Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Az utolsó pillanatokban vesztettünk: Videoton-ETO 2-1 - videón a gólok

Videoton-Győri ETO FC rangadónak az ezüstérem volt a tétje. Két percen belül két gól esett a második félidő elején, de Koltai mesteri emelésére Sándor György bombagóllal válaszolt a mérkőzés végén.

Összességében magyar szinten remek mérkőzést hozott az ezüstrangadó. Az első félidőben a Videoton lefocizta a ETO-t, de második félidőben Koltai csodaszép egyenlítő gólja után a székesfehérvári gárda leblokkolt.

Ha ebben a 15-20 percben meg tudta volna szerezni az ETO vezetést, akkor jó eséllyel miénk lehetett volna a három pont.

Bár az első 45 percben szinte nem volt a pályán az ETO, s inkább a szerencsének köszönheti, hogy megúszta kapott gól nélkül ezt a játékrészt, a második félidőben mutatott taktikus teljesítményével rászolgált volna Pintér Attila csapata a döntetlenre.


Videón a gólok - forrás: YouTube.com.

 
93. p. - Véget ért az ezüstrangadó: a Videoton 2-1-re nyert az ETO ellen.

93. p. - Ahjupera az utolsó pillanatokban egyenlíthetett volna, de a remek beadást követően a fejes több méterrel a Videoton kapuja fölött száll el.

91. p. - Torghelle gyakorlatilag első labdaérintése szabálytalankodással ért véget.

90. p. - Sándor György bombagólja valószínűleg eldöntötte az ezüstrangadót. A Videoton válogatott játékosa előtt elcsúszott az egyik győri védő, aki így 20 méterről iszonyatosa nagy gólt varrt a győri kapuba. 2-1. 

90. p. - Három perc lesz a hosszabbítás az ezüst rangadón.

88. p. - Veszélytelen Videoton-szöglet.

83. p. - Dudás Ádám remekül futott el a bal szélen, de a beadását ki tudták rúgni a Videoton védői. A győri szöglet után elsőre kiejtette Bozsovics kapus a labdát, de végül sikerült javítani a hibát.

81. p. - Marek Strestík helyére Dudás Ádám érkezik a Rába-parti gárdába. Dudi az őszi rangadót eldöntötte góljával: reméljük, most is ismétli magát a történelem.

79. p. - Oliveira helyett Torghelle Sándor 10 perc bizonyítási lehetőséget kap Sosától.

78. p. - Következik a mérkőzés hajrája, mely háromesélyes. Összességében le a kalappal az ETO előtt, a második félidőben szépen összeszedte magát a győri csapat. 

77. p. - Kamber a pályán Pátkai helyett: Pintér Attila második cseréjével is élt. 

75. p. - Rendkívül veszélyes szögből, 19-20 méterről kapott szabadrúgást a Videoton. Mitrovics - akárcsak bő 15 perce Völgyi - a sorfalat találta el.

A Videoton szöglete a pontrúgás után szintén nem okozott gondot. 

74. p. - Takács Ákos próbálkozott egy lövéssel közel harminc méterről, de a labda a Videoton kapuja fölé szállt jócskán.

71. p. - Mitrovics 18 méterről leadott szabadrúgását simán fogta Sztevanovics. 

68. p. - Az utolsó pillanatokban ért bele egy fehérvári láb a Koltai Tamás felé tartó labdába: kár érte, ebben lett volna lehetőség.

67. p. - Sokkal jobban játszik az ETO a második félidőben: több ötlet és bátorság van Pintér Attila csapatában. A játék jelenlegi képében akár a vendéggyőzelem is benne van.

65. p. - Walter Lee helyett Gyurcsó Ádám lépett pályára a hazai csapatban. Rövid időn belül két sárga lapot is összeszedett az ETO: Pátkai és Völgyi kapott sárga lapos figyelmeztetést.

62. p. - Strestík ívelt be szépen a székesfehérvári kapu elé, de Pátkai nem tudott fejelni. Az ETO játékosok szabálytalanságot reklamáltak, de a játékvezető nem fújt sípjába.

61. p. - A Videoton szöglete is vérszegényre sikerült.

58. p. - Bozsovics tisztán a 16-oson kívül fogta meg a labdát; sárga lapot kapott ezért a Videoton kapusa.

Hiába lőhetett 16,5 méterről Völgyi szabadot, az ETO játékos telibe találta a sorfalat. Ezt követően a győri szöglet szintén veszélytelen volt. 

53. p. - Trajkovicsnak rúgott oda csúnyán Szolnoki: jogos sárga lap a jutalma a Videoton játékosának.

