Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Bajnok az MKB-Sopron! (Sopron-Pécs 83-70)

Kosárlabda - A mérkőzésen végig magabiztosan játszott a címvédő Sopron. Az első két negyedben nagyon elhúzott a hazai csapat, a félidei 15 pontos előnyt nem sikerült lefaragnia a pécsieknek. Az MKB-Euroleasing-Sopron megnyerte a döntő negyedik mérkőzését, begyűjtötte a harmadik győzelmét, és így a megnyerte az Uniqua NB I-es női kosárlabda bajnokságot.

A magyar női kosárlabda-bajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén Sopronban remekelt a pályaválasztó MKB-Euroleasing csapata. A hűség városának legjobb együttese az ősi rivális Pécs ellen megszerezte harmadik győzelmét is, amely egyben a bajnoki aranyérmet jelentette számukra.

A zöld-sárgák végső győzelme után óriási ünnepség kezdődött a hűség városában és ez a legkitartóbb szurkolók részéről szinte ma reggelig folytatódott. A soproni Fő téren tartott fiestán megjelentek a város legjelesebb polgárai, hogy együtt ünnepeljék meg a csapat címvédését.

Nyilatkozatok

Székely Norbert:
– Végig kezünkben tartottuk a meccset. Amikor a harmadik negyedben jött egy kis hullámvölgy, védekezést váltva meg tudtuk akadályozni, hogy a Pécs igazán közel kerüljön hozzánk. A győzelmet fivérem egy hete született iker- fiainak, Ádámnak és Gergőnek ajánlom.

Rátgéber László: – Hátvédposzton volt jobb most a Sopron, és érvényesült, hogy hosszabb a kispadja. Azok után, hogy az első mérkőzést szerencsétlenül elveszítettük otthon, a soproni találkozókon már nem volt igazán esélyünk.

Török Zoltán
, az MKB ügyvezetője: – Szenzációs két szezonon vagyunk túl. A mai mérkőzés kapcsán annak örülök, hogy a pécsi és a soproni csapat, valamint a szurkolótábor bebizonyította: világszínvonalú a magyar női kosárlabda.

Eördögh Edit, az MKB-Euro- leasing csapatkapitánya, aki ahogy az első, úgy az utolsó meccsen is nyerőembere volt a soproni csapatnak: – Nagyon büszke vagyok erre a társaságra. Azt gondolom, óriási lelkierőről tett tanúbizonyságot a csapat azzal, hogy a múlt szombati igen gyenge pécsi játék után így össze tudta szedni magát és ilyen jó játékkal biztosan győzött.

Károlyi Andrea
, aki igen fontos triplát dobott a harmadik negyed végén és a negyedik elején: – Végig biztos voltam a győzelemben. Nagyon örülök neki, hogy bevált az, amit elterveztem, tizenöt aranyérem után szüneteltetem a kosarazást.

A mérkőzés

40. perc: A Sopron a női kosárlabda bajnokság aranyérmese! A pályán lévők még játszottak, a kispadosok már pezsgőt bontottak az utolsó másodpercekben. Sopron-Pécs 83-70! Elkezdődött a bajnokok ünneplése!

38. perc: Eördögh kosarával 81-64! " Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!" - aláfestő dallamok a közönségtől a pécsi időkéréshez. Vajon hallják-e a Iványiék Rátgébert?

36. perc: Németh elveszik az óriások mellett a palánk alatt mégis ziccerd dob, és most sem hibázik! A büntetőt is biztos kézzel értékesíti. Fél lábbal a képzeletbeli dobogó legfelső fokán az MKB! (79-60)

34. perc: A hazai közönség Branzovát és a csapatot ünnepli, alig lehet észrevenni, hogy Coelho is pontokat szerez a másik oldalon. (76-57)

32. perc: Iványi hármasára jön a válasz. Egy kettő majd egy hárompontos Eördöghtől. (73-54)

31. perc: Károlyi újabb hárompontost dob! (67-50)

30. perc: A legjobb úton halad a bajnoki aranyérem felé a Sopron! Károlyi hármassal zárja a negyedet. Izzik a csarnok, nem csak a hőségtől.  A harmadik negyed után 64-50-re vezet a hazai együttes! Jöhet a finis.

