Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Az utolsót játszanák

Ha ma idegenben nyer, befejezi a szezont a két soproni női kosárlabdacsapat. Az Euroleasing-Orsi Sopron a bronzéremért lép pályára Miskolcon, a Röhnisch-Foton Sopron pedig Szekszárdon játszik a 7. helyért.

Mindkét fronton elég sokat játszottak egymással a felek, így aztán abban tökéletesen megegyezett a két szakvezetőnek, Natalia Hejkovának és Válé Flóriánnak a véleménye, hogy csapata és a rivális túl sok újat nem tud mutatni egymásnak.

Natalia Hejková elsősorban lélektani okokból bízik benne, hogy lányai, az Orsi játékosai egy miskolci győzelemmel zárják le az évadot. „Azt mindenki tudja, hogy Miskolcon nagyon nehéz nyerni. Ennek ellenére bizakodó vagyok, hiszen elég jelentős lélektani előnnyel lépünk pályára a Diósgyőr pályáján. Nyugodtan, felszabadultan játszhatunk, hiszen akkor sincs világvége, ha kikapunk, mert pénteken, hazai környezetben megszerezhetjük a harmadik helyet. Ellenfelünk viszont győzelmi kényszerrel, tehát elég nagy lélektani nyomással lép pályára, ezt pedig szeretnénk kihasználni!"

Azt már csak mellékesen jegyezzük meg, ebben sokat segítene, ha Sanja Vesel megint olyan dobóformát fogna ki, mint a bronzcsata első felvonása alkalmával, amikor a szezon pontrekordját felállítva 40 ponttal terhelte meg a DKSK kosarát.

A Foton Szekszárdon próbál szerencsét, és próbál pontot tenni az évadra. Meg is van minden esélye Válé Flórián társulatának, hogy egy győzelemmel befejezze a szezont. „Eddig ötször játszottunk a szekszárdiakkal, s abból négy alkalommal mi nyertünk! Amikor a középszakaszban alulmaradtunk, nélkülöztük két kulcsjátékosunkat, Szőkét, aki az alapszakaszban 38 pontot szerzett Szekszárdon, s az ő csúcsát adta át a múltnak Vesel, valamint Radnótyt. Most ők is ott lesznek a pályán, és remélem, győzelemre vezetik a csapatot. Úgy gondolom, ha Szekszárdon az indításoknál jobban figyelünk, és pontosabban fejezzük be ezeket a támadásokat, megszerezhetjük a győzelmet és a 7. helyet.

A Foton elnöke, Fűzy András hozzátette: amellett, hogy bízik benne, hogy csapata megszerzi a 7. helyet, szorít a városi rivális Orsiért is. Szeretné, ha az Orsi megszerezné a harmadik helyet, és emellett reméli: sikeres lesz az Euroliga-indulásért folytatott lobbizása. Abban az esetben ugyanis, ha három magyar csapat indulhat az Euroligában, akkor elvben – mivel az Európa-kupában a dolgok jelen állása szerint négy magyar együttes indulhat – a 7. hely megszerzésével a Foton is kiléphet a nemzetközi porondra a következő évadban!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aarhusi ezüst, poznani arany

Poznanban az újabb olimpiai kiküldetésért is versenyző kajak-kenusaink arattak elsöprő sikereket,… Tovább olvasom