51. p. - Egyelőre úgy tűnik, hogy megfogta a Videotont az egyenlítő gól: a székesfehérvári csapat tanácstalanul játszik ezekben a pillanatokban.

49. p. - Koltai Tamás egyenlített! Remek kiugratás után mesterien emelt át a győri játékos Bozsovics kapus felett. Remek egyéni teljesítményt követően most kell meglepni a Videotont! 1-1. 

47. p. - Nikolics a sok-sok helyzet után most már betalált: szabadrúgás után egészen tisztán fejelhetett a székesfehérvári támadó. Sztevanovicsnak esélye nem volt hárítani. 1-0.

46. p. - A második félidőben is útjára indult a labda. Pintér Attila cserélt: Varga Roland helyett Jarmo Ahjupera a pályán.

Szomorú leírni, de az ezüstrangadót eddig egyértelműen a Videoton uralja. Az ETO-nak legfeljebb momentumai akadnak, miközben a székesfehérvári csapat egymásután alakította ki a gólhelyzeteket.

A döntetlen az ETO számára hízelgő, de ez is inkább a szerencsének és Sasa Sztevanovics bravúrjainak köszönhető - ennél sokkal több és jobb játék kell fiúk!

45. p. - Vége az első félidőnek.

40. p. - Na, végre! Strestík remekül cselezte ki védőjét, s jól futott el a bal szélen. A beadás pár centivel suhant el Koltai Tamás feje fölött - de ez legalább győri helyzet volt.

39. p. - Veszélytelen Videoton szöglet.

37. p. - Oliveira parádésan vette át a labdát, de utána a győri kapu fölé lőtt. Vinícius támaszkodó lábának "esett neki" Strestík: a cseh játékosnak egy sárga lap mellett nem igazán kellene ehhez hasonló felesleges fegyelmezetlenségekbe belemennie.

35. p. - Strestík belépője újra sárgát ért: jogos a lap Tóth Balázs buktatásáért. 

33. p. - Völgyi Dániel és Sándor György is sárgát kapott miután majdnem tömegverekedés tört ki a pályán. A lassítás szerint nem tűnt alattomosnak a győri játékos, most inkább a székesfehérváriak balhéztak feleslegesen. 

32. p. - A helyzet egyre fokozódik - sajnos - az ETO kapuja előtt: Walter Lee remekül vezette fel a labdát, majd Oliveira lövését védte ismét Sasa. Sztevanovics jó formája nélkül nem úsztuk volna meg eddig gól nélkül.

30. p. - Az ETO védelmén ismét mint kés a vajon száguldott át a Videoton: Sztevanovics bravúrral védte Nikolics 5-6 méterről leadott, erős lövését. 

28. p. - Nikolics fejelhetett jó tíz méterről, de a legagilisabb székesfehérvári játékos fejéről több méterről a győri kapu fölé szállt a labda.

27. p. - Az utóbbi 4-5 percben az ETO ki tudott lépni a Videoton szorításából, de a mérkőzést ettől függetlenül a székesfehérvári csapat irányítja.

23. p. - Az ETO először időzött hosszabb ideig a Videoton kapuja előtt, de ez a támadás is veszélytelennek bizonyult.

21. p. - Nikolics bombázott a 16-oson kívülről, de Sztevanovics biztosan hárított. Mindenképp jó hír, hogy Sasa sokkal magabiztosabbnak tűnik a kapuban, mint egy héttel ezelőtt a Debrecen ellen Győrben.

19. p. - Koltai hozta ki szépen a saját kapuja elől a labdát, de komoly helyzetet nem sikerült most sem kialakítani. 

17 p. - A díszpáholyban nézi az ezüstrangadót Orbán Viktor miniszterelnök is.

14. p. - Sztevanovics védett előbb nagyot, majd pár pillanattal később Nikolics puskázott el egy gólhelyzetet szerencsére. Az ETO-nak eddig biztató támadása nem nagyon akadt.

10. p. - Kétszer is tizenegyest "látott" a hazai közönség az ETO kapuja előtt. Az elsőnél Nikolics színészkedett közepesen - az ismétlésnél egyértelműen látszott, hogy a székesfehérvári játékos feldobta magát -, míg a másodiknál szándékos kezezés biztosan nem történt.  

5. p. - Az első komoly helyzet a Videotoné volt: Nikolics lőtt tisztán 12 méterről a győri kapura, s nem sokkal tévesztett célt.

1. p. - A mérkőzés elkezdődött.