28. perc:
Krivacevic hibátlan büntetőivel kapaszkodik a Pécs, de jön Eördögh egy hármassal, és Branzova egy simával és máris 60-46!

27. perc: Óriási rohanás a pályán, fantasztikus hangulat a csarnokban. Tizenegy pont  az MKB előnye. (55-44)

25. perc: Fegyverneki pontjainak örül a pécsi tábor. A soproniak most a bírókat nem szeretik. Hazai időkérés. (49-38)

23. perc: Németh bünetőiért Coelho áll bosszút. (49-36)

21. perc: Az első félidőben Gorbunova volt a hazai gyüttes legeredményesebb játékosa 10 ponttal. Honti 9, Németh 8, Branzova 6, Milovanovic 4, Horti 7, Semsei pedig  3 pontig jutott. A Rátgéber-csapatból Vajda Anna 15, Podrug 7, Mészáros 3, Fegyverneki, Krivacevic és Coelho 2-2, Iványi pedig 1 ponttal zárta az első két negyedet.
A folytatásban a  az első kosár, ezt Podrug ziccerből dobja. (47-34)

Fotó: Németh Péter

20. perc: Tizenöt ponttal vezet a félidőben az MKB Sopron a Pécs ellen a bajnoki döntő negyedik meccsén. A játékrész utolsó másodpercében Németh dobott kosarat. A közönség felállva ünnepelte az eddig szinte hiba nélkül játszó soproni lányokat. Félidőben: Sopron-Pécs 47-32!

18. perc: Talpon a Sopron drukkerei, és ha lehet még hangosabbak, mint eddig. Honti újabb hármast szór, 13 ponttal megy a hazai csapat. Rátgéber időt kért. (43-30)

16. perc: Hihetetlen kapkodás, mindkét csapat ziccereket, majd triplákat ront. Aztán beindul a pontgyártás. Gorbunova és Branzova itt, Fegyverneki ott. Nyolc közte. (38-30)

14. perc: A szurkolók egyetlen másodpercig sem maradnak csendben. Zúg a "Hajrá Sopron!" és a "Hajrá Pécs!". Előbbi kicsit hangosabban. A Pécs feljön 32-25-re, Székely Norbert időt kér.

Fotó: Németh Péter

12. perc: Triplák mindkét oldalon. Semsei majd Vajda mutatja meg mit tud távolról. Aztán Horti és Vajda következik, ezúttal ziccerből. (30-21)

11. perc: A meccs egyik legszebb jelenete: Horti varázsolja oda a labdát szorongatott helyzetből a palánk alatt érkező Némethez. Újabb két pont! (25-16)

10. perc: Honti talál be egy szép támadás végén, majd büntetőkből Németh is eredményes. Az utolsó pillanatban Vajda nem hibázza el a ziccert. Tíz percnyi játék után a magabiztosabb MKB vezet 23-16-ra.

9. perc: Kapkod a Sopron, feljön 5 pontra a Pécs. Krivacevic és Podrug volt pontos. (19-14)

7. perc: Mészáros pécsi triplát szerez, Gorbunova válaszol. Tartja az előnyt az Euroleasing. (16-8)

6. perc: Branzova, majd Milovanovic eredményes. Egy lepattanó megszerzése után Honti Kata hint egy hármast! Kilenccel elhúz az MKB, Rátgéber időt kér. (14-5)

Fotó: Németh Péter

4. perc: A hangulat továbbra is méltó a bajnoki döntőhöz. Nemcsak a nézők egymás szavát, a játékosok néha a sípszót nem hallják. Gorbunova így is pörög. (7-5)

2. perc: A vendégek előbb meglépnek Coelho kosarával 5-3-ra, de Gorbunovára most is lehet számítani. (5-5)

1. perc: Gyors pontok kezdés után. A pécsieké az első, de rögtön jön a válasz egy triplával. (3-2)

Fantasztikus hangulatban készülnek a bajnokavatásra a Sopron szurkolói. Az MKB Aréna zsúfolásig megtelt a bajnoki döntő negyedik mérkőzésére. A pécsi drukkerek szektorát kivéve minden zöld-sárga. A két szurkolótábor eddig sportszerűen, óriási hanzavarban saját csapatát bíztatja. A hazai gárdának egy győzelem kell ahhoz, hogy megvédje bajnoki címét.

