Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Bajnokcsapat a Répce mentén

Kiválóan szerepelt a megyei III. osztály Kapuvári csoportjában a Répcementi SE.

A felnőttcsapat mellett a tartalékok is aranyérmesek lettek.

Kattintson a képre! A bajnokcsapat
Takács Lajos, az egyesület elnöke büszkén méltatta a fiatal egyesületnél az elmúlt időszakban végzett munkát, azt a hozzáállást, amellyel sikerült kiharcolni a magasabb osztályba való felkerülést. Kérdés sem lehet persze, hogy vállalják-e a megyei másodosztályt, elvégre azért küzdöttek egy éven át, hogy egy szinttel magasabban is megmérettesse magát a gárda.

Vas László 30 éve edzősködik a környéken, de ilyen eredményt még nem ért el. Az elmúlt év őszén a második forduló után – egy vereséggel a háta mögött – vette át a csapat irányítását, és vezetésével pontveszteség nélkül játszották végig a bajnokságot. Igaz, ez a siker éppen az utolsó, Csapod elleni hazai mérkőzésen volt igazán veszélyben, amikor a csapat egyik gólfelelőse, Kancsó csak a hosszabbításban elért góljával tudta megmenteni a szép sorozatot. (A Répcementi SE ezzel 3–2-re nyert.)
Az együttes nemcsak a bajnokságban menetelt, hanem a Magyar Kupában is vitézkedett: a megyéből, mint legalacsonyabb osztálybeli csapat, kiharcolta az országos döntőbe való szereplés jogát.

Villogtak is a vakuk és a kamerák, amikor Tuba Pál és Varga András, a megyei LSZ elnökségének tagjai egyenként átadták az aranyérmeket a bajnokavatón, hogy azután hajnalig ünnepelve emlékezzen a bajnoki és kupasikerekre, aki egy kicsit is részese volt a történelmi sikernek.
Ami a jövőt illeti, már kész a nyári program, minden hétvégére lekötötték az edzőmérkőzéseket. A vezetőség dolgozik a csapat megerősítésén, elsősorban a három községből korábban eligazolt játékosokat szeretnék visszahozni, de a jó közösséget látva, jelentkezők is vannak, hogy szívesen játszanának ebben a csapatban.

Az utánpótlás-nevelés érdekében Srágli Zsolt edző, testnevelő tanár irányításával 20 serdülőkorú gyerek készül az őszi idényre. Bár nem lenne kötelező, azért benevezik a csapatot a megyei serdülőbajnokságra.
„Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a három község összefogásával létrejött egyesületnek két pályája is van. A korábban Gyóróban játszott mérkőzések mellett idén Cirákon is elkészült a pálya, a mellette levő sportcsarnokban természetesen kényelmes öltözők is vannak. Felújítjuk és bővítjük a gyórói öltözőt is, hogy vendégeinknek mindkét helyen kényelmesebb körülményeket tudjunk biztosítani. Célunk, hogy a megyei másodosztályban biztos középcsapat legyünk, amellett, hogy a három település fiatalságának biztosítjuk a sportolási lehetőséget. Felmerült még az a kérdés is, hogy a magasabb osztálybeli szereplés mellett az ifjúsági csapatból kiöregedett játékosokat is benevezzük a harmadosztályba, mert nem szeretnénk elveszíteni egyetlen játékosunkat sem amiatt, hogy a versenykiírás szerint koruk miatt már nem szerepelhetnek az ifjúsági csapatban. Úgy érzem, hogy Gyóró, Cirák és Dénesfa önkormányzata, valamint lakossága egységesen magáénak érzi a csapatot, ennek megfelelően támogatja is, de számítunk szurkolóinkra és a vállalkozók támogatására is, hogy megfelelően tudjunk szerepelni és képviselni községeinket" – mondta Takács Lajos elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr nem lesz EB-helyszín?

Elképzelhető, hogy sikeres pályázat esetén a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságon Győr csak tartalék város lesz. Ezt az érintettek egy része cáfolja. Az UEFA szabályai szerint minden EB-pályázat 4-4 várost jelölhet meg helyszínnek. Bár Győr eddig szinte mindig a rendező városok között szerepelt, egyes források szerint az ETO-stadiont „megelőzte" a budapesti Üllői úti létesítmény. Tovább olvasom