Videton: M. Bozsovics, Szolnoki, P. Vinícius, Caneira, Héctor Sánchez, F. Oliveira, Tóth B., Sándor Gy., Mitrovics, Walter Lee, Nikolics.

Győri ETO FC: Sztevanovics, Takács Á., Djordjevics, Sztanisics, Völgyi, Pátkai, Fehér Z., Trajkovics, Varga R., Strestík, Koltai.

Pintér Attila így nyilatkozott az eto.hu-nak a székesfehérvári rangadó előtt: "A Videoton egy nagyon jó játékoskerettel rendelkező csapat, ahol hosszú a kispad is. Szeretnénk szurkolóinknak örömet szerezni, hiszen tudjuk, hogy mit jelent nekik ez a mérkőzés. Mindenféleképpen győzni szeretnénk"

Előzetes

A Videoton-Győri ETO rangadónak tulajdonképpen az ezüstérem a tétje, az európai kupaindulást tekintve pedig annyi, hogy a második helyezett egy körrel később kapcsolódik be az Európa Liga selejtezőjébe, mint a nyitófordulóban debütáló harmadik helyezett.

A találkozót a székesfehérváriak várják jobb formában, hét mérkőzés óta veretlenek, s ezalatt csak egyszer nem nyertek, míg a vendég zöld-fehérek utolsó két bajnoki összecsapásukat elveszítették a Kecskeméttel és a Debrecennel szemben.

A szurkolók által minden évben a leginkább várt Újpest–Ferencváros meccs ezúttal csak a hagyományok miatt nevezhető rangadónak, a két csapat formája és a táblázaton elfoglalt helyezése alapján nem. A meccs presztízsét mutatja, hogy a világ legjobb játékvezetője, Kassai Viktor fújja majd a sípot.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. BudaiKr 2012. május 15. 17:29
  „45. imipcdoki 2012.05.14. 21:49

  sajnos most nem tudtam jelen lenni a eseményen mert podogoriába voltam bl döntőn de olyan szakemberektöl hallottam elemzést akik számittanak a magyar fociba. ez a paoló sosa egy senki a mi Pintér Atcánkhoz képest.”
 • 46. banderas71 2012. május 15. 17:27
  „Írjál már magadról néhány sort Budai,had tudjuk meg mekkora tahó vagy!Mert a sporthoz annyit értesz amennyi eszed van!0”
 • 45. imipcdoki 2012. május 14. 21:49
  „Kedves BudaiKr!
  Lefociztuk a Vidit? Te melyik csatornát nézted a Cseh 2-t? Te is mindenkit hibáztatsz a sorozatos kudarcokért, csak a felelőst nem. Pintér egy hozzá nem értő senkiházi, semmi keresnivalója nincs Győrben.
  IV. Béla totál igazat ír és jókat, és egyet kell értenem drKotász véleményével is.
  Te itt mindenkinek csak beszólsz, mindenkit lefikázol, nem is érdekel téged talán az ETO, csak kötekedni jössz ide fel, nem is beszélve a katasztrófális helyesírásodról!
  Lapozz már vissza néhány hetet, míg az Aurél vezette a csapatot, nézdd már meg, akkor mi volt, és vesd össze a mostani helyzettel.
  A választ egyből meg is kapod, nincs is miről beszélni, PINTÉR TAKARODJ, Bocsánat Auréltól!

  És innentől bármit is írsz, ide, az a lőtéri kutyát sem fogja érdekelni, lényegében meg sem nézem én sem, mert fingod nincs az egészről!”
 • 44. IV.Béla 2012. május 14. 21:42
  „39. BudaiKr!
  Igazából nem a te hibád, hogy nem érted, amit mondok. Sajnos az elmúlt évtizedek oktatáspolitikájának egyenes következménye az, hogy az ilyen, többször bukott, érettségivel sem rendelkező egyedek, mint te fórumokat is használhatnak. Társas kapcsolatok kialakítására genetikailag alkalmatlan vagy, véleményed védeni, mások írását értelmezni képtelen vagy, érveid nincsenek. Az meg egyenesen ennek a demokráciának nevezett förmedvénynek a csúcsa, hogy 80-as IQ-val (amivel egyetlen ok-okozati összefüggést sem értesz) még választójogod is van.

  41. drKotász!
  Tudom, hogy mocsok dolog mások szellemi nyomorán élcelődni, de engem kifejezetten szórakoztat ez a példány. :)”
 • 43. BudaiKr 2012. május 14. 21:35
  „41. drKotász 2012.05.14. 19:44

  mit röhögsz doki?”
 • 42. gondolat1234 2012. május 14. 20:24
  „csikar: A számból vetted ki a szót... Milyen közvetítés volt ez már ? Ennyire narancsos a magyar tévé ? Jenő félti az állását, hogy a Vidinek ilyen feltűnően szurkol ? Akkor röhögtem a legnagyobbat, amikor azt mondta az első félidőben, hogy a Videoton parádézik, közben az egész félidőben volt vagy két kapura menő helyzetük (egy abból mondjuk tényleg ziccer), azonkívül meddő mezőnyfölény. A második félidőben a Vidi gólnál majdnem elment a hangja. Azután pedig mikor egyenlítettünk és utána szinte már nem tudott megszólalni, azt nem tudta mondani, hogy a Győr jobban játszik, a végén pedig szerintem "elment" örömében...
  Ez legyen a legnagyobb öröme az életben...”
 • 41. drKotász 2012. május 14. 19:44
  „39. BudaiKr :DDDDDDDDDDDDD”
 • 40. drKotász 2012. május 14. 19:42
  „38. IV.Béla
  Hagyd, csak egy provokátor!”
 • 39. BudaiKr 2012. május 14. 19:17
  „38. IV.Béla 2012.05.14. 18:35

  Iv bécike te nem értessz a sporthoz igy véleményed nem számit.
  aki ért hozzá az tudja hogy mekkorát fejlödött Atcával ez a csapat tavasszal széjje fociztuk az nb 1-et csak valakik nem akarják hogy nyerjen a Pintér Atika. Lehet hogy menni fog reméllem nem. De ha megy akkor legaláb olyan szakember páros jöjjön mint a Mészöly Kálmán és Géza még bennük látom hogy a magyar foci felemelkedését segitteni tudnák.”
 • 38. IV.Béla 2012. május 14. 18:35
  „36. BudaiKr!

  Pintér azt mondta, még mielőtt idejött volna, hogy ezt a bajnokságot az ETO csak elveszítheti. Kirúgatta Csertőit, majd pedig el is veszítette a bajnokságot. Akikkel nem szimpatizál, azokat kivágta és leépítettel, hiába voltak meghatározók Rellinél (Ahjupera és Dudás házi gólkirályok voltak, Jí és Völgyi pedig fontos láncszemek), dacból megtette csúcséknek a középpályás Stresítket, aki azóta vállalt kemény egy gólt.
  A szezon igazán fontos meccseit (Fradi, Kecsó, Loki, Vidi) lényegében lehoztuk gólhelyzet nélkül, mert minden kreativitást kiölt a csapatból. A játékosok, edzők, vezetők utálják - kivéve egy embert, tarsolyt.

  Ja, látom kézis topikban számonkéred az erőnléti edzés hiányát - elárulom, Pintérnél az sincs, még a konditermet is megtiltotta a játékosoknak.

  Hogy Csertőivel hol lennénk? Nem tudom, viszont vele másodikak voltunk, 6-tal a Loki mögött, 3-mal verve a Vidit. Most 11-re van a Loki, 3-ra a Vidi - előttünk.

  A konzekvenciákat mindenki levonhatja saját maga.”
 • 37. vadfruttik 2012. május 14. 18:18
  „csikar...úgy látszik hozzá kell szokni ehhez az "elfogulatlansághoz"
  banderas :nálunk gyanítom számlagyár van,a szakma évek óta háttérbe szorult.Nézd meg a "B" csapatot,az hogy kiknek a kisfiait KELL betenni az utánpótlásnál....jajj de szép nevek vannak ott dehát nem szabad tibibácsit vagy csabi bácsit sem negatívan minősíteni mert jön a fenyegető e-mail.Van a nagy csapatban olyan sztárunk aki a saját albérletének erkélyén-társasházban-tábortüzet,bográcspartit csinált,szóval egy zseni!Az a lényeg,hogy fillérekért hozták ide...”
 • 36. BudaiKr 2012. május 14. 18:03
  „Azért Pintér Atcát nem kell bántani ő csodát tett ezzel a csapattal! a semmiből hozta fel őket, a csertöivel 20 pontal hátráb lennénk. A fradi ellen a bíró csalt, a kecskemétet meg a vidit lefociztuk azt is a biró csalta el, a debrecent meg aláztuk azt a meccset egy seri kettes kapussal behuzzuk, de ez a szása bebuktatta a csapatot.”
 • 35. banderas71 2012. május 14. 17:15
  „Nézzük meg a Debrecen csapatát.3 külföldi a kezdőben 8 magyar!Folyamatosan beépítik a fiatalokat.Mit akarunk mi ezekkel a szánalmas szerb,lett,litván,román senkiháziakkal!!Milliós fizetések,audik,zabáltatva vannak,szerelést kapnak!Mire!!ELZAVARNImind Pintérrel együtt!Hol van az utánpótlás!Azt mondják nálunk az egyik legjobb.NEM LÁTOM!!Ennek a Tarsolynak csak pénze van,de a focihoz semmit nem ért ,és ez nagyon kevés!”
 • 34. csikar 2012. május 14. 16:34
  „A három vereség és a bronz már történelem. De mit szóltok a királyi TV "elfogulatlan" közvetítőjéhez!? Két tizenegyest kért számon a bírón és Strestik kiállítását. A VIDI gólja "zseniális" volt. a miénk nudli. Tóth Balázs könyöklését, két utánrúgását nem vette észre. (Nehéz gyerekkora lehetett, az apja biztos nem engedte meccset nézni.):)”
 • 33. vadfruttik 2012. május 14. 14:55
  „Wunderli...a fagyival X-eltünk...amúgy meglep mennyien szidják most ezt a pintér nevezetű valakit.Amikor 5 győzelem után is szidni mertem,mert tartottam magam ahhoz hogy ez egy senki és nem kellett volna visszahozni rögtön meg kaptam,hogy divatdrukker.Sajna ebben a f...ban annyi korrektség nincs,hogy azt mondja:"lemondok Uraim hiszen aranyérmet igértem és most az ezüst is messze került".Szánalmas magyar edző,igaz nincs túl nagy választék.A gyirmótiakat sem irigylem...”
 • 32. imipcdoki 2012. május 14. 14:52
  „Nem kérdés szerintem, PINTÉRNEK AZONNAL TÁVOZNIA KELL A KISPADRÓL!!!
  A legnagyobb baklövés az Aurél menesztése volt! <moderálva>
  Védekezik folyton a csapat, semmilyen offenzív hozzáállás nincsen. Nem a fiúknak kell elsősorban a fejükhöz kapni, hanem a vezetésnek kell sürgősen változtatnia, de főleg TARSOLY ÚRNAK, aki megdícsér valakit ha kikap a csapat.
  Jó ég, mi lesz itt???!!!”
 • 31. wunderli 2012. május 14. 14:05
  „Mi a jó istent akartok ebben a magyar bajnokságban ,ahol a Dömét év edzőjének jelölik.Ez kabaré,Ti még örüljetek ,hogy az ETO harmadik.A Relli most röhög ezen az egész bagázson.A bajnoki cimhez edzőváltás kell ,azóta egy normáli bajnokit nem tudtak nyerni,még ettől a harmatos Fraditól is kikaptak.Nem videózni kellene PINYŐ,hanem gólokat kell rúgni.Régen az ETO ,HA NEM ADOTT MEG A BIRÓ EGY GÓLT ,RÚGOTT HELYETTE KETTŐT.Ez a mostani tanácsadó idején volt,vagy már nem emlékszik.A Sándor azt nyilatkozta a meccs után:meglepődtünk milyen deffenzíven állt fel az ETO.Hát így elég nehéz bajnokságot nyerni.”
 • 30. ultras 2012. május 14. 13:16
  „Szép napot! Amikor Csertőit kirúgta a tulaj, akkor 8 pont előnyünk volt a fehérváriak előtt és 6 pont hátrány a DVSC mögött. Nézzük meg most, hogy mi a helyzet. Pintér Úr először azt mondta, csak az arany stb., aztán a Debrecen meccs után, hogy irány az ezüstérem, most meg, hogy bronzérem lesz meg. Felheccelték az embereket, hogy csak Pintérrel lehet meg az arany. Ha Aurélnak menni kellett a 2. helyről, akkor mi lesz Pintérrel? Lehet, hogy az Elnök Úr könnyezett a Montpellier mérkőzés videóján és ezért hozta vissza Pintér A-t, de nagyon sok meccset visszanézve én is könnyezem kínomban. HAJRÁ ETO!!!”
 • 29. ninaanna 2012. május 14. 10:58
  „Három mérközés, nulla pont. Hogy is van ez?”
 • 28. drKotász 2012. május 14. 10:46
  „Csak az a nagy baj, hogy TCS a meccs után pintért ölelgette, és a játékosokat szidja. Nem lesz itt semmiféle edző váltás.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötöt rúgott a Lébény, az Öttevény és a Csanak

A megyei labdarúgó bajnokságok hétvégi fordulóinak eredményei. Tovább olvasom