Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Bajnoki döntő: előnyben az Audi-ETO

A női kézilabda bajnoki finálé első mérkőzésén a Győri Audi-ETO együttese 34:28-ra győzött hazai pályán a Ferencváros ellen. A két győzelmig tartó párharc következő talákozóját szerdán rendezik a Budapesten.

Magabiztos játékkal, szinte végig vezetve 34:28-ra győzött hazai pályán a Győri Audi-ETO együttese az FTC ellen. Amennyiben a győriek szerdán is győznek idegenben, akkor újabb bajnoki címet ünnepelhetnek Görbiczék.

Győri Audi-ETO – FTC Rail Cargo Hungária 34:28 (20:13)

ETO: LUNDE – Radicevic 2, Rédei-Soós, GÖRBICZ 9(3), LÖKE 4, Lekic 3, SZEPESI 4. Cs. Herr (k), Tervel, AMORIM 6, Kovacsics, Orbán 3, Hornyák D. 2, Sirián 1. Edző: Ambros Martin.

FTC: Pastrovics – Kovacsicz, Cifra 1, SZUCSÁNYSZKI 5, Szamoránsky 4, TOMORI 8(2), Vérten. Cs: Szarka, DAJKA 6, Deáki 2, Such 1, Szekerczés 1. Edző: Elek Gábor.Fotók: Bertleff András

Rendkívül nehéz sorozat előtt áll az elkövetkező hetekben a Győri Audi-ETO együttese. A bajnokságban címvédésre készülnek, míg a Larvik ellen szeretnék megnyerni a régóta áhított Bajnokok Ligája trófeát. Először viszont a bajnoki döntők következnek, amelyen győrieknek az lenne a legideálisabb, ha két mérkőzésen dőlne el a cím, hiszen így többet tudnának pihenni a dánok elleni találkozókra.

Ahogy az várható volt, a bajnoki finálé első találkozójára megtelt a Magvassy Mihály Sportcsarnok, amelyen a győri közönség ismét remek hangulatot teremtett. Budapestről kevés szurkoló kísérte el a csapatot, még félig sem telt meg a számukra kijelölt szektor.

Lekic találatával kezdődött a mérkőzés, majd Tomori góljaival átvette a vezetést az Ferencváros. Sokáig nem tartott a vendége előnye, hiszen Görbicz, Löke és Szepesi egymás után vette be Pastrovics kapuját, így hamar 5:2-re módosult az eredmény.

A folytatásban feljebb zárkózott az FTC és a találkozó 12. percében 6:6-ra álltak a csapatok. Innentől viszont nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak Görbiczék és fokozatosan elléptek a vendégektől. Rendkívül tetszetős és kidolgozott támadásokat vezettek, amelyek végén rendre gólnak örülhetett a hazai publikum.

Az utolsó öt percben is a győriek akarata érvényesült, a Ferencváros védekezése továbbra sem állt össze, így 20:13-as hazai vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünet után feljavult a vendégek védekezése, Ambros Martin csapata támadásban nem tudta hozni azt, amit az első félidőben megszoktunk, így hat perc elteltével csak egy gólt szereztek. Már kezdett volna tűzbe jönni a vendégegyüttes, ám Szepesi találataival ismét öt gól felett volt a különbség.

A folytatásban ismét feljavult a vendégek játéka, a találkozó 15. percében Tomori nyolcadik találatával már csak hárommal vezetett az Audi-ETO. Ambros Martin, a győriek mestere időt kért. A kapuban is változtatott, pályára lépett Herr Orsolya is.

A félidő derekától felváltva estek a gólok, a győrieknél Amorim, míg a ferencvárosnál Szucsánszki jeleskedett. Igazi döntő csata alakult ki, ám végül háromnál közelebb egyszer sem tudott közelebb kerülni az FTC, sőt négy perccel a vége előtt Sirán találatával már 32:25-re vezetett Ambros Martin csapata.

A találkozó hajrájában valamelyest kozmetikázott az eredményen a vendégegyüttes, így végül 34:28-as győzelmet aratott hazai pályán a Győri Audi-ETO együttese. A győriek végig kézben tartották a mérkőzést, egyszer sem adtak esély a Ferencvárosnak. A következő találkozót szerdán 19 órakor rendezik a népligeti csarnokban.

Online közvetítés

       
(II.) 30.p. Hornyák Dóra volt eredményes, majd a dudaszó pillanata előtt még Dajka is a kapuba talált, így 34-28 lett a végeredmény.
   
