Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Bajbajutottakon segített az ETO FC

Labdarúgás - A Győri ETO FC is csatlakozott azokhoz, akik a lapunkban bemutatott, hajléktalanná vált párnak próbálnak segíteni. Pintér Attila vezetőedző kezdeményezésére a csapat fél éven át támogatja a családot.

Olvasóink múlt héten ismerhették meg annak a párnak történetét, akik öt napon át hajléktalanként éltek az utcán. Cikkünk hatására – Borsi Róbert önkormányzati képviselő közbenjárásával – időközben lakáshoz jutottak.

A főbérlő Inszol Zrt. a különleges helyzetre való tekintettel eltekintett az előleg megfizetésétől. Szerdán pedig eldőlt, a párnak a lakbérre sem lesz gondja, a Győri ETO FC csapata ugyanis szintén melléjük állt.

Pintér Attila vezetőedző kezdeményezésére a csapat fél éven át magára vállalja a lakbér fizetését, bízva abban, hogy az így megspórolt összeg segíthet abban, hogy a pár visszakaphassa gyermekeit.

˝A mester olvasta a történetet az újságban, továbbadta nekünk, mi pedig mindannyian úgy gondoltuk, hogy segítünk a bajbajutottakon. A mi harmincfős ETO-családunk számára ez nem nagy teher, de a másik családnak talán sokat számít. Úgy gondolom, ha tudunk, kötelességünk segíteni, így a jövőben is rendszeresen támogatjuk majd az arra rászorulókat˝ – nyilatkozta a Győri ETO FC csapatkapitánya, Szasa Sztevanovic.

Előtérben a megsegített pár, hátul az ETO képviselői. Fotó: HBE
Előtérben a megsegített pár, hátul az ETO képviselői. Fotó: HBE

A bajba jutott pár elmondta, nem gondolták, hogy ennyien melléjük állnak és segítik őket. Örülnek minden támogatásnak, amit az újrakezdéshez kaptak.

Olvasóink írták

 • 8. AHA.. 2009. augusztus 14. 08:31
  „Vajon miért is került le ez a cikk ilyen gyorsan a főoldalról?”
 • 7. AHA.. 2009. augusztus 14. 08:24
  „Donito
  Csak annyit még..
  Ebből valamelyik politikai oldal fog magának dicsőséget kovácsolni.
  Jobbról is, meg balról is utálom, hogy hülyének nézik az embereket.
  Nem tudom olvastad-e az előző cikket erről az esetről.
  Tudod nagyon sokan vannak bajban itt Győrben is, csak az talán nem ilyen látványos.”
 • 6. AHA.. 2009. augusztus 14. 08:08
  „Donito
  Ez a magyar valóság.
  Elnézést attól aki ezt írta, én csak bemásolom.
  Láttam a velük készült riportot, és az ott lakók véleményét!
  Emberek! Ideje tiszta vizet önteni a pohárba... jöjjenek a TISZTA TÉNYEK, mert ahogy kinéz ez a sztori még két hét és annyire felmagasztalja a sajtó/média ezt a két ,,szegény" embert, hogy a laikus tényleg elkezdi sajnálni őket:
  1. 2009. januárban költöztek be az ALBÉRLET-be! (a HirTV minden szava kacsa, hazugság, szó sincs itt semmiféle saját lakásról)
  2. Beköltözéskor és az itt eltöltött 8 hónap alatt már nem voltak velük a gyerekek, azokról a lakók is csak hallomásból tudtak
  3. Heti (többszöri) rendszerességgel volt ,,műsor" ami azt jelentette, hogy 22-23 óra magasságában elkezdődött az ordibálás, anyázás, ajtócsapkodás .. ami tartott hajnalig (órákon át!!!) - megj. csont részeg volt mindegyik ... (piára, cigire érdekes módon mindig volt pénz...?) - a répce45 egy többgyermekes lépcsőház - egyszerűen antiszociálisak voltak, nem voltak tekintettel a többiekre
  4. A rendőrség is számtalanszor kiszállt hozzájuk, de hiába, a ,,műsorozás" tovább zajlott... sőt egyszer a mentőket kellett hívni, mert a nagy mulatságban az Úr eltörte a Hölgy kezét ...
  5. !!! 5 !!! hónapja nem fizettek albérletet - egyéb közüzemet pedig beköltözésük óta egyáltalán nem (sőt még pár, előző tartózkodási helyükre vonatkozó közüzemi számla is érkezett az új címükre)
  6. A Hölgy egyszer olyan segg részeg volt, 3 óra alatt jutott fel az első emeletre - kora délután.
  7. Éjjel ha részegen állítottak haza, boldog-boldogtalanhoz felcsöngettek, hogy nem találják a kulcsukat...
  Ezek után sok sikert az új albérletben (remélem a Tisztelt sajtó beszámol róluk 2-3 hónap múlva ismét, esetleg a környezetükben lakókat is megkérdezve. Valamint ha már a mi adóforintjainkból ,,kezdenek új életet" akkor tudja meg a világ hogy hogyan sikerült)”
 • 5. Donito 2009. augusztus 14. 07:58
  „AHA.. - attól mert valaki hajléktalanná válik nem kell egyből arra gondolni, hogy azért mert alkoholista. Ez a baj az emberekkel, hogy egyből a rosszra gondolunk. Gondolom akkor te biztos nem állnál meg az utcán fekvő ember mellett sem, mert biztos részeg. Gratulálok, okos gondolkodásmód! Szerintem az INSZOL sem adott volna nekik ilyen lehetőséget ha lepattant emberek lennének.

  Szerintem is nemes gesztus az ilyesfajta adakozás.
  HAJRÁ ETO!!!”
 • 4. AHA.. 2009. augusztus 14. 07:08
  „A két lezüllött alkoholistán kívül lenne még pár rendes család akik megérdemelnék a segítséget!”
 • 3. ZéZé 2009. augusztus 13. 21:52
  „Szép volt srácok ! a pályán kívüli tettettek nagyon fontosak! üdv”
 • 2. kovacsgeri 2009. augusztus 13. 20:40
  „Így van! A focisták nem szakadnak bele a kb 10 000 Ft-ba koponyánként, és cserébe jó reklám ez a klubnak.”
 • 1. Cancer 2009. augusztus 13. 18:58
  „Nemes gesztus az ETO-tol, mar csak a fiatal paron mulik, mire mennek az eletben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden magyar mérkőzés képernyőre kerül

Kézilabda - A Magyar Kézilabda Szövetség és a Sportklub megállapodása szerint ez a csatorna… Tovább olvasom