Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Badis Anissa bajnoki aranya

Budapesten, az Olimpiai Csarnokban rendezték meg az atléták ifjúsági és junior fedett pályás országos bajnokságát, amelyen a győri és a soproni fiatalok is jelen voltak, s közülük a Győri Dózsa tehetséges futója, Badis Anissa (edzője Jakab Erzsébet) bajnoki címet szerzett.
A kiváló győri középtávfutó, aki egy héttel előbb a MASZ felkészülési juniorversenyén 3000 méteren végzett az első helyen 10.40,62 perces idővel, a bajnoki döntőn az ifjúságiak között 800 méteren 2.12,67 perccel bajnoki címet szerzett. Elindult 1500 méteren is, s a 4.51 perces idő az ezüstéremhez volt elég számára.

Ugyancsak második helyezett volt 400 méteren 52,61 mp-es idővel Gazdag Tibor (Győri Dózsa), valamint 3000 méteren 10.52 perccel Bocskai Virág (Soproni AC). Ötödik helyet hárman is szereztek a győriek közül, mégpedig Gál Bence 400 méteren (53,82 mp), Somogyi Péter 3000 méteren (9.10 p), valamint Marton Eszter hármasugrásban (11 méter), aki távolugrásban (500 cm) a hetedik lett. Ezenkívül többen végeztek az első nyolc között, ami értékes pontokat jelent nevelőegyesületüknek.
Az atléták felkészítői Sopronban Németh Gyula és Marton Tamás, a Gy. Dózsánál pedig Jakab Erzsébet, Kolláth Gábor és Lukács László.

* * *
A közelgő fedett pályás atlétikai világbajnokság jegyében fontos nemzetközi versenyek zajlanak ezekben a napokban, mivel február végéig még produkálhatók a kiírt szintek.

Linzben nemzetközi fedett pályás atlétikai versenyen a soproni atléták remek eredményekkel jeleskedtek. A 60 méteres síkfutás középfutamában Németh Roland 6,67, fivére, Németh Gergely pedig 6,85 mp-es időt ért el, a távolugrásban pedig 770 cm-es eredményével Lőrincz Imre második lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiütötte a Fotexet a Ciudad Real

Súlyos vereséget szenvedett a Fotex Veszprém (Westel Team) férfi kézilabda együttese a Bajnokok… Tovább olvasom