Fotó: Németh PéterElőzmények:

Bár még mindig lépéselőnyben van az MKB-Euroleasing a Péccsel szemben, legutóbb bajnoki döntőhöz méltatlanul gyenge játékkal, simán kikapott riválisa otthonában. Hogy mi történt a csapattal a harmadik találkozón, arról a következőket mondta Székely Norbert, a soproni csapat szakvezetője: „Azt mindenekelőtt szeretném hangsúlyozni, a döntő előtt gond nélkül aláírtam volna, ha három meccs után kettő-egyre vezetünk, és most ez a helyzet. Pécsett úgy éreztem, talán tudat alatt benne volt a lányokban az, hogy itthon javíthatnak. Elsősorban támadásban volt gyenge a csapat, rosszul választott egy-egy játékot erőltettünk, nem igazán játszottunk csapatként. Az aktuális fizikai és lelki állapotukhoz képest megpróbáltak mindent, de ez akkor Pécsett nagyon kevés volt."

Az is nagy kérdés, mennyire foglalkoztatja a játékosokat a szombati vereség. „Kielemeztük a találkozót, a hibákra felhívtuk a figyelmet, de a kelleténél többet nem foglalkoztunk vele" – mondta ezzel kapcsolatban a vezetőedző.

Milovanovicék ma pontot tennének a párharc végére. Fotó: Németh Péter
Milovanovicék ma pontot tennének a párharc végére. Fotó: Németh Péter


Sokak véleménye szerint egyébként a mai meccs lehet a döntő döntője.
„A sorozat előtt nagyon könnyen el tudtam volna képzelni, hogy ötmeccses lesz a döntő. Most viszont ezt nagyon nem szeretném. Inkább úgy fogalmaznék: véleményem szerint ma, a negyedik mérkőzést hazai környezetben megnyerni jóval több esélyünk van, mint egy esetleges ötödik meccsen Pécsett diadalmaskodni" – tette hozzá Székely Norbert, majd így folytatta: „Abban biztos vagyok, egy nagyon jó és elszánt Péccsel kerülünk szembe. Szombaton ellenfelünk nekünk esett, s megpróbálta már a meccs elején megtörni csapatunk ellenállását. Most hazai környezetben nekünk kell megpróbálni ugyanezt, s rögtön az elején tudtára adni a pécsieknek, hogy nyerni akarunk, s szeretnénk befejezni a sorozatot. Iványi Dalmát természetesen megpróbáljuk kikapcsolni, de gondolom, ez nem lesz meglepetés ellenfelünknek. Ő egyébként akkor igazán veszélyes, ha dob tíz-tizenöt pontot, s mellé ad körülbelül ugyanennyi gólpasszt. Ha viszont ő dob sokat – mint a tavalyi döntő sorozaton nemegyszer –, akkor jobbak lehetnek az esélyeink. Azt mondom, Iványi lehet kosárkirálynő, de nyerjük meg mi a meccset."
Ehhez azonban minden tekintetben nagyon sokat kell javulnia a soproni csapatnak a szombathoz képest.

„Így van, s bízom benne, ez így is lesz. Nagyon sokat foglalkoztunk a lélektani felkészítéssel, mert meggyőződésem, ezen rengeteg múlik, ezen dőlhet el a csata. Pörgős edzéseket tartottunk, amelyeken a frissítés is nagy szerepet játszott. A Pécs most ugyan némileg megnövekedett önbizalommal jöhet Sopronba, de a mi önbizalmunkat az növelheti, hogy ellenfelünk a mostani évadban még nem tudott nyerni az MKB-arénában. Közönségünk segítségével, és amennyiben támadásban csapatként játszunk, akkor megnyerhetjük a mérkőzést, s címvédéssel fejezhetjük be a döntő sorozatot" – mondta befejezésül Székely Norbert.

