Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán Még több cikk.

Bajzát Kaposvárra is elvitte a góllövő cipőjét

Labdarúgás - Két vereséget követően utóbbi két találkozóját megnyerte a Győri ETO FC az élvonalban. Egervári Sándor csapata a REAC után a Kaposvárt is legyőzte.

Kaposvár- Győri ETO FC 0-1 (0-0)

Kaposvár, Soproni Liga-mérkőzés, 3000 néző.
V.: Németh Á. (Márton Zs., Beidek).

Kaposvár: Kovács Z. -Grúz, Petrók, Zahorecz, Graszl K.- Obric, Gujic, Szakály D., Bogdán- Bozovic, Farkas K.

Cs.: Graszl K. h. Kovácsevics (57.), Zahorecz h. Jovánczai (74.), Bogdán h. Farkas Z. (78.)
Edző: Prukner László

Sárga lap: Bogdán (61.)

ETO: Sztevanovic- Nikolov, Jäkl, Bank, Pintér- Pákolicz, Tokody, Józsi, Koltai- Bajzát, Kovács I Z.

Cs.: Kovács I Z. h. Zámbó (78.), Bajzát h. Brnovic (89.), Józsi h. Tóth M. (94.)
Edző: Egervári Sándor

Gsz.: Bajzát (75.)

Sárga lap: Pákolicz (31., 85.)
Kiállítva: Pákolicz (85.)


Már az előzetesen megadott összeállításból is akadt hiányzó a győriek keretében, a Kaposvár elleni kilencven perc előtt aztán az is kiderült, hogy a védő Zoran Supic játékára sem számíthatott Egervári Sándor vezetőedző. Így át kellett szervezni a hátsó alakzatot – Jäkl lépett egy sorral hátrébb –, beugróként Kovács I Z. húzhatott szerelést magára. Jó hír volt viszont, hogy a cserepadon ott ült, talán vésztartalékként, a bordatöréséből gyógyuló Stark Péter.

Az első percben Bozovic ijesztett rá a vendégekre, de szerencsére nem találta el a győri kaput. Bajzát erre egy távoli lövéssel válaszolt, aztán eleredt az eső, s rendkívül csúszóssá vált a pálya talaja. Mindkét együttes igyekezett előnyhöz jutni, akadt is erre lehetőség a két kapu előtt, a valamivel nagyobb helyzeteket azonban a Rákóczi hagyta ki. Élvezetes, változatos első negyvenöt percet produkáltak a csapatok, csak a gól hiányzott.

A győri Koltai Tamás (középen) sokszor tört borsot a kaposvári védelem orra alá.
A győri Koltai Tamás (középen) sokszor tört borsot a kaposvári védelem orra alá.

Szünet után minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. A nagyobb lehetőségek a rendkívül jó napot kifogó Sztevanovic kapuja előtt adódtak, aztán egy remek középre adás után Bajzát – aki egyébként nem játszott jól, ám egy csatárt mindig a góljai minősítenek – szerzett előnyt, amit egészen a kilencven perc végéig sikerült is a győrieknek megőrizniük.
Hiába dolgozott ki tehát valamivel több és veszélyesebb helyzetet a hazai zöld-fehér gárda, gólt csak az ETO lőtt, amely így megérdemelten hozta el Kaposvárról a három pontot.

Prukner László: – Jó mérkőzést játszottunk az egyik bajnokesélyessel. Talán a nagyobb helyzetek előttünk adódtak, amelyeket nem sikerült kihasználni.

Egervári Sándor: – Magas fordulatszámú találkozón mindkét csapat a győzelemre játszott. Kiegyenlített volt a küzdelem, de szerencsére mi rúgtuk a gólt. Reméljük, ez a győzelem lendületet ad a csütörtöki UEFA-kupa-mérkőzésre is. Külön öröm, hogy két fiatal labdarúgó is bemutatkozott a csapatban. A sikert nagyra értékelem, hiszen sok meghatározó játékosunkat kellett nélkülöznünk.

Szasa Sztevanovic, aki a mérkőzés legjobbja volt: – Igaz, kicsit többet tudtam tenni most a győzelemért, de nemcsak az enyém, hanem az egész csapaté az érdem. Izgalmas, jó mérkőzésen nem a megszokott védelem futballozott előttem, de a fiúk így is megoldották a rájuk bízott feladatot. Jó napot fogtam ki, bármit csináltam, jól sült el, s amit lehetett, hárítottam, de még egyszer szeretném hangsúlyozni, nagyon sokat segítettek a csapattársaim.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaposvár- ETO FC 0-1 online

Labdarúgás - A Győri ETO FC változatos, helyzetekben gazdag mérkőzésen Bajzát góljával győzte le a… Tovább olvasom