Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Barátság sportpark: pénteken avatás, szombaton futófesztivál

Atlétika - A több mint 500 millió forintból elkészült győri Barátság sportparkot pénteken délután avatják. Szombaton az Arrabona-futófesztivál lesz a park első jelentősebb eseménye.
Az Adyvárosi Sportcentrum és Barátság Sportparkot pénteken délután avatják Győrött. A több mint 500 millió forintból elkészült nagyszerű létesítményben három műfüves focipálya épült, a két szélsőt az ősz folyamán befedik, így egész évben használható lesz, a centerpálya köré pedig egy hatszáz néző befogadására alkalmas lelátót építettek. A tervezéskor gondoltak más sportágak képviselőire is, így van lábtenisz- és streetballpálya is, előbbi műfüves, utóbbi műanyag borítást kapott, csakúgy, mint a közel hatszáz méter hosszú futópálya. Más egyebek mellett egy korszerű kiszolgálóépület teszi teljessé a sportparkot.
Pénteken 15 órakor Borkai Zsolt polgármester köszöntőjével kezdődik az ünnepélyes avatás, amelynek a díszvendége Orbán Viktor volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke lesz. Ezt követően kispályás labdarúgótornát rendeznek az ETO-öregfiúk, a Fidesz elnöki stáb, a Győr-, valamint a médiaválogatott részvételével.

Másnap, szombaton délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a park, az első jelentős rendezvény a győri sportigazgatóság szervezésében ötödik alkalommal rendezett Arrabona Futófesztivál és Sportnap lesz, amely az elmúlt évek során a város egyik legnagyobb szabadidő-rendezvényévé nőtte ki magát.

„Az idei fesztivál amellett, hogy hagyományaihoz híven az egészséges életmód népszerűsítését, családi program biztosítását, a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja, kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a város polgárai birtokukba vegyék a felújított Barátság sportparkot" – mondja Molnár Péter városi sportigazgató.

Idén erősíteni szeretnék a rendezvény szabadidősport jellegét, ezért csak egy futamot rendeznek 3,5 km-es távon, a városrészben kijelölt pályán, melynek utolsó szakaszát a park 600 méteres rekortánkörén teljesítik az indulók. A versenyt követően az eredményhirdetést is a parkban tartják és egyben számos értékes ajándékot sorsolnak ki a résztvevők között.

Ezt követően is érdemes lesz a parkban maradni, hiszen a szervezett programok (páros lábteniszverseny, ovifoci-bemutató, Bajnokok Tornája kispályás labdarúgókupa, streetballverseny) mellett lehetőség nyílik személyesen is kipróbálni a sportpark szolgáltatásait.

Az V. Arrabona Futófesztivál és Sportnapról részletes információk találhatók a www.gyorsport.hu honlapon. A versenyre korhatár nélkül bárki jelentkezhet a honlapon, illetve személyesen a sportigazgatóságon (Batthyány tér 1.) pénteken 12 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három évtizede harmóniára tanít

Torna - Megszámlálni sem tudná, hogy az elmúlt harminchárom évben hány gyermekkel szerettette meg a… Tovább olvasom