Botár László

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. a második soproni 2008. június 02. 17:11
  „V.I.P.
  Nem beszélve aról ,hogy szerintem az´ bal közép ", ami mindig is álló szurkólói rész szokott lenni.
  ezért nincs szurkóli tábor ahol igazán lehet búzdítani a csapatot.((:
  Szép volt csajok!!!”
 • 60. Aly 2008. május 29. 12:49
  „Tegnap voltam meccsen is, meg Fő-téren is, az edző társaimmal bőgtünk is egy sort, mert elmennek a legjobbak a csapatból,de jó volt,hogy megnyertük az aranykupát,és fergeteges ünneplés volt.
  Tegnap volt az egyik legjobb napom, és a Fő-téren elkaptam Edónak a rózsáját XD:)”
 • 59. scarbantiaman 2008. május 29. 07:49
  „A VIP lelátó nézői ( nem szurkolói, mivel szurkolásról ott szó nincs! ) MINEK JÁRNAK MECCSRE?

  TYÚKSZEMET ÜLNI A FENÉKRE OTTHON IS LEHET!”
 • 58. Feri 2008. május 28. 21:26
  „köszi lányok, szeretlek bennetek”
 • 57. blise 2008. május 28. 20:52
  „Szép volt Roland, szép volt Norbi :)”
 • 56. Virgács 2008. május 28. 20:46
  „Most értem haza, fergeteges volt a meccs és a szurkoló csapat is!Most irány a Fö tér és buliiiii!!!!! Szép volt lányok!”
 • 55. -.- 2008. május 28. 20:22
  „Gartulálok a Sopronnak de azért HAJRÁ PÉCS!”
 • 54. Fjózsi 2008. május 28. 20:04
  „Bravó lányok! Örülök és gratulálok a sikerhez. De a közvetítés elérte a tiranai rádió színvonalát. Sajnos!”
 • 53. jimmy49 2008. május 28. 19:57
  „Köszi hogy veletek lehettem.
  Ünnepeljünk lányok-fiúk!
  Sziasztok!!!”
 • 52. RESI 2008. május 28. 19:56
  „EZ IGEN , BAJNOKOK VAGYUNK MEGINT ! SZUPER CSAJOK”
 • 51. jimmy49 2008. május 28. 19:52
  „GRATULÁLOK!!
  JÓ VOLT CSAJOK!!!
  Köszi a közvetítést.
  Ha nehezen is de összejött.
  Remélem a magyar TV-k nem újonganak.
  Ha már nem közvetítették.”
 • 50. janes11 2008. május 28. 19:52
  „fő téren lesz bulee?? szép volt csajok!!!”
 • 49. sárkány 2008. május 28. 19:48
  „Gratula lányok!!!!!!!!!!!!!!!! Köszi szépen:) Szeretünk bennetek: Hétfejű sárkány és családja!!!”
 • 48. gabikaka 2008. május 28. 19:41
  „83 70 lett a vége”
 • 47. gabikaka 2008. május 28. 19:38
  „a sopron honlapján az online statisztikára katintva éloben irják
  ott most 81 64”
 • 46. a második soproni 2008. május 28. 19:38
  „BAJNOK CSAPAT!!!!!!
  MEHET A BULI 1000_EL
  :)))
  :))
  :)))”
 • 45. soprondrukker 2008. május 28. 19:38
  „Ezt MÁR NEM LEHET elveszíteni!”
 • 44. soprondrukker 2008. május 28. 19:25
  „64-50!!! MEGLESZ EZ, CSJAOK!!!”
 • 43. sopi 2008. május 28. 19:24
  „300 milliós költségvetés egy évben és csak a Pécset kell megverni. Mi ez ha nem jó üzlet?.....”
 • 42. Bohi 2008. május 28. 19:22
  „Hajrá MIZO!!!!”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden idők legjobb idénye

Kézilabda - Fennállásának legeredményesebb évét zárta az Audi-ETO, miután megnyerte a magyar… Tovább olvasom