzorpénz első részletének átutalására, amit a versenyző menedzsmentje képes is teljesíteni. Baumgartner így csütörtökön máris elutazhat az istálló faenzai központjába, az üléspróbára.

"Csütörtökön Faenzába utazom, hogy a Minardi szakembereink segítségével elkészítsük azt az ülést, melyet idén használok majd. Hogy ez létrejöhetett, a mellettem végig kitartó szponzoraimnak köszönhetem, valamint azoknak a magyar embereknek, akik az elmúlt napokban beléptek a Baumgartner Zsolt támogatói klubba"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holtversenyben második Lékó Péter Wijk aan Zee-ben

A Corus 2004 szuperverseny kilencedik fordulójában Lékó Péter sötéttel 14 lépésben megosztozott a… Tovább olvasom