Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Bajnok a Gyirmót, de nem lesz NB I-es

Labdarúgás - Az NB II. Nyugati csoportjának utolsó fordulójában a Gyirmótnak egy döntetlen is elég volt ahhoz, hogy bajnok legyen. Az Integrál-DAC 2-0-ra verte a Kaposvölgyét.

Budaörs-Gyirmót 2-2
Gsz.: Tüske(27.), Schafranek (78.), ill. Nagy L. (34.), Kozmér (93.)
Kiállítva: Lászka (90.), ill. Pirka (86.), Nagy L. (90.), Ribi (93.)

Budaörs: Kozma – Csengő, Varga D., Végh A., Novák, Csillag K., Lászka, Schafranek (Németh T.), Tüske, Farkas Á. (Lalusz), Farkas J. (Pálinkás). Edző: Lucsánszky Tamás.

Gyirmót SE: Boros – Kiprich D. (Pirka), Kozmér, Böjte, Németh L., Ribi (Pápai), Baumgartner (Polyák), Pék, Nagy L., Laki, Tóth N.
Edző: Kiprich József.


 
Így látták a főszereplők

Böjte Attila: – Büszke vagyok, mert bajnokságot nyerni bármilyen szinten is futballozzon az ember, óriási dolog. Egy remek ősz után tavasszal igazi csapatként küzdöttünk, ami az utolsó találkozón csúcsosodott ki. A pályán kiharcoltuk a jogot az első osztályra, tehát mi mindent megtettünk a sikerért, nekünk tiszta lehet a lelkiismeretünk.

Nagy László: – Sokan legnagyobb sikerünket értük el ezzel a bajnoki címmel. Erősségünk a csapategység volt, persze néha szerencsénk is volt, de tettünk is azért, hogy az legyen. Az öröm mellett viszont el is vagyok keseredve, mert azt gondoltuk, a pályán kiharcolt elsőség elég lehet az NB I-re. Nem így lett, de bízom benne, hogy jövőre sikerül feljebb lépnünk.

Laki Balázs: – Boldogok vagyunk, a mi részünkről ennél többet nem tehettünk a sikerért. Sajnálom, hogy nem jutunk fel, kíváncsi lettem volna, mire megyünk az első osztályban.

Ladislav Kozmér: – Egységes, jó csapatunk van, bizonyítja ezt, hogy többször hátrányból is sikerült felállnunk. Megmutattuk, hogy mi vagyunk a legjobbak a csoportban. Nincs olyan játékos, aki ne szeretne a legmagasabb osztályban futballozni, éppen ezért bánt, hogy mégsem játszhatunk az NB I-ben.

Baumgartner Attila: – Nehéz volt a hajrá, szinte végig nyomás alatt játszottunk. Megtettünk mindent, hogy rajtunk ne múljon a feljutás, s ez sikerült. Sajnálom, hogy mégsem léphetünk feljebb, bevallom, én is szívesen játszottam volna újra az élvonalban.

26. p: Lászka átadása után Tüskéhez került a labda, aki megtolta, majd 25 méterről, középről védhetetlenül kilőtte a bal felső sarkot. 1–0.
33. p: Baumgartner bal oldali szöglete után Nagy L. fejelt 5 méterről a hálóba. 1–1.
67. p: Tüske cselezgetett a jobb oldalon, középre adott labdájára Schafranek érkezett, aki 4 méterről a vendégek kapujába passzolt. 2–1.
88. p: Lászka buktatásáért Pirka kapott piros lapot.
91. p: Nagy L. és Lászka kakaskodását díjazta piros lappal a játékvezető.
92. p: Szabadrúgáshoz jutott a Gyirmót. Kozmér 20 méteres lövése a jobb felső sarokban kötött ki. 2–2. A találat után Ribit a kispadról állította ki Kovács játékvezető.

Bajnokesélyeshez méltón kezdett a Gyirmót, ennek ellenére a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd az egyenlítés után újra ők kerültek előnybe. A hajrában már elúszni látszott az aranyérem, de az utolsó percekben Kozmér bombája bajnoki címet ért.

Jók: Tüske, Schafranek, ill. Kozmér, Böjte, Baumgartner.

Lucsánszky Tamás: – Kiváló mérkőzést játszottunk, mind a két oldalon akadtak helyzetek. Az eredmény megfelel a mérkőzés képének. Gratulálok a Gyirmótnak a bajnoki címhez.

Kiprich József: – Gratulálok a csapatomnak a bajnoki címhez, most az ünneplésé a főszerep, a licenckérdéssel majd csak hétfőtől foglalkozunk.
Az aranyéremmel története legnagyobb sikerét érte el a gyirmóti gárda, amelynek öröme mégsem lehet felhőtlen.

Ahogy arról többször beszámoltunk, a klub nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, így hiába bajnok, a siker ellenére sem indulhat a Soproni Liga 2009/2010-es szezonjában.