(II.) 29.p. Gyönyörű támadás végén Orbán gól szélről, a vendégeknél Deáki lőtt pattintva a kapuba. 33-27
   
(II.) 28.p. Deáki lőtt Herr kapujába, így 32-26-ra módosult az eredmény.
   
(II.) 25.p. Amorim gólja után időt kértek a vendégek, de ez sem segített Elek Gábor csapatán, Sirián is feliratkozott a gólszerzők közé. 32-25
   
(II.) 23.p. Orbán volt eredményes szélről. 30-25
   
(II.) 21.p. Sikerült ismét feljönni a vendégeknek háromra, ám Görbicz lerohanás végén cunderezve lőtt a kapuba. 29-25
   
(II.) 19.p. Löke két ziccerből egyet értékesített, illetve Amorim is a kapuba talált. A vendégeknél Szamoránsky és Szucsánszki talált a kapuba. 28-24
   
(II.) 16.p. Tomori góljával hárommal vezetett az ETO, de Görbicz rögtön válaszolni tudott. A vendégeknél Szucsánszki hétméterest rontott. 26-22
   
(II.) 14.p. Tomori hétméteresből szerezte meg a hetedik gólját. Ambros Martin időt kért 25-21-es győri vezetésnél.
   
(II.) 13.p. Potyognak a gólok! Dajka átlövésből kétszer, míg Görbicz hétméteresből volt eredményes. 25-20
   
(II.) 11.p. Két gyors gól egymás után. Először Lekic, majd Tomori lőtt a kapuba. 24-18
                                                                                                                   
(II.) 10.p. Ismét Szepesi volt eredményes. 23-17

(II.) 8.p. Szamoránsky szépített beállós pozícióból. 22-17

(II.) 7.p. Góóóóól! Lerohanás végén Szepesi cunderezve lőtt a kapuba. 22-16

(II.) 6.p. Az utóbbi percekben kicsit akadozott a győr támadás, míg a vendégeknél Szucsánszki lőtt a kapuba. 21-16

(II.) 5.p. Tomori szépített átlövésből. 21-15

(II.) 3.p. Szamoránsky találatával kezdődött a második játékrész, de egy perccel később Radicevic válaszolt lerohanás végén. 21-04

Vége az első félidőnek!

30.p. Góóóól! Görbicz volt eredményes átlövésből 10 másodperccel a dudaszó előtt.

29.p. Amorim bravúrosan lőtt a kapua, majd ápolásra szorult, de hamar folytatni tudta a játékot. 19-13

29.p. Ambros Martin, a győriek mestere időt kért.

28.p. Ismét ötön belül került a Ferencváros Daja találatával, de a következő támadás végén Amorim is eredményes tudott lenni. 18-13

27.p. Cifra szépített beállós pozícióból, majd Löke harcolt ki hétméterest amelyet Görbicz szerencsésen lőtt a kapuba. 17-12

26.p. Szekerczés lőtt nagy gólt átlövésből a kapu bal felső sarkába. 16-11

25.p. Góóóóól! Hornyák vitte végig a pályán, majd bravúrosan lőtt a vendégek kapujába. 16-10

24.p. Such szépített szélről. 15-10

23.p. Löke harcolt ki hétméterest, amelyet Görbicz értékesített.

22.p. Góóól! Lerohanás végén Löke lőtt a kapuba. Hangosan énekel a győri közönség, először öt a különbség. 14-9

19.p. Egy perccel később hosszan megjáratott labda után Dajka emelt a kapupa, majd Görbicz is eredményes tudott lenni, így ismét három a különbség. 12-9

18.p. Dajka szépített átlövésből. 11-8

16.p. Góóóól! Amorim hatalmas góljával először vezetett hárommal az ETO, majd gyors indítás végén Löke is megszerezte második találatát, így 11-7-es győri vezetésnél időt kért Elek Gábor, a vendégek mestere. 11-7

15.p. Tomori egyenlített, ám Radicevic azonnal válaszolt szélről, valamint lerohanás végén Szepesi használta ki a ziccert. 9-7

13.p. Amorim pályára lépését követően egyből eredményes tudott lenni. 7-6

12.p. Szucsányszki kétszer villant, így 6-6-ra módosult az eredmény.

11.p. Tomori második hétméteresét értékesítette. A labda a felső kapufáról pattant a gólvonal mögé. Egy perccel később Szamoránsky találatával egyre zárkózott fel az FTC, ám Lekic rögtön válaszolt átlövésből, így 6-4-re vezetnek a győriek.

