Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Baumgartner a Jordannel tárgyal

Amilyen távol került Baumgartner Zsolt a Minardival történő szerződéshosszabbítástól, annyira közel van hozzá, hogy továbbra is Forma-1-es pilóta maradjon. A Jordan egyik vezetője ugyanis tegnap elárulta a Blikknek, valóban tárgyalnak a szerződtetésről.
A magyar versenyző csapata még nem tudott megállapodni a Minardi vezetőivel a szerződéshosszabbításról. Rick Gorne menedzser szerint a pályafutás folytatásaként szóba jöhet a Jordan, de van három igazán menő gárda is, ahol tesztpilótát keresnek. Ha ez sem jön össze, akkor sincs veszve minden, mert Zsolt a már Champ Car néven zajló, korábbi Indy Car sorozatba is bekerülhet.

- A Minardival zajló tárgyalások a technikai és az anyagi feltételekről szólnak - adott tájékoztatást Baumgartner -, mert a tavalyinál jobb kondíciókat szertnénk mindkét területen. Nekik más az álláspontjuk, mint a miénk, s ha nem tudunk közös nevezőre jutni, nem jön létre a megállapodás. Új helyeket keresünk, de a Jordant leszámítva csapatneveket még nem mondhatok.

A Jordannek még nincs pilótája, s a magyar fiú esélyeit az is növeli, hogy az ír csapatfőnök jóban van Gorne-nal, Zsolt menedzserével.

Eddig úgy tudtuk, azt szerződtetik, aki kifizeti az általuk kért összeget - Baumgartner tavalyi szezonja hétmillió dollárba került, a Jordan tízet kért, s a Minardi az idénre állítólag ötöt -, de csütörtök estére jobbak lettek a kilátások.

Helen Templel, a Jordan sajtófőnöke biztató híreket közölt.
- Való igaz, felfigyeltünk Baumgartner Zsoltra, és igen tehetséges pilótának tartjuk - mondta. - Azt sem tagadom, hogy már felvettük a kapcsolatot a versenyző ügyeit intézőkkel, és tárgyalunk a szerződtetéséről. El kell viszont mondanom, hogy rajta kívül még 3-4 pilótával vannak hasonló jellegű megbeszéléseink. Pénzügyi kérdésekről nem beszélhetek, de azt közölhetem, ha valakiben fantáziát látunk, és a tudása, a produkciója azt sejteti, hogy eredményes lehet nálunk, annak nem kell fizetnie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bognár-ügy: folytatás következik

A Soproni Városi Bíróságon dr. Gajdos Anikó tanácsa megkezdte Bognár György, a Matáv Sopron egykori vezetőedzője, majd ügyvezetője ellen folyó büntetőper tárgyalását. A vádirat ismertetése után a vádlott, azaz Bognár György jelezte, külön nem kíván vallomást tenni, hanem fenntartja a nyomozás során tett vallomását. Az ellene felhozott vádakban nem tartja bűnösnek magát. Tovább olvasom