Az élvonalbeli induláshoz szükséges dokumentumokat ugyanis hiányosan nyújtotta be a csapat technikai vezetője. Határidőig nem sikerült teljes mértékben a pótlás, ezt el is ismerte a fiatal sportvezető, s hiába adták be ezután a hiányzó igazolásokat, ezeket már nem vették figyelembe a szövetségben.

Mivel a határidő mindenkire vonatkozik, nyilván jogosnak tűnik az MLSZ döntése. Ám mégis furcsa, hogy az a bajnokcsapat, amelynek körülményeit több, jelenleg az élvonalban vitézkedő együttes is megirigyelhetné, az MLSZ bürokráciája szerint nem alkalmas az első osztályra.

Ugyan Horváth Ernő, a gyirmótiak elnöke elmondta, a döntés ellen további jogorvoslattal élnek, úgy fest, a döntés végleges.
Gyirmóton nyilván tanulság is akad. Nem ez volt az első eset, hogy a csapat bűnhődik az ügyintézés miatt. Volt, hogy kilenc pontot vontak le az együttestől, tavaly a bronzérem ment rá a rutintalanságra. Így a játékosok, a szakmai stáb hiába nyújt száz százalékot, az eredmény, jelen esetben a bajnoki cím, csupán félsiker marad.Integrál-DAC - Kaposvölgye 2-0
Gsz.: Dallos, Lajtos
A mérkőzés a tervezetthez képest egy órával később kezdődött, mert a vendégek busza lerobbant.

Fotók az Integrál-DAC - Kaposvölgye mérkőzésről: Bertleff András.


A Gyirmót bajnok lett.

A Pápa 6-1-re verte a Százhalombattát, így hiába nyert a Pécs is 4-1-re a ZTE B ellen, a második helyen a pápaiak végeztek. Mivel a Gyirmót első osztályú licenccel nem rendelkezik, az NB I-ben a 2009/10-es idényben a második helyezett csapat, a Pápa indulhat.

Az Integrál-DAC 34 ponttal a 11. helyen végzett a bajnokságban. Felhőtlen örömre azonban nincs ok a DAC-nál sem, mivel a csapat jövője bizonytalan. Az ETO B 32 ponttal a 13. lett.  

Olvasóink írták

 • 19. soppet 2009. június 16. 08:10
  „Először is gratulálok a bajnokságot megnyerő Gyirmót SE játékosainak és edzőjüknek.
  A csapat vezetőinek meg azért, hogy jól kifundálták a történetet, melyben megint - mint az életben többször - nem vállalták be magukat. A Papa - szegény - ha élne nem így viselkedett volna a játékossal, nézővel stb.
  Mindenesetre a Horváth testvérekre rászakadt a csapat, mint szamárra a fül. Ez a feladat azonban meghaladta erejüket.
  A hírek szerint a mellőlük sorra "kibukó" értelmes vezetők, munkatársak hiánya is oka annak ami történt.
  Szándék állt az mögött, amit Horváth Ernő az MLSZ-re akar rávarrni. A szándék pedig nem más, mint meghaladja az Alcufer Csoport gazdasági erejét egy NB.I.-es csapat működtetése. Ezért történt az ami történt.
  CsaK! Horváth Ernő, mint tulajdonos nem volt képes kiállni a játékosok és a szurkolók elé, s becsületesen elmondani, hogy mi van a háttérben. Helyette inkább másra keni a "balhét"!
  Ezzel becsapva a játékosokat, edzőket, nézőket és nem utolsósorban a közvéleményt.
  Kedves Horváth Ernő! Ezek után remélem azokat a játékosokat megfelelő ellenérték fejében elengedik a kérő csapatok felé. A tisztesség ezt megkívánja. Ha van már ebben a történetben tisztesség!
  Azt gondolom, hogy a Gyirmót SE nem szűnik meg, a foci megmarad Gyirmóton, de ha a takaró csak addig ér, hogy csak az NB.II. vagy az NB.III.-ra van pénz, akkor azt be kell vállalni. Ettől lesz nagy egy vezető az emberek szemében és nem fordítva.
  Mindenesetre amíg lesz csapat Gyirmóton, mint eddig is ezután is ki fogok menni a szurkolni a fociért, a sportért.
  Hajrá Gyirmót! Hajrá - megmaradó - fiúk !”
 • 18. Joepapa 2009. június 16. 08:04
  „Kedves Thoomas!
  Részben igazad is lenne..igaz, hogy csak félszezont nyomtuk rendesen....és maradt 1 pont...de azt beláthattyuk, hogy hiába fordul a Gyírmót bármien fórumhoz...UEFA nem szólhat bele az MLSZ ügyeibe, döntéseibe, és nem kötelezheti semmire...MLSz nél semmire nem megy..ugyamúgy ahogy annó az FTC..pedig a fradi is nyert pert, mégis mindenkit meg kellett vernie, hogy feljusson...az hogy 5 nappal a határidő lejárata után adták be a klub vezetői a nevezést....na erre mondom, hogy színjáték...ha például én pestre utaznék vonaton ami hétfő reggel 8 kor indul, akkor én pénteken hiába megyek ki a pályaudvarra és veszek jegyet, max kövihéten mehetek fel pestre nem?...egyszerű példa de szerintem jó!!!
  Mindenki azt von le amit akar, de sajtóközleményt nem adott ki a klubvezetés ..”
 • 17. mumus 2009. június 15. 21:00
  „Csatlakozom a 15. hozzászólóhoz: a DAC pedig 97(!) éves klub!”
 • 16. IV.Béla 2009. június 15. 15:41
  „<moderálva off>”
 • 15. SzórakészÍrókéz 2009. június 15. 14:38
  „5. hozzászólás fcsopron60 -nak
  A FRADI az, ami a Sopron sohase volt és sohase lesz....
  Nem 2 kategória. Pl. azért, mert az elmúlt 10-20 év történései nem tehetik tönkre a 110 éves klub hírnevét, hegemóniáját !”
 • 14. Thoomas 2009. június 15. 14:29
  „Joepapa, ha a Gyirmót vezetősége nem akarna indulni és ezt nem akarná felvállalni a szurkolók előtt, akkor már hetekkel ezelőtt befejeződött volna ez a mizéria. Ugyanis amikor az MLSZ másodfokon is elutasította a licenszkérelmet, akkor bőven elég lett volna nekik feltenni a kezüket és annyit mondani, hogy "hát ez van, sajnos nem felelünk meg" . Ezzel szemben ők nem hagyták annyiban és verték az asztalt az MLSZ elnökségénél. Bár gondolom szerinted az is csak színjáték lesz majd, amikor a Sportdöntőbírósághoz fog fordulni a klub vagy amikor épp az UEFA elé viszik majd az ügyet...
  A Pápa pedig kizárólag az ezüstérmet érdemli meg. Fantasztikus félszezont produkáltak. A bajnokság viszont nem csak a tavaszból áll... Az hogy 10 pont hátrányból ledolgoztak 9-et az kétségtelenül gyönyörű eredmény, de hát csak ott maradt a végére az az 1 pontocska a Gyirmót javára...

