Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

BAJNOKCSAPAT!!! Szeviép Szeged-Sopron 71-76

Az MKB-Euroleasing Sopron 71-76-ra győzött a Szeviép Szeged ellen, így a döntő negyedik mérkőzésén megnyerték a bajnokságot. A szegediek második helyükkel így is eddigi legnagyobb sikerüket könyvelhetik el.


SZEVIÉP SZEGED - SOPRON 71-76 (17-26, 14-15, 19-24, 21-11)

UNIQA NB I A csoportos női kosárlabda, bajnoki döntő negyedik mérkőzés
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző, Vezette:  Földházi T. Györffy P. A. Kapitány G.

SZEVIÉP:Fürész 7/3, Németh 13/3, Maslowski 23, Laczi 7/3, Zserzserunova 21. Csere: Szakács, Vincze, Russai. Edző: Donkó Orsolya.

SOPRON: Macleod 14/9, Milovanovics 15/9, Horti 14, Honti 15, Holt 10. Csere: Horváth Zs. 1, Eördögh 5/3, Krivacsevics 2. Edző: Székely Norbert.

Donkó Orsolya: Erőn felül teljesítettek a lányok, ma ismét bizonyítottuk, milyen tartás van a csapatban. A mérkőzés alatt többször mondtam, hogy fussunk neki mégegyszer, fel is tudtunk állni, de a végén a fáradtság meglátszott a lányokon. Nagyon szép az ezüstérem, az egész szezonban mutatott hozzáállás és játék miatt büszke vagyok a csapatomra.

Székely Norbert: A égletekig kiélezett mérkőzés volt, és csak az utolsó másodpercekben hittem el, hogy megnyerjük a döntőt. Gratulálok a Szegednek, hatalmasat küzdöttek, nagyon felkészült ellenfél volt. Ma sikerült végre jól játszanunk, úgy, ahogy azt terveztük. Ez döntött a végén.

Fürész Emőke: Fáradtabbak voltunk, mint a Sopron, mégis úgy álltunk ma ki a pályára, hogy a maximumot kiadjuk magunkból, és szeretnnk ötödik meccset játszani, hiszen itthon már sikerült megverni az MKB-t. A végén a csalódottság csak pár pillanatig volt bennünk, hiszen egy nehéz év után összetudott úgy állni a csapat, hogy döntőt játsszon. Gratulálok a lányoknak, nagyon büszke vagyok mindenkire.

Nagyszerű végjátékot mutatott be a Szeviép Szeged, de a Sopront ma nem lehetett megverni. Ennek ellenére nincs mire panaszkodni, a szegediek így is legnagyobb sikerüket könyvelhetik el.

4. negyed (21-11)

10. perc: Nincs szegedi kosár, ellenben Macleod büntetőzhet. A szurkolók már énekelnek, de már biztos, az MKB-Euroleasing Sopron az újszegedi sportcsarnokban lesz bajnok. Még egy Laczi-dupla a végére, de 71-76-ra győz az Sopron.

10. perc: 26 másodperc, Milovanovics büntetőzik, de csak egy van bent. Donkó Orsolya időt kér, talán még sikerül meglepetést okoznia a hazai csapatnak. 69-75.

10. perc: utolsó perc, Vincze hármasa rövid. Talán már elúszott a meccs, és zsinórban harmadik alaklommal is bajnok a Sopron?

9. perc: Megszerzi a labdát az MKB, Honti büntetőzik sikeresen. Ha partiban akar maradni a Szeviép, nem hibázhat a végén. Németh nem i hibázik, büntetőből szerzi 13. pontját. 69-74.

Maslowski hozta az utóbbi időben mutatott formáját, 23 pontot dobott. A végén mégse volt felhőtlenül boldog. Fotó: Karnok Csaba.
Maslowski hozta az utóbbi időben mutatott formáját, 23 pontot dobott. A végén mégse volt felhőtlenül boldog.
Fotó: Karnok Csaba.

8. perc: Zúg a csarnok, ismét visszatért a játékba a Szeviép. Donkó Orsolya kér időt.

7. perc: Utolsó percek, minden erejüket beleadják most a lányok. Székely Norbert kér időt. Maslowski büntetői után 5 pontra a Sopron. 67-72.

