Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Baróti Lajos kitüntetése

Magyar Örökség kitüntető címet adományoztak többek között Baróti Lajos labdarúgóedzőnek.
Baróti Lajos (jobbra) átveszi a díjat Schulek Ágostontól.
A Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért testület 37. alkalommal hozta meg döntését korunk, valamint a második világháborút megelőző időszak legjelentősebb magyar teljesítményeinek megnevezésében; a kitüntető címeket tanúsító okleveleket szombaton adták át a Magyar Tudományos Akadémián.

Magyar Örökség kitüntető címet adományoztak többek között Baróti Lajos labdarúgóedzőnek több évtizedes kiemelkedő edzői és pedagógiai tevékenységéért.

A kilencvenes éveit taposó, Győrhöz is kötődő Baróti Lajos markáns egyénisége a magyar és a nemzetközi labdarúgóvilágnak.
A Győri ETO-ban 1946-tól két évig játszott, majd egy csehszlovákiai túrán eltörött a lába és ezután felhagyott az aktív játékkal. Nem sokkal utána a csapat edzője lett, az 1948/49-es bajnokságban az ETO megkapaszkodott vele az élvonalban, majd a rá következő két évben a vidék legjobbja címet is elnyerte.

Aztán 1951-ben összetűzésbe került a vagongyár vezérigazgatójával és emiatt távoznia kellett. Edzői karrierje utána teljesedett ki itthon és külföldön egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkerült a brazil mez

Hannich Péter az 1986-os magyar–brazil meccs után mezt cserélt Alemaóval, a vendégek… Tovább olvasom