  Primax, a klub részéről már megvolt a "kitálalás". A technikai vezető tolta el az egészet, amit be is vallott. A klubvezetés pedig most az ő hibáját akarja kijavítani bármi áron.
  Olvasgattam egyébként a hozzászólásaidat. Ha Te tényleg komolyan gondolod azt, hogy ez a bajnoki cím értelmetlen volt, akkor szívből ajánlom, hogy ne foglalkozz többet a focival, ugyanis fogalmad sincs arról, hogy mi is a sport igazi lényege...”
 • 13. Joepapa 2009. június 15. 13:06
  „akinemfél!
  egy kicsit el kellene gondolkodnod, ha megy neked az ilyesmi...te egyedül hangoztatod itt a pártállásod nem tudom mért szólsz be pl Primaxnak....Jó hogy nem Horn Gyulázol....tudtad, hogy nem a Gyurcsány a miniszterelnök már, hanem a Bajnai???
  Gyirmót fő szponzora az Alcufer ha jól tudom ....belső forrásból tudom, hogy annyi pénzel nem akarják támogatni a klubbot hogy az NB1 es legyen, mert a gazdasági válság visszavetette a fémipart is...
  Ebből adódóan azt látom, hogy a pályázat BE NEM ADÁSA!!!! direkt vezetői döntés volt, és ami a médiában folyik csak színjáték! Ha időben beadták volna a nevezést....de nem tették!!!!Amúgy a Pápa is megérdemi a feljutást hiszen 14 meccsen 13 győzelem született, 1 döntetlen, emelett a tavaszi fordulóban csak 4 gólt kaptak, illetve a Gyirmótot oda vissza megverték, ill hozták a közelezőt...Pécs legyőzésével....
  Gart a Gyirmótna a bajnoki címhez, Pápának a feljutáshoz!!!!”
 • 12. akinemfél 2009. június 15. 10:34
  „Kedves Primax ! Azt azért lehetett olvasni,hogy tobb forduloban tárgyalt a Gyurcsány kormány volt sportugyi államtitkára,a mostani MLSZ fotitkár és csapata a Gyirmot vezetoségével Pesten az MLSZ-ben.
  Mennyire valoszínu,hogy a Gyirmotiak "nem voltak képesek megírni/megírattatni egy nevezést az NB I-be" ?
  Ferdítjuk a valoságot ahogy pártállásunk megkívánja,kedves Primax ? Ejnye-bejnye...”
 • 11. hard 2009. június 15. 09:48
  „pedig megnéztem volna, ahogy elp..ázzák az etot.”
 • 10. Primax 2009. június 15. 09:43
  „rufusz13 #9 !
  A Pápa azért jut fel, mert ez a szabály. Olyan, amilyen, de ez van.
  Egy lelkes feljutó - valószínűleg - harcosabb lesz az NB I-ben, mint aki éppenhogy bennmaradt.
  Plusz, a pápaiak - titkon - számítottak arra, hogy valakik elk...ják.
  Bejött nekik, gondolom, nekik rendben is van a nevezésük.
  Nem úgy, mint a bajnokcsapatnak...”
 • 9. rufusz13 2009. június 15. 09:06
  „Hajrá MLSZ! Miért jut fel a Pápa? Miért nem marad bent helyette valaki az első osztály kiesői közöl? Szerencsére ma magyar focit fehér asztalnál játsszák és nem a zöld gyepemen. Különben már rég világbajnok lenne Magyarország.... Hajrá MLSZ!!!”
 • 8. Primax 2009. június 15. 07:43
  „nasi12 #6 !
  Nem "Gyucsányfalvát bundázták be helyette", hanem a gyirmóti klub tulajdonosa(i) és vezetői nem voltak képesek egy olyan nevezést benyújtani, amilyet kellett volna.
  Talán véletlenül, talán nem....
  Kár politikát keverni ebbe is. Inkább ki kellene állnia a vezetésnek a közvélemény elé és - őszintén -elmesélni, hogy miért is nem voltak képesek megírni/megírattatni egy nevezést az NB I-be.
  Amúgy borzasztó nagy nemtörődömségre - vagy valami másra - vall, hogy hibás volt a pályázat.
  Lehet magyarázgatni, mutogatni erre-arra, hivatkozni bármire, de megmagyarázni nehéz és ahogyan látom, esze ágában sincs senkinek sem elmondani az igazságot.”
 • 7. akinemfél 2009. június 14. 23:59
  „Hajrá Gyirmot ! Kitartás ! Jovore eljon a ti napotok !”
 • 6. nasi12 2009. június 14. 23:28
  „Szerintem cserélni kellene a két NB1-es jogú győri csapatnak!
  Mivel a Gyirmótnak a pályán elért becsületes tiszta győzelem nem volt elég a feljutáshoz, és inkább Gyurcsányfalvát bundázták be helyette, ezért ha lenne mód rá, én megcserélném a játékjogot az ETO-val, és a beégett aranylábu sztárjaink mehetnének szórakozni (szarakodni) Gyirmótra, és a végig becsületesen, igazi sportemberként küzdő Gyirmót SE-t pedig beköltöztetném az ETO parkba.
  Azonnal telt ház lenne a stadionban!”
 • 5. fcsopron60 2009. június 14. 12:39
  „Soproni létemre örülök,hogy Gyirmot lett a bajnok!!

  De annak viszont nem,hogy nem egedik az nb1 be!!

  It azt csinálnak amit akarnak!!

  Igy szünt meg Sopronba 2 nb1-es csapat és a Fradi igy juthatott vissza!!

  Mi ez főleg a kijelentések Fradi nélkül nincs nb1 ki az a fradi??”
 • 4. akinemfél 2009. június 14. 11:32
  „Nehogy már a legjobb csapatok játsszanak az elso osztályban... - dontott a Gyurcsány kormány sportugyi államtitkára,aki abbol a poziciobol távozott miután minden idok legrosszabb olimpiai szereplését érte el a magyar olimpiai csapat,és most az MLSZ fotitkári foteljében landolt. Most olyan gyurcsányosan hangzik ez a dontés,és részletes indoklást még sehol sem sikerult találnom. Miért ?
  Ja,Gyurcsány Pápán nevelkedett,úgy látom Pápán van az országban az egy fore juto legtobb elegáns autoszalon,és most véletlenul elso osztályú focicsapat is lesz Pápán.
  De ezek csak véletlenek...
  Hajrá Gyirmot !”
 • 3. ACSA 2009. június 14. 11:29
  „Szegény gyirmót!-elérte azt amit a DAC és az eto fakó!:-BENTMARADT!”
 • 2. pintér 2009. június 13. 23:30
  „szerintem semmi gond nem volt a papirokkal csak a fejesek nem tudták volna elnézni hogy egy városbol két csapat legyen az nb1 ben vidéken! erről ennyit! SZÉP VOLT FIUK!!”
 • 1. Primax 2009. június 13. 22:44
  „Szép volt fiúk !
  Szomorú egy bajnoki cím...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok a felkészülés előtt

Kézilabda - Augusztus 14. és 23. között Győrött, Pápán és Szombathelyen rendezik meg a junior női… Tovább olvasom