7.p. Radicevic rontott el egy ziccert, de még ugyan abban a támadásban Szepesi szerzett gólt szélről. 5-2

6.p. Váratlan húzással, Görbicz átlövésből pattintva lőtt gólt, majd Radivecic passzát Löke értékesítette. Az találat után ápolni kellett a beállóst, de folytatni tudta a játékot. 4-2

4.p. Radicevic is büntetőt harcolt ki, Görbicz magabiztosan lőtt a kapuba. 2-2

3.p. Szamoránszky harcolt ki hétméterest, amelyet Tomori értékesített. 1-2

1.p. Az első győri támadásból Lekic szerzett gólt, ám Tomori átlövésből rögtön válaszolni tudott. 1-1

A találkozó előtt a magyar himnusz került lejátszásra.

Elkezdődött a csapatok bemutatása!

Előzetes

- Hogyan tudod a bajnoki döntőt beleilleszteni a BL-döntő előtti felkészülésbe? Előny a csapatnak ez a két kemény mérkőzés, mert formában tart, vagy kivesz az erőből?

- Ahogy az év során mindig, most is csak a következő meccsre koncentrálunk, vagyis a holnapi első hazai bajnoki döntőre. Most csak ez számít, a BL-döntő még távlati cél, addig fontos megmérettetésünk lesz itthon.

A Fradi nagyon kemény ellenfél, de ez a tény semmiképpen sem hátrány a későbbiek szempontjából. Úgy fogjuk fel, hogy döntőt játszani önmagában véve óriási dolog, főleg egy ilyen jó ellenféllel szemben.

- Milyen a csapat fizikai állapota? Mennyit vett ki a lányokból a kemény küzdelem a Valcea ellen? Vagy inkább inspirálta őket a sikeres mérkőzés?

- Mindenki jól van, és nincs probléma a fizikai állapottal sem. Az élsport a folyamatos megmérettetésekről szól, és a csapat egész évben azért dolgozott, hogy eljusson a döntőkig, ahol szintén nyerni akarunk.

A lányok imádják a versenyzést, a küzdelmet, minden egyes mérkőzés és győzelem inspirálja őket. Most, a végső győzelem kapujában az az érzés van bennünk, hogy végre elérhessük a vágyott célt, amiért annyit küzdöttünk.

Olvasóink írták

 • 20. mc 2013. április 22. 09:16
  „16. kavezsu 2013.04.21. 17:37

  Bennem is hasonlók fogalmazódtak meg már számos alkalommal.

  A szombati meccs után a vasárnapi Kiel-Veszprém találkozó pedig csak tovább erősítette, hogy két részrehajló, netán csak alkalmatlan játékvezető elveheti egy mérkőzés győzelmét, ajándékozva a hazai csapatnak, annak szurkolótáborának. Az a két <moderálva> rendesen belemocskolt a mérkőzés menetébe.

  Hé! Hé Kisalföld!
  Vagy nem találtam cikket a Veszprém vasárnapi csatájáról, vagy nem is találhattam?

  Várjuk a szerdát, várjuk a győzelmet. Hajrá ETO!”
 • 19. Beretta84 2013. április 22. 09:10
  „17. BudaiKr 2013.04.21. 19:23 A neked szóló levelet a V.I.P páholyban ahol állítólag ülsz miért nem vetted át? Talán megint ´´ külföldön ´´ voltál?? Pedig értékes ajándék utalvány volt benne.”
 • 18. Lacika62 2013. április 22. 08:47
  „Sajnálom szegény Tomorit, de saját magának köszönheti a sérülését, nem kellett volna akkorát pluszban esni, mert ha olyan szándékos a szabálytalanság akkor a bíró sporik pirossal jutalmazzák Tervelt. HAJRÁ ETO HAJRÁ GYŐR!!”
 • 17. BudaiKr 2013. április 21. 19:23
  „az a jó a döntőbe hogy a nemzetközi borondon haszna vehetetlen játékosokat lehet futtatni talán elviszi őket egy nb1 bs csapat.”
 • 16. kavezsu 2013. április 21. 17:37
  „--Nekem nagyon visszataszító ahogy a sport riporterek,- a Sportclub,ill a Digi Tv is beleértve - ETO ellenesen közvetítenek!!!!
  -- A bírók működése is, a győzelmünk ellenére is, sok -sok esetben kifogásolható volt!!!nagyon látszott,hogy ők is inkább a fradit szeretnék győztesnek??? ehhez azonban a Kékesi testvérek kellenek, mint anno ,mikor Németh ( gőg ) András elköszönt , ki hozták a fradikát bajnoknak biztos emlékszik mindenki!!
  Hajrá lányok, szerdán tiétek a magyar bajnokság is !!!”
 • 15. 621 2013. április 21. 08:34
  „Részben egyetértek Veled T_McV.RSV szerintem sem ide való, ami a borzasztó az egészben, hogy - ha minden jól megy - egy nagy címmel a zsebében marad, vagy megy, de mindenképpen jobban jár mint az dukálna neki... Herr-el nem egészen ez a helyzet. Lunde mögé kell egy kapus, és erre Orsit - a maga képességeivel - alkalmasnak tartom. Eleget paráztunk anno, hogy a Kati és a Lunde között hogyan fogják megoldani a kényes kérdést, mert ugye két dudás... Hornyákból még lehet valami, de ahhoz, nagyon sokat kell tennie... Tomorinak meg jobbulást és gyógyulást kívánok én is, bár mi fogadásokat kötöttünk majdnem, hogy mikor fogják kiszórni piros lappal szöveg ek miatt.. Gratula a csapatnak!”
 • 14. latakacs 2013. április 20. 20:26
  „Grat a csajoknak! Teljesen más téma, ami az újság online cenzúrájáról szól. Nem mernek rossz hírt leírni? Az ETO-Pápa meccs közvetítése a 88.percnél megszakadt, nem merték leírni, hogy a 90.percben kiegyenlített a Pápa. szégyen.”
 • 13. T_McVay_01 2013. április 20. 19:46
  „A győzelemhez gratulálok de a játék és most az edző tevékenysége nagyon gyatrára sikeredett.

  RSW ma is bizonyította hogy ehhez a játékhoz Ő Győrben iszonyúan kevés.
  Rajtam múlna Herr, Rédei, Hornyák D. egy csomagban repülne.
  Tominak más fórumon irogatók szerint eltörött a könyöke. Ezért sajnálom, de a sérülését szinte kizárólag saját légi balettjének köszönheti. Nagyon a piros lapra játszott és a légi balett egy meteor szerű becsapodással végződött.”
 • 12. dödike 2013. április 20. 18:17
  „Az online nem működött.Kösz digi.”
 • 11. csakazigazat 2013. április 20. 18:12
  „"CSAK MÉG FÁJ,FÁJ,FÁJ",FÁJ MINDEN GÓL!!!!!!????”
 • 10. xverax 2013. április 20. 18:01
  „elolvadt a fagyi.... sajnálom :D”
 • 9. Hunicum 2013. április 20. 15:50
  „3. dödike!
  Nem lett volna egyszerűbb megnézned a port.hu-n mint mindenki másnak? ;)
  Hajrá csajok!”
 • 8. koppenhágó 2013. április 20. 13:24
  „gyuszit-tv, ott bámulható”
 • 7. pedi 2013. április 20. 12:21
  „Nem tudja valaki,hogy lehet-e még jeyet kapni a mai meccsre”
 • 6. Reális 2013. április 20. 09:56
  „Semmilyen értéke nincs a bajnokságnak!Összevásárolt,összeválogatott, agyonkímélt,agyonsegített csapat az eto!Az lenne a csoda,ha nem nyernék meg!”
 • 5. dödike 2013. április 20. 08:33
  „4.Köszi.”
 • 4. vadfruttik 2013. április 20. 08:17
  „A Sportklub közvetíti..”
 • 3. dödike 2013. április 20. 07:23
  „Vajon valamelyik tv közvetíti? Ha igen akkor miért nem lehet leírni,ha nem akkor meg nagy szégyen.Nem mehet mindenki a csapattal.Nagyon sok rokkant és kispénzű szurkolója van a csapatnak.”
 • 2. Lacika62 2013. április 19. 13:18
  „1. xverax 2013.04.19. 11:53 legyen igazad!!! HAJRÁ ETO HAJRÁ GYŐR!!!”
 • 1. xverax 2013. április 19. 11:53
  „sima lesz ez is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadik lett a magyar jégkorong-válogatott

A divízió I/A világbajnokság szombat esti zárómérkőzésen 1-0-ra legyőztük a japán csapatot. Tovább olvasom