Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Baby boom az Audi ETO-nál: mennyire játszanak jól a kismamák?

Írásunkban arra kerestük a választ, hogy a klasszis kézilabdázók, milyen formában térnek vissza szülés után a pályára.
Az utóbbi hetekben az Audi ETO szurkolóit két dolog foglalkoztatta. Egyrészt a klub remek szereplése - Ambros Martín tanítványai veretlenül nyerték a BL csoportkörét -, másrészt, hogy a csapat két meghatározó játékosa, a 31 éves Görbicz Anita és a 35 éves Katrine Lunde is anyai örömök elé néz.

A norvég világklasszis kapus és a klub között azonban vita alakult ki a játékos fizetéséről a baba születését követően. Nos, azt majd az idő dönti el, hogy a felek meg tudnak-e egyezni.

Ebben a cikkben sokkal inkább arra fókuszálunk, hogy szülés után milyen formában tértek vissza a pályára korábbi és jelenlegi kézilabda klasszisok. Példa az ETO háza tájáról bőven akad.

Radulovicsnak nem ment Győrben

Radulovics Bojana már kisfiával érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre 2006-ban. A világ egyik legjobb átlövőjének tartott játékos 2002-ben szült, de 2003-ban már ott volt a drámaian elveszített horvátországi világbajnoki döntőben.

Bár 2004-ben az EB-n még bronzérmet nyert Radulovics, a 2006/2007-es szezonban azonban már nem tudott régi fényében csillogni a Rába-parti zöld-fehéreknél. Végül, 34 évesen, egyetlen esztendő után búcsút is intett Győrnek.


Radulovics Bojana a kisfiával 2007-ben - fotó: Gyenes Kálmán
Radulovics Bojana a kisfiával 2007-ben - fotó: Gyenes Kálmán


Löke kismamaként olimpiai aranyat és BL-t nyert

Heidi Löke 2011-ben érkezett Győrbe, kisfia 2007-ben született. 2012-ben márciusában online interjút adott a Kisalföld győri szerkesztőségében az akkor a világ legjobbjának választott játékos.

"Négy éve Pekingben nem vehettem részt az ötkarikás játékokon, mivel előtte nem sokkal született kisfiam, Alexander. (...) Igazából nincsen honvágyam, a családommal skype-on tartom a kapcsolatot. Nekem a legfontosabb az, hogy a kisfiam, Alexander velem legyen. Sűrű a versenynaptár, így nem tudok gyakran hazautazni" - nyilatkozta két és fél éve Heidi Löke.

A 32 éves játékos a győri szurkolók egyik legnagyobb kedvence, ami nem véletlen: mindkét BL-sikerben oroszlánrészt vállalt. Löke olimpiai álma szintén valóra vált: a londoni ötkarikás játékokon a dobogó csúcsára állhatott a norvég válogatottal.


Heidi Lökét 2011-ben már kismamaként választották a világ legjobbjának - fotó: Kisalföld-archívum
Heidi Lökét 2011-ben már kismamaként választották a világ legjobbjának - fotó: Kisalföld-archívum


Hornyák Ági is kismamaként lett BL-bajnok

Az Audi ETO jelenlegi keretében még egy meghatározó kézilabdázó, a 32 éves Hornyák Ágnes is kismama. A magyar válogatott játékos kisfia, Áron 2013 tavaszán jött világra, így a 2012/2013-as szezonban csak a lelátóról szurkolhatott és persze örülhetett a csapattársak BL sikerének Hornyák Ági.

Amikor októberben a játékossal és Ambros Martínnal meglestük az akkor még épülő Audi Aréna Győrt, Hornyák Ági elárulta: a felvétel után egyből siet haza kisfiához.


Hornyák Ágnes nagy pocakkal, nem sokkal kisfia születése előtt - fotó: H. Baranyai Edina (Kisalföld-archívum)
Hornyák Ágnes nagy pocakkal, nem sokkal kisfia születése előtt - fotó: H. Baranyai Edina (Kisalföld-archívum)


Szintén győri játékosként lett édesanya Aurelia Bradeanu. A román átlövő 2009 nyarán adott életet kisfiának, Davidnak. A játékos néhány hónappal a szülés után állt újra edzésbe.

Utóbbi példákból egyértelműen látszik: a nehéz fizikai edzéseket és a kemény mérkőzéseket össze lehet egyeztetni a boldog magánélettel.

A legsikeresebb sportoló kismama teniszező

A profi sport világában az utóbbi évtized legsikeresebb kismamája Kim Clijsters. A belga teniszező kislánya 2008-as születése után minden túlzás nélkül sokkal sikeresebben versenyzett, mint korábban.

A baba érkezése előtt egy Grand Slam-tornán tudott győzni (US Open, 2005), míg visszatérése után három versenyen is ő emelhette magasba a kupát (US Open 2009-2010, Ausztrál Open 2011). A világranglistát szintén vezette kismamaként. Úgy, hogy ellenfelei átlagban 5-6 évvel voltak fiatalabbak nála.


Kim Clijsters kislányával és a US Open trófeájával 2010-ben
Kim Clijsters kislányával és a US Open trófeájával 2010-benhirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO - Gyengén otthon, jobban idegenben

A Győri ETO a középmezőnyben, a 9. helyen fejezte be az őszi idényt az OTP Bank Ligában. A… Tovább olvasom