Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Bajnoki cím a jubileumra

Noha 80. születésnapját bajnoki címmel ünnepelte a kisfaludi labdarúgócsapat, a megyei II. osztály Soproni csoportjának aranyérmese nem vállalja a magasabb osztály kihívását.

Kiváló eredmény elérésével, a megyei másodosztályú bajnokság megnyerésével ünnepelheti fennállásának 80 éves évfordulóját a kisfaludi sportegyesület. Az első futballegylet még 1924-ben alakult meg Kisfaludon, de sok vidéki településhez hasonlóan kisebb-nagyobb megszakítások voltak a működésükben, míg a rendszerváltás után már folyamatosan jelen voltak a megyei másod- és harmadosztályú bajnokságban.

A mostani siker alapját azonban már évekkel korábban lerakták, az elmúlt esztendőben elért bronzérem is jelezte az elvégzett következetes munkát, ami mostanra érett meg igazán. Csányi Tamás, a csapat edzője is ugyanazt emelte ki értékelése során, hogy már az előző bajnokságra is kész volt a csapat, csak éppen az a plusz hiányzott, ami a bajnoki aranyéremhez éppen kellett volna.

– Természetesen nagyon örülök a sikernek, hiszen ez az eredmény benne volt a csapatban – mondta a szakvezető. – Úgy vélem, hogy az egész bajnokság során mutatott eredményes támadójátékunk volt a siker egyik záloga.

A hatpontos előnnyel megnyert bajnokság után, ha csak a számokat nézzük, sok csapat megirigyelhetné a Kisfalud eredményeit. A 121 rúgott góljuk mellett 34 alkalommal találtak be az ellenfelek a hálójukba, vagyis átlagban négy gólt rúgtak mérkőzésenként, melyből Ács Zoltán egymaga 34 góllal vette ki a részét. Végig szoros versenyt vívtak a korábbi két év bajnokával, a Pereszteggel, akiket a tavaszi idényben 4–2 arányban legyőztek, míg ősszel Peresztegen gól nélküli döntetlent értek el.
– Ez a tavaszi győzelem volt az a pont, ami után már mindannyian elhihettük, hogy megnyílik az út a bajnoki aranyéremig – folytatta az edző.

– Amíg ősszel még két vereség mellett két döntetlen is ott sorakozott a csapat eredménye sorában, addig úgy vélem, tavaszra már összeérett a csapat és meg sem állt a dobogó legmagasabb fokáig. Azt hiszem, hogy az ellenfelek is meglepődtek a sokpasszos támadójátékunkon, hiszen előfordult, hogy hét-nyolc játékos indult az ellenfél kapuja felé. Sokat jelentett a közönség támogatása is, mert a támadófutballt kedvelő szurkolóink száma mérkőzésről mérkőzésre nőtt és végig együtt volt a csapattal.

Balogh István polgármester, az egyesület elnöke természetesen már az öröm perceiben is találkozott a gondokkal, amik egy bajnokságot nyert csapatnál szinte mindenütt előfordulhatnak. Már korábban megkezdődött a pálya korszerűsítése: labdafogó hálókat készítettek, befedték a kispadokat, bekerítették és megnagyobbították a pályát és az öltöző felújítása is folyamatban van.

– Nem is a tárgyi feltételek biztosítása lenne a fő gondunk a megyei első osztályban – mondta az elnök közvetlenül a bajnokság megnyerését követően –, hanem azért aggódom, mert egy sor játékosunkat elveszíthetjük. Eddig az első csapat mellett a tartalékbajnokságban szerepelt huszonkét év feletti fiataljainknak nem lesz lehetőségük a versenyzéshez, mert nem szerepelhetnek az ifjúsági bajnokságban. Úgy vélem, hogy ez a versenykiírás, ez a rendszer nem szolgálja a kistelepülések érdekeit, de nem jó az egész megye labdarúgásának sem. Mindenesetre a serdülőcsapatot már korábban megszerveztük, az utánpótlástornákra is indulásra készen állunk, de végül is ezekből az indokokból kiindulva nem sok esélyt látok arra, hogy elinduljunk a megyei első osztályba.

Nos, időközben eldőlt, a csapat nem vállalja az indulást a magasabb osztályban.
Az elnök hozzátette még, hogy a tavaszi remek szereplésük láttán egyre gyakrabban megjelentek az osztrák kiscsapatok megfigyelői és próbajátékokra invitálták néhány játékosukat. Ez a jelenség egyrészt elismerés az elvégzett munkáért, másrészt viszont egy-egy meghatározó játékos távozásával megbomlik a korábbi csapategység és kezdődhet az építkezés újra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Starkot Angliába csábítják

Stark Pétert a Notthingam Forrest vezetői hívták próbajátékra. Továbbra sincs csapata Böjte… Tovább olvasom