Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Balhés focimeccs Beleden: rendező állította meg a rajkai edzőt

A rajkaiak reklamáló edzőjét a vendégek szerint durván fellökte a trénert. A belediek szerint nem lökött rajta akkorát, hogy elessen.
Nem mindennapi esemény árnyékolta be a vasárnapi Beled–Rajka megyei első osztályú bajnoki mérkőzést, ezúttal nem játékost, hanem edzőt kellett percekig ápolni a pálya szélén. Cerovsky Pétert a rajkaiak reklamáló edzőjét az egyik hazai rendező állította meg – a vendégek szerint durván fellökte a trénert.

„Talán tényleg vehemensebben ugrott fel az edzőnk a kispadról és indult meg az egyik asszisztens felé, ám ez a reakció semmiképp nem fogható fel támadásként egy hatvanas éveiben járó szakvezetőtől – kezdte az esettel kapcsolatban László Tamás, a rajkai klub elnöke.

– Péter nem értette, hogy a partjelző miért jelzett szabálytalanságot, s ítéltek ezután tizenegyest a csapatunk ellen. Az edzőnk valóban elhagyta a számára kijelölt technikai zónát, de nem azért, hogy megtámadja az asszisztenst" – szögezte le a rajkai sportvezető, aki szerint túlzás, ami ezután következett.

„Egy nála talán húsz évvel fiatalabb és két fejjel magasabb mellényes rendező állt az útjába. Öt méterre voltam az esettől, s azt láttam, hogy nem csupán feltartotta, hanem két kézzel mellkason is lökte az edzőnket, aki elesett. Nekem kellett áthívnom a túloldalon lévő polgárőrt és rendőrt, hogy intézkedjenek. Ez meg is történt, bár úgy tudom, feljelentést végül senki nem tett. Véleményem szerint a kelleténél durvábban, indulatosabban reagált a beledi rendező. Nem így kellett volna megoldania ezt a helyzetet. Bár az edzőnk aznap este és még másnap is fájlalta a hátát, szerencsére komolyabb baja nem esett" – fogalmazott László Tamás.

Természetesen az esettel kapcsolatban megkérdeztük a hazaiakat is.

„A rajkai edző a szabályokat megszegve, a technikai zónát elhagyva rohant az asszisztens felé. Ekkor állt elé az egyik biztonsági ember. Ő lehet, hogy megfogta, talán kicsit meg is tolta, de semmiképp nem lökött rajta akkorát, hogy elessen" – mondta Prim László, a belediek szakosztályvezetője. – Egyébként nem volt előjele az esetnek, ősszel sokkal feszültebb volt a meccs Rajkán. A vendégek a jó rajtjuk után talán kicsit elbízták magukat, s nem számítottak tőlünk ekkora ellenállásra. Visszatérve az esetre, csak pár percig állt a játék, s szerintem a rendező azt tette, amit kellett. Ha nem csinálja ezt, akkor lehet, hogy minket büntetnek meg."

Az esettel kapcsolatban egyébként már döntés is született: a megyei igazgatóság fegyelmi bizottsága a rajkai edzőt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a beledieknek pedig két következő hazai találkozójukon szövetségi ellenőrt kell fogadniuk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL: nyolc között a Chelsea és a Real Madrid

A Chelsea és a Real Madrid bejutott a sorozat legjobb nyolc csapata közé a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján. Tovább olvasom