Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Azonnali döntések kellenek

Berényi Jánossal, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új elnökével a soproni múltról s a legsürgetőbb jövőbeni feladatokról beszélgettünk.

– Most, hogy a kosárlabda-szövetség elnökének választották, mennyiben befolyásolja a jövőben közismert soproni kötődése?
– Két különböző dologról van szó. Annak idején a GYSEV vezérigazgatójaként úgy láttam, a soproni női kosárlabdacsapat jó reklámhordozó lehet itthon és szerte Európában, mint ahogy az is volt. Akkor csak a soproni csapatra koncentráltam. Március kilencedikén viszont a kosarastársadalom nagyobb része, gyakorlatilag kétharmada tisztelt meg bizalmával, s a szövetség elnöki posztja semleges pozíció. Természetesen itt is fontos számomra Sopron, de ugyanolyan fontos Pécs, Szeged, Kaposvár vagy Debrecen.

– Megválasztása óta mit tudott tenni a szövetség elnökeként?
– Alig egy hét telt még csak el, ráadásul ünnep volt. Ennek ellenére tartottunk egy informális ülést, melyen az előttünk álló legfontosabb, legsürgősebb feladatokról beszéltünk. Szerdán megtartjuk az első érdemi elnökségi ülést, amely után elkezdődik a munka.

– Ennek során milyen feladatok várnak önre és csapatára?
– Először is elég sok mendemonda kering az elmúlt időszak gazdálkodásáról. Szeretnék tisztán látni ez ügyben, éppen ezért felkérjük az egyik neves könyvvizsgáló céget, vizsgálja meg a gazdálkodást. Remélem, a vizsgálat eredményét a májusi közgyűlésen már értékelni tudjuk. Addigra szeretném, ha elkészülne az alapszabály módosítása is, méghozzá oly módon, hogy abba már az ügyészség ne köthessen bele. Ami pedig a közvetlen sportszakmát illeti, a női válogatottnak még van esélye kijutni az olimpiára, de nincs kapitánya, miként a férfiegyüttesnek sem. Mielőbb ki kell nevezni őket. Ami még megoldandó és igen fontos feladat: a szövetséget elhagyták a támogatói. Vagy vissza kell hozni őket a sportágba, vagy újakat kell a kosárlabda mellé állítani.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni és győri lányok is ünnepelhetnek

A győri Seat-Foton a ceglédi EKK csapatát fogadta, míg az MKB-Sopron Szekszárdba látogatott. Mindkét… Tovább olvasom