Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Bántó volt Varga tv-nyilatkozata

Varga Zoltán győri lemondása és távozása nem sikerült csendesre. A napokban tett tévényilatkozata alapos vihart kavart. Győrött szeretik a futballt és mindig befogadták azokat, akik teljesítettek.

Varga Zoltán hosszú, sikertelen győri sorozata után azt mondta ország-világ előtt, hogy Győr nem érdemel labdarúgást, mert ott nem szeretik a focit, s nem fogadják be az idegent. Varga Zoltán szakmai és emberi kudarcainak megítélése nem lehet tisztem, megtették ezt számosan. De Győrt, a győrieket sértő kijelentése megdöbbentett sok-sok ezer focirajongót, olyanokat is, akik nem járnak ki a mérkőzésekre.
Győrött 100 éve van foci, közel 50 éve a legfelsőbb osztályban, s a sok hazai siker mellett ellenfél volt a nemzetközi kupákban a mai Bajnokok Ligája színe-java: Milan, Barcelona, Benfica (Népstadion, 80.000 néző!), Juventus, Manchester United, Standard Lige és még sorolhatnám, s az egész országban, sőt, a határokon túl is szurkoltak az ETO sikeréért! S kikkel érte el az ETO? Csupa „idegennel": Hidegkuti Nándorral, Szusza Ferenccel, Farsang Ferenccel, Kovács Imrével, Verebes Józseffel, de rajtuk kívül megtelt a nézőtér Gellei Imre, Reszeli Soós István, vagy éppen szegény Győrfi Laci idején is. Ugyanez vonatkozik a pályafutásukat nem Győrött kezdő és az átlag mellett többek között Bauer Rudolf-, Szent László-, Pro Urbe-díjas játékosokra is. A befogadás mércéje pedig mindig a teljesítmény, az eredményesség és az emberi magatartás volt s lesz a jövőben is.
Biztos vagyok abban is, hogy bárki követi Varga Zoltánt a kispadon – „idegen" vagy helybeli –, jó foci esetén megtelik a nézőtér, s az életük nagy részét az ETO-ért dolgozó néhai Lang János, a nyolcvanadik évén túl is szinte minden mérkőzésen megjelenő örökös elnök Pálkövi Gyula, s még nagyon sok megbántott ETO-szurkoló is feledni tudja a – főleg Vargától – meg nem érdemelt bántást.
Egy szerény bocsánatkérés pedig segítené a sebek behegedését.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei Zsolt 17. profi győzelme

Erdei Zsolt 17. profi ökölvívó mérkőzését is megnyerte és negyedszer is megvédte a Boksz… Tovább olvasom