6. perc: Ismét Laczi szerez labdát, elengedi távolról, de lehetetlen helyzetből jön ki a labda a gyűrűből. Zserzserunovát ütik le a soproni palánk alatt, mindkét szurkolótbor más miatt kel ki magából.

5. perc: Laczi szerez labdát, de a szegedi helyzet most kimarad.

4. perc: Milovanovics-tripla, Holt- és Zserzserunova dupla. Utóbbi ismét büntetőt dobhat. Most mintha a szegedi drukkerek lennének hangosabbak. 65-72.

3. perc: Fürész szerz labdát, majd Zserzserunova a vonalnál. Feltámadni látszik a Szeviép. Horti azért nem hagyja annyiban, de Zserzserunovát se kell félteni. 60-67.

1. perc: Zserzserunova nyitja a negyedet, majd Maslowski. Két gyors szegedi kosár után Székely Norbert kér időt. 56-65.

3. negyed (19-24)

10. perc: Zserzserunova ismét büntetőzik, majd Krivacsevics is társul. Zserzserunova próbálkozik a végén egy triplával, de rövidre sikerül, marad az 50-65.

9. perc: Maslowski nagyot küzdött  labdáért, de megvan. Jöhet a két büntető is. Bent is van. Eördögh hármasa is. A soproni drukkerek kedve töretlen, megállás nélkül szurkolnak a vendégeknek. 47-63.

8. perc: Zserzserunova ismét a vonalnál, biztos kézzel szórja a büntetőket.  Macleod utolsó pillanatban talál be, majd Holt szerez labdát. Honti és Horváth Zsuzsa büntetőből. 45-60.

7. perc:  Zserzserunova büntetőből, ismét 10 pont a különbség. Holt tesz róla, hogy ez csak nagyobb legyen. Németh buzdítja a hazaiakat, kérdés, bírják-e tovább. 43-55.

5. perc: Maslowski most javít. Szakács szerez labdát, majd Maslowski ismét, de most kimarad a távoli próbálkozás. Holt, Zserzserunova, Honti duplák. Kezd még izgalmasabb lenni a meccs. 41-53.

4. perc: Honti büntetői után a hazaiak támadása kimarad, a bírók sorra osztogatják a személyiket. Ismét támad a Szeviép, de Maslowski kezéről Holt szedi le a labdát. 37-49.

3. perc: Most olyan játékot játsszanak, hogy akinél a labda van, attól hárman próbálják elszedni. Laczi Edit nyeri az egyik harcot, de Honti állítja vissza a rendet. Németh büntetőzik, stagnál a 10 pontos különbség. 37-47.

Zserzserunova nem adta können magát. Meg is gyűlt vele a soproniak baja. Fotó: Karnok Csaba.
Zserzserunova nem adta können magát. Meg is gyűlt vele a soproniak baja.
Fotó: Karnok Csaba.

2. perc: Macleod simán veri meg a két szegedi védőt, majd háttal a gyűrűnek pörgeti be a labdát. Maslowski szépen oldotta meg a nehezét, de a ziccer kimarad.  33-45.

1. perc: Maslowski távoli dobása rövid, a lepattanóval Honti idul meg, és értékesíti is a ziccert. Németh javít a szegedi helyzeten. 33-43.

Hatalmas csatát vív egymással a két csapat, kérdés, ki bírja jobban a második 20 percet. Mindkét együttesnek voltak hullámvölgyei, a Szeviép többször feljött 4-6 pontra, de az MKB eddig mindig bebiztosította előnyét. A mérkőzés 10 pontos soproni vezetésnél sem lefutott, az utolsó két negyed még nyitottá teszi a mérkőzést.

2. negyed (14-15)
 
10. perc: Németh és Horti duplázik, utóbbi büntetőt is dobhat. Ez is kipipálva. A Szeviép támadása kimarad, utolsó roham a soproniaknál. Milovanovics engedi el távolról, de hosszú. 10 pontos vendég előnnyel  mennek szünetre a csapatok. 31-41.

9. perc: Zserzserunova szerzi meg Holt lepattanóját. Fürész enged el egy triplát, de még milyet, majd Milovanovics válaszol.  29-38.

8. perc: Maslowski tisztán a palánk előtt, de a kisérlet most túl erős lett. Macleod viszont minden nehézség nélkl szórja be a triplát. Ismét tízhez közelít a soproni előny. Donkó Orsolya kér időt. 26-35.

