Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Bálon díjazták a legjobb megyei játékvezetőket

A legjobb játékvezetőnek járó vándorserleget Csirke Rudolf kapta.
Hétvégén tartották szokásos báljukat a megyei játékvezetők.
Idén a Palotai Károlyról elnevezett legjobb játékvezetőnek járó vándorserleget Csirke Rudolf kapta. A legjobb asszisztensnek járó elismerést Horváth Zoltán vihette haza, míg a legjobb huszonhat éven aluli sípmester Görög Márió lett. Az idén alapított „jó tanuló, jó sportoló" elismerést Péntek Zsuzsanna vehette át, aki második diplomájára készül. A díjat Kiss Géza emlékére alapították, amit fia, Kiss Norbert adott át személyesen.

Kerek évfordulóhoz érkező játékvezetők és ellenőrök is elismerésben részesültek. Tíz évvel ezelőtt tette le a vizsgát Bozsaki Gábor, Czencz Zsolt, Fodor Zoltán, Nagy Gábor és Péntek Zsuzsanna. Tizenöt éves működés után Antal István, Birkás Szilárd, Bodó Péter, Bálintfi István, Csillag Gábor, Horváth Zoltán, Tóth Sándor és Végh Miklós, míg húsz év játékvezetésért Bausz Imre, Nagy Imre Attila, Horváth Zoltán és Kovács Károly vehetett át emlékérmet. Harmincöt éve foglalkozik ezzel a szakmával Segovits Antal és Boros Péter. Negyven éve tett vizsgát Deák Ferenc, negyvenöt éve Karcsics Ferenc, míg ötven éve Kiss Tóth Imre.
Kőrös László több évtizedes munkásságáért életműdíjat vehetett át. Horváth Lászlót, az MLSZ megyei igazgatóját tiszteletbeli játékvezetővé avatták.

Dubraviczky Attila és Palotai Károly között Csirke Rudolf, az év legjobb bírója.
Dubraviczky Attila és Palotai Károly között Csirke Rudolf, az év legjobb bírója.


Dubraviczky Attila, a megyei játékvezetői bizottság elnöke: „Örülök, hogy a hagyományoknak megfelelően idén is remekül sikerült a bál. Értékeltük az elmúlt időszakot és megemlékeztünk az elhunyt kollégákról. Boldog vagyok, hogy Kiss Géza volt kiváló FIFA-játékvezető barátom temetésén tett ígéretem is megvalósult. Átadtuk azt az emlékserleget, amit minden évben olyan játékvezető vehet majd át, aki a tanulmányaiban és a sportban is jól teljesít. Külön öröm volt számomra, hogy Géza fia, Norbert elfogadta a meghívást, és ő adta át a díjat." 

Olvasóink írták

 • 10. zsoltika1111 2012. február 20. 17:29
  „Mióta barátja Kiss Gáza? Pár éve miatta váltották le, remélem a 8-as hozzá szólás igaz, sok ember örülne”
 • 9. G.B. 2012. február 19. 18:51
  „Melyik mérkőzés volt ez?”
 • 8. hzoli_hvar 2012. február 19. 17:44
  „Nem tudom mennyire igaz, de az edzőmeccsünk bírója szerint leváltották a Dubraviczkyt...”
 • 7. acsali 2012. február 19. 11:36
  „A játékvezetést csak szerelemből lehet végezni, hiszen a meccseken a kőbányai sörös "nép" fikázásait nem tűrnék el alkalomról alkalomra .”
 • 6. rejna 2012. február 19. 10:16
  „De szép serleg!Isten bizony elmegyek bírónak!:)már ezért megéri!:)Mondjuk Ő pont megérdemelte.100-ból 1.”
 • 5. alacska 2012. február 18. 12:39
  „Én nem hiszem el az elnök úr nyilatkozatait- az elnök úr is sokat képzel magáról.Elhiszem, hogy színvonaltalan a játékvezetés több esetben, ennek oka az amit leírtam, hogy 14 éveseknek is játékvezetői engedélyt adnak + nagyon sok a nő. Vannak a hölgyek között is rátermettek, de sok a bárgyu, tehetetlen nőszemély akik nem tudják kezelni a mérkőzés közbeni "krízishelyzeteket"”
 • 4. hzoli_hvar 2012. február 17. 20:46
  „Lehet, hogy Dunát lehet rekeszteni velük - bár ezt csak az gondolja, aki elhiszi az elnök nyilatkozatait-, de így is kevés, hogy normális küldést lehessen készíteni.
  A színvonal évről-évre alacsonyabb lett, és elért oda, hogy szinte nem volt hétvége félbeszakadt mérkőzés nélkül...
  Dubraviczkynek sikerült "bóvli" kategóriába süllyeszteni a megyei játékvezetést.
  Ideje lenne váltani, mert mindig rosszabb lesz csak minden.”
 • 3. qeu 2012. február 16. 18:51
  „Szerintem a "jó tanuló és jó sportoló" díj kimondottan jó "helyre" került. Mind az, hogy ezt Kiss Géza emlékére alapították pedig igen nemes gesztus, ez a díj így minden szempontból kiemelkedő.
  Egyébként alacska-nak sajnos többnyire igaza van, nagyobb szűrésre és valósabb ellenőri jelentésre lenne sokszor szükség, hogy a gyengébbek - mondjuk ki - elhagyják ezen pályát, a tehetségek pedig léphessenek előre.
  Biztosan bevezetném azt, hogy a bírókat a meccs előtt és után szondáztatni lehessen, ennek meg lenne egyébként az oka és szűrésnek ez is egy lépése lehetne.
  Na de félre ezekkel: a bíróknak sportszerű meccseket kívánok!”
 • 2. alacska 2012. február 16. 18:34
  „Mióta a játékvezetés havonta felér egy gyenge fizetéssel, azóta annyi a játékvezető, hogy magyarul mondva Dunát lehetne rekeszteni velük.Ez sokszor a játékvezetés rovására megy. Korhatárhoz és némi játékos múlthoz /legalább IFI szinten / kötném a játékvezetői vizsgát. 16 év alatt nem engednék vizsgázni, ugyanígy 60 éven felülieket sem engednék mérkőzést vezetni.”
 • 1. játékvezető100 2012. február 16. 14:22
  „Mindig azok kapják, akik sokat melegednek a tűz körül. Nem a tudás dominál sajnos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II: két magabiztos siker

Felkészülési mérkőzésen mindhárom megyei NB II-es csapat pályára lépett szerdán. Tovább olvasom