Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Bajzát: fele királyság

Bajzát Péter, a Győri ETO FC csatára lett az ősz legeredményesebb élvonalbeli labdarúgója, a bajnoki félidény gólkirálya.

Ugyan még két fordulót valószínű, megrendeznek idén a Borsodi Ligában, ám mivel azok a tavaszról előrehozott játéknapok lesznek, kijelenthető, hogy a szezon gólkirálya az ősszel remek formában futballozó győri Bajzát Péter lett. Az ETO FC támadója tizenöt bajnoki találkozón tizenegy gólt szerzett.

– Amikor nekivágtak a bajnokságnak, gondolta, hogy ennyiszer a kapuba talál? – kérdeztük Bajzát Pétert.

– Bevallom, ennyi gólra magam sem számítottam – kezdte a játékos. – Azt gondoltam, tizenegyet talán majd az egész bajnokságban rúgok. Persze nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy ez így összejött, de ahogy azt már néhányszor elmondtam, a szerencse is kellett az eredményességhez.

– Nem mondja komolyan, hogy a szerencsén múlik az, hogy valaki ennyi gólt rúgjon a magyar élvonalban!

– Bár az edzéseken sokat dolgozunk, rengeteget gyakoroljuk a kapu előtti szituációkat, nagyon sokszor adódik egy csatár életében, hogy egy ellőtt labda nem befelé, hanem  kifelé pattan a kapufáról. Persze azt sem állítom, hogy nem ment jól a foci ősszel...

Legutóbb éppen Diósgyőrben, ahol kétszer is a kapuba talált és először a harmadik győri gólt is az ön javára írták. Később nagyon sportszerűen elismerte, hogy csapattársa, Virág szerezte a találatot. Nem tart attól, hogy a végelszámolásnál majd épp ez a gól fog hiányozni?

– Nem hinném. Előfordulhat, de bármilyen meglepő, egyelőre nem foglalkoztat, hogy én leszek-e a gólkirály. Sokkal jobban érdekel, hogy sikerül-e külföldön folytatnom a pályafutásomat.

– Erről mostanában sokat hallani. Van esetleg konkrét ajánlata is?

– Nincs, de sohasem titkoltam, hogy szeretnék még külföldön játszani, s most, hogy jobban megy a játék, talán lesz is érdeklődés irántam. Egyébként bárhová elszerződnék, akár még Kínába is, ha megfelelő ajánlatot kapok.

– Mit szól mindehhez a barátnője, hogyan viseli, hogy az átlaghoz képest gyakrabban kell költözködni?

– Jelenleg egyedülálló vagyok, nincs párkapcsolatom, éppen ezért is lenne most aktuá- lis egy külföldi szerződés.

– Győr egyébként mennyire nőtt a szívéhez?

– A belváros, a hangulatos kis utcák nagyon hasonlítanak szülővárosomhoz, Egerhez, ezért könnyű volt megszokni. Debrecenben sokat éltem, ahhoz képest nagy a különbség.

– A következő szezont is Győrött kezdi el?

– Még nem tudom. Ha rajtam múlna, már nem, de ha itt maradok, mindent megteszek, hogy az ETO előrelépjen. Ha én leszek a gólkirály, ha nem.

A győriek támadója remek szezont zárt, s egy külföldi ajánlatban reménykedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cannavaróé az aranylabda

Az európai újságírók szavazatai alapján Fabio Cannavaro, a Real Madrid olasz… Tovább olvasom