7. perc: Honti egyedül gázolt át az egész szegedi csapaton. 26-32.

6. perc: Krivacsevics csinál helyet a palánk alatt, de a ziccer kimarad. Kisebb holtpont a soproniaknál, Németh-tripla majd Maslowski-dupla. Visszajött a játékba a Szeviép. 26-30.

5. perc: Maslowski ismét, már 10 ponton belül a hazaiak. Székely Norbert is időt kér. 21-30.

4. perc: Horváth Zsuzsa jócskán elmérte a hármast. Maslowski tisztán, 4 perc után szerez pontot a Szeviép. 19-30.

3. perc: Milovanovics töri meg a csendet, 11 pont az MKB előnye. Russai-tripla, de hosszú. Eördögh viszont simán értékesíti a ziccert. Időt kér Donkó Orsolya. 17-28.

2. perc: Nagy a nyomás mindkét csapaton, a folyamatosan maradnak ki a helyzetek. A negyedben még nincs pont.

1. perc: Kimarad a soproniak első próbálkozása, Németh enged el egy triplát, de belefújnak a bírók. Szakács is megpróbálkozik egy hármassal, de erős.

1. negyed (17-26)

10. perc: Holt szerez labdát, majd simán dobja a ziccert. Némth büntetőive zárul az első 10 perc. 17-26.

9. perc: Vincze adja el a labdát, Holt indul, de a ziccer kimarad. Milovanovics a vonalnál, egy büntető bent. 7 pont az MKB előnye. 15-22.

8. perc: Némeh a nehezét megoldotta, egyedül vitte be a soproni védők közé, de a pörgetés nem sikerült. Milovanovics viszont nem hibázik.

7. perc: Honti ismét, majd Fürész büntetőből. Egy pont a vendég előny 14-18.

Laczi ma ismét nagyot küzdött, nem lehetett rá panasz. Fotó: karnok Csaba
Laczi ma ismét nagyot küzdött, nem lehetett rá panasz.
Fotó: Karnok Csaba

6. perc: Németh szerzi meg a lepattanót, de Zserzserunova túl nagy erővl repült a palánk felé. Ez most erős volt, de a második próbálkozásából javít az ukrán center. 12-13.

4. perc: Holtnak most szerencséje volt, a megszédült labda befelé pottyant. Vendég labdaszerzést követően Honti büntetőzik. Sikerrel is teszi. Most túl hangosak a vendég-drukkerek. Macleod-Maslowski párbaj. 10-13.

3. perc: Szeged labdaszerzés, majd Maslowski lövése szédül be. De jön a ráadás büntető. Ismét Horti szerzi vissza a vezetést az MKB-nek. 6-7.

2. perc: Horti büntetői után a vendégeknél az előny. 4-3.

1. perc: Gyönyörű kezdés, Laczi-triplával. 3-0.

16.45: Szépen gyülekeznek a drukkerek, a soproni szimpatizánsok már percekkel ezelőtt elkezdték hangolni a dobokat és a hangszálaikat is. A csapatok melegítenek, alig negyed óra, és kezdődik a bajnoki döntő negyedik mérkőzése.

Korábban:

Az utóbbi időben szárnyalnak a Tisza-parti lányok. Az alapszakaszban és a bajnoki döntő második mérkőzésén hazai pályán már megverték a címvédőt Fürészék, és az idegenbeli mérkőzéseken se futamodtak meg a szegediek.

A bajnoki döntő negyedik mérkőzésén ismét szükség van a Szeviép győzelmére, hogy nyitott legyen a bajnoki cím sorsa. A drukkerekre ismét nagy feladat hárul, sokat segíthetnek ma a lányoknak. A 17 órakor kezdődő banoki döntő negyedik mérkőzését a Pick Szeged bérletesei, valamint a B közép tagjai ismét ingyen tekinthetnek meg.

Olvasóink írták

  • 1. kisis 2009. április 26. 20:10
    „Szép volt csajok így tovább!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NBI: Győri ETO FC-Paks 4-1

Labdarúgás - A labdaúgó Soproni Liga 24. fordulóban hazai pályán győzte le három góllal a Győri ETO… Tovább olvasom