Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Bajban a kölni doppinglabor

Újravizsgálták a kölni laboratóriumban Vincent Vittoz francia sífutó január 15-én leadott mintáját, s ahogy az első alkalommal, úgy ezúttal is pozitív eredményt hozott az A-próbára elkülönített rész, míg negatívat a kontrollteszt.
Vittozt a csehországi Novo Mestóban megnyert versenye után kötelezték a vizsgálatra, majd február 3-án arról számoltak be illetékesek, hogy doppingolt, öt nappal később viszont arról, hogy nem. Az összetett Világkupa második helyezettjének vizeletmintájában az első elemzés során furoszemid nyomaira bukkantak. A vízhajtó alkalmas bizonyos doppingszerek kimutatásának magakadályozására, ezért szerepel a tiltólistán.

A versenyző az első elemzés után csupán annyit közölt, hogy kérte a B-próba elvégzését, s amíg annak nincs meg az eredménye, nem kíván részletesen nyilatkozni az ügyről. A kedvező fordulatot már csak azért is megnyugvással vette tudomásul, mert pozitív B-próba esetén kétéves eltiltással számolhatott volna.

Wilhelm Schänzer, a kölni labor igazgatója a legutóbbi bejelentéssel egy időben leszögezte, hogy jogilag minden rendben van, a sífutó "tisztának" minősül, mivel a B-próba negatív volt, s a vizsgálódás csupán azzal a céllal zajlik tovább, hogy az eredmény ellentmondásosságának okait feltárják. Többek között annak igyekeznek utánajárni a szakemberek, hogy a laboron kívül történhetett-e valamiféle szabálytalanság, akár a mintavétel, akár a szállítás során.

A szteroidprofil alapján az már egyértelművé vált, hogy a két minta ugyanattól a személytől származik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner ex-menedzserének versenyzője inful a Minardinál

A Minardi-istálló az osztrák Patrick Friesachert nevezte meg Christijan Albers csapattársának, így… Tovább olvasom