Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Baleset a szupermaratonon

Nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az a futó, akit egy autó ütött el a Bécs–Budapest Szupermaraton harmadik napján.

Szerencsés baleset történt a Bécs–Budapest Szupermaraton harmadik napján. A Győr–Tata szakaszon az egyik budapesti csa pat kísérőautója elütötte egy má sik, ugyancsak budapesti csapat futóját, Hegyaljai Attilát. Az el sődleges orvosi vélemény szerint a futó 8 napon belül gyógyuló sé rülést szenvedett a ballábán.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályveze tője, Kóczán László alezredes el mondta a Kisalföldnek, hogy a mezőny a győri termálfürdő par kolójából indult és rendőri biztosí tás mellett haladt Komárom-Esz tergom megye felé.

Délelőtt fél 12-kor Bőny-Szőlőhegynél történt a szerencsés kimenetelű baleset. Az üdítők okozták a bajt Az egyik csapatot kísérő Opel vezetője – saját elmondása szerint – a kocsiban felhalmozott s ledőlő szendvicseket, italokat akarta meg igazítani, ezért egy pillanatra leha jolt.

Közben utolérte az egyik futót, s már nem tudott korrigálni, autója jobb elejével fellökte a sportolót. Az alezredes elmondta, a sporto ló és a gépkocsivezető megbeszélték a balesetet, s mert nem volt jele sé rülésnek, mindketten továbbindul tak. Mintegy 600 méterre azonban a futó erős fájdalmat érzett a bal lá bában s megállt. Szerencsére épp akkor ért oda a honvédség csapatát kísérő katonai mentőautó és a győri kórházba szállították. Kóczán alezredes elmondta, hogy kollégái utánamentek a bal esetet okozó vezetőnek, vissza mentek a helyszínre, s rekonstruál ták a történteket.

A sportolót és a gépkocsivezetőt is megszondáztat ták, de az eredmény mindkét eset ben negatív volt. A baleset okozója elismerte, hogy ő lökte fel autójá val a futót, s csak azért ment to vább, mert úgy tűnt, nincs baj. Ha ez nem így történik, akkor nem hajtott volna tovább.

A rendőri biztosításról az osz tályvezető elmondta, hogy a Ba nai úton történt balesetet leszá mítva semmi más probléma nem volt a verseny megyei szakaszán. A forgalmat csak az éppen szükséges időre zárták le a kereszteződések nél. S ha a versenyzők szakaszok ban érkeztek, úgy a forgalmat is átengedték. Mini BB hatodszor Hatodik alkalommal rendezték meg Bőnyön a Mini BB-t, azaz a Bőny–Bábolna futóversenyt.

Az eseményen a hét általános iskolai csapat mellett hat felnőttgárda is el indult. A résztvevők zöme váltó ban, a kisebb hányada pedig egyé niben teljesítette a 8800 méteres tá vot. A rendezvénnyel Bőny harcba szállt a „szupermaraton legszimpa tikusabb települése" címért is. A váltóversenyen a gyerekek kö zött a Bábolna végzett az első he lyen, megelőzve a bőnyi és a farádi iskola csapatát.

A felnőtt kategóriá- ban immár harmadszor a Fekete Sasok győztek, ők vehették át a Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke által felajánlott különdíjat. Második helyen a révais öregdiá- kok végeztek, őket a Győri Futó klub tagjai követték. Egyéniben Varga Ákos (Bőny) lett az első Sőregi Ágnes (Győr) és Vaskó Norbert (Bőny) előtt. Kara Ákos, Szakács Imre ka binetfőnöke ezúttal is rajthoz állt. Ő már a kezdetektől fogva részt vesz a futáson. A tegnapi eredmények

Férfiak. Egyéni:
1. Tomasz Chawawko (lengyel) 4:16.42;
2. Bogár János (EVSC) 4:36.33;
3. Anatolij Kruglikov (orosz) 4:45.25.

Váltó:
1. P&P Pékáru 3:26.29;
2. Oláh Nyomdaipari Kft. 3:27.00;
3. Mazda Tondach 3:27.00.

Nők. Egyéni:
1. Maria Bak (né met) 5:39.41; 2. Anke Drescher (német) 5:54.46; 3. Czibók Ágnes 6:06.36.

Váltó:
1. AstraZeneca–4 3:56.21;
2. Gropius 4:04.22;
3. AstraZeneca–2 4:07.02.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bogár lett az első

Szerda délután Győrbe érkezett a Bécs-Budapest Szupermaraton mezőnye. A termálfürdő előtti… Tovább olvasom