Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Az utolsó percben buktuk el: Magyarország-Románia 2-2

11-es párbaj után - két percen belül két büntetőt ítélt a német bíró - "sikerült" eltöketlenkednünk a győzelmet. Vanczák és Dzsudzsák góljaival az utolsó percig vezetünk 2-1-re.

Magyarország - Románia 2-2
Budapest, Puskás Ferenc Stadion. Vezeti: Wolfgang Stark (német)

MAGYARORSZÁG: Király – Vanczák, Korcsmár, Mészáros N., Kádár – Koman, Pintér Á., Hajnal, Dzsudzsák – Szabics – Szalai. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
A cserepadon: Bogdán, Megyeri (kapusok), Guzmics, Lipták, Varga J., Elek Á., Pátkai, Böde, Halmosi, Kovács I., Gyurcsó, Rudolf

ROMÁNIA: Tatarusanu – Tamas, Chiriches, Goian, Radu – Bourceanu, Pintilii – Torje, Grozav, B. Stancu – Mutu. Szövetségi kapitány: Victor Piturca
A cserepadon: Pantilimon, Lung (kapusok), Luchin, Rat, Grigore, Chipciu, Popa, Keserü, Rusescu, Tanase, Maxim, Gardos

A mérkőzés nagy részében nekünk állt a zászló, sokkal több helyzete volt a néha jó és okos focit játszó magyar válogatottnak. A végén érthetetlenül magunkra húztuk a románokat, melynek meg lett a böjtje: újra az utolsó percekben buktunk el pontokat.

93. perc:
Nem éltük túl! Az utolsó percben Chipciu döntetlenre hozta a románoknak a meccset. Ki kell mondani: a magyar védők eltöketlenkedték ezt a helyzetet, s váratlanul ponttal ajándékozták meg keleti szomszédunkat. 2-2  

90. perc:
Három perc ráadás lesz. Dzsudzsák helyett Halmosi a pályán.

88. perc: Két perc van a hivatalos játékidőből, a románok nagyon nyomnak. Most minden erőt mozgosítani, okosan tartani a labdát, srácok!

86. perc: Chipciu állt be Pintilii helyet a románoknál. Chiriches pedig sárgát kapott Kovács István lerántásáért.

Magyarország-Románia: 2-2. Fotók: Mészáros Mátyás

83. perc: Mutut teljesen szabályosan szerelte Vanczák Vili, aki utána egy percig fetrengett a pályán. A románok legnagyobb sztárjának azt tudjuk javasolni, hogy keljen fel, mert fel fog fázni. 

78. perc:
Hajnal Tamás helyett a magyar foci egyik legnagyobb tehetsége, Kovács István a pályán. Hajnal megérdemelte az újságírók vastapsát; most is rendkívül hasznosan játszott.

73. perc: Mutu próbált elfutni a bal szélen; beadás kirúgás lett.

72. perc: Le a kalappal a Puskás-stadion mellett magyar szurkolók előtt: folyamatosan hallatják a hangjukat, dobolnak a téli fagyban.

70. perc: Két sárgát kaptak a románok egy perc alatt: Gojan eldobta labdát, Mutu reklamált. Jogos lap mindkettő. Történt egy román csere is: Grozav helyett Rusescu a pályán.   

67. perc: Legalább konzekvens a német bíró: Szalait elsodorták a román 16-os belül, ez is büntető. Dzsudzsák hidegvérrel gurított a román kapuba. Újra vezetünk! 2-1 

Az utolsó percben buktuk el: Magyarország-Románia 2-2. Fotó: MTI (galéria)

66. perc:
Mutuval szabálytalankodtak a 16-os belül - finoman fogalmazva is véleményes a német bíró ítélete -; a románok csapatkapitánya volt az ítéletvégrehajtó, s biztos lábbal bevette Király kapuját. 1-1

erc:
Román csere: Torje helyett Maxim a pályán.

64. perc: Hajnalt ugyan az utolsó pillanatban, lövés előtt szerelték a románok, de az mindenképp jó hír, hogy a második félidő eddig tisztán a miénk. Csak így tovább fiúk! 

63. perc: Pintér most jól futott el a jobb szélen, jól is adta be középre a labdát, de Szalai a meccs ziccerét csúnyán mellé fejelte. Ezért nagy kár volt, Ádám!

62. perc: Pintér Ádám indulhatott volna meg ígéretes helyzetben a román kapu felé, de lassabb volt, mint a román védő.

60. perc: Megint Dzsudzsák a főszereplő! Remek bal lábával jól húzta el a 16-os magasságában a labdát a román védők mellett, a lövés fél méterrel ment mellé. A második félidő eddigi legnagyobb helyzete ez volt.

59. perc: Dzsudzsák cselezett jól az oldalvonal mellett, de a beadásra már nem maradt erő - kirúgás lett a magyar támadás vége.

56. perc: Szabics helyett Varga József a pályán. Ez egy nagyon okos húzásnak tűnik Egerