Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Bajnoki címre vágynak

Kosárlabda - Jól szerepel az NB II-ben a Széchenyi Egyetem-Győri KC férficsapata, hiszen az együttes nyolc meccséből hetet megnyert. Cél a bajnoki cím.
Laky Tibor vezetőedző így foglalta össze az együttes eddigi teljesítményét:

„Élni tudtunk a sorsolás adta lehetőségekkel, fokozatosan kaptunk egyre erősebb ellenfeleket. Nyolc mérkőzésből hét győzelem, úgy gondolom, olyan eredmény, amelynek megvan a kellő üzenete mind az ellenfeleink, mind magunk felé. A jó eredmények titka, hogy az alapozás végi keretszűkítés után hamar összeállt a csapat. Harmadik éve dolgozunk együtt, játékrendszerünk kiforrott, s csapatként vagyunk erősebbek. Pontosabban dobunk, bátrabban játszunk, és kiegyensúlyozottabbak az egyéni teljesítmények. Az eredményekben kollégám, Panácz Attila keze munkája is benne van. A szakvezetés által megfogalmazott cél az NB II Nyugati főcsoport első három helye valamelyikének megszerzése. Evés közben jön meg azonban az étvágy, most azt gondolom, nyerjük meg a bajnokságot."

A már említett Panácz Attila, a Győri KC utánpótlás-vezetője szerint is jó irányba fejlődik a győri férfi kosárlabdázás, hiszen nemcsak a felnőttek szerepelnek jól, hanem az utánpótlás is.

„A képzés főleg három győri általános iskolára épül, a Kodályra, a Mórára és a nádorvárosira. A csapatok az országos korosztályos bajnokságban szerepelnek. Többnyire megelőzve az NB I-es együttesek utánpótláscsapatait. Az elvégzett munka színvonalát mutatja, hogy fiatal játékosaink közül páran tagjai a korosztályos válogatottaknak. Szeretnénk visszaállítani a tizenöt évvel ezelőtti állapotot, mikor is a városi ötödik-hatodik és hetedik-nyolcadik osztályos bajnokságba nyolc iskola nevezett. Ehhez már találtunk hozzáértő szakembereket. Az is visszajelzés felénk, hogy a mostani tizennyolcas NB II-es keretben nyolc saját nevelésű játékosunk van. Közülük hárman még csak középiskolások."

Hoffmann Gergely, a GYKC elnöke örül a sikereknek, ugyanakkor látja a nehézségeket is:

„A gazdasági környezet megváltozásának a sport volt az egyik legnagyobb vesztese. A mi egyesületünknél is tapasztalhatóak voltak a negatív változások. Büszkén állíthatom azonban, az eddig felépített klub stabilnak bizonyult. Olyan edzőket, partnereket, munkatársakat találtunk, akik a győri férfi kosárlabdázásért dolgoznak. A Széchenyi- egyetemmel nagyszerű az együttműködésünk, ami garanciája a felnőttcsapat jó szereplésének. Egyesületünkben mintegy kétszáz gyereknek adunk folyamatos lehetőséget a rendszeres sportolásra. Fontosnak tartom a pályán kívüli programok szervezését, mint például a közelmúltban az Arrabona Lions Clubbal közösen rendezett jótékonysági forraltbor-árusítást, melyben játékosaink is lelkiismeretesen dolgoztak. Ami a jövőt illeti, szeretném, hogy munkánkat nyugodtan tudjuk végezni és hogy tavasszal azon kelljen gondolkodni, hogyan tudjuk megoldani az NB I/B-s szereplésünket."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MLSZ-től követel kártérítést a DAC 1912 kft.

Az Integrál-DAC-ot utoljára működtető gazdasági társaság, a DAC 1912 kft. a soproni székhelyű Alpokalja Futball Kft. néven adta be nevezését az NB II idei szezonjára. Tovább olvasom