Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Bajba kerülhet az MLSZ?

A svájci Kentaro AG kezdeményezésére hozott, s a Magyar Labdarúgó Szövetségnek járó támogatásokat érintő bírósági döntéssel kapcsolatban nem érheti kár az MLSZ-t.

Erről Kisteleki István MLSZ-elnök nyilatkozott, arra a hírre reagálva, miszerint Svájcban a Kentaro-per  következményeként befagyasztották az MLSZ számára járó UEFA- és  FIFA-kifizetéseket.

Amint az a Kentaro által az MTI-nek eljuttatott közleményből  kiderül, jogerős ítélet ugyan még nem született az ügyben, de a  zürichi területi bíróság és a nyoni békéltetőbíró a cég javára  felfüggesztette az MLSZ FIFA-val és UEFA-val szembeni követeléseinek  teljesítését. Ezek az összegek a Kentaro részére a kártérítési per  megnyerése esetén rendelkezésre állnak.

Kisteleki szerint az MLSZ, valamint a tévé- és reklámjogokat az  előző elnökség tevékenysége alatt birtokló Kentaro AG között már  több mint egy esztendeje jogvita van, a magyar szövetség két  alkalommal is jogerős bírósági ítéletekkel pert nyert.

„Nem örülünk a legújabb fejleményeknek, de megnyugtathatok  mindenkit: ezek semmilyen formában nem veszélyeztetik a  működésünket, s nincsenek hatással a programjaink végrehajtására sem  – jelentette ki az MLSZ-elnök. – Legfeljebb némi késedelmet  szenvednek azok az átutalások, amelyekről megállapodásunk van a  FIFA-val és az UEFA-val. A televíziós jogok régi-új tulajdonosával,  a Sport5-val tavaly kötött szerződésünkben rögzítve van: amennyiben  e téren bárkivel szemben pert vesztene az MLSZ, abban az esetben a  Sport5 fizet minden kártérítést. Mindenre van garanciánk!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriába tart a kétszeres bajnok

Egy éve szoros küzdelemben hódította el a bajnoki címet a Győr Sharks együttese, ezúttal viszont sokkal nagyobb fölénnyel győzte le ellenfelét a csapat. A 42–12-es diadal mutatja, hogy mind támadásban, mind védekezésben remek teljesítményt nyújtottak a győriek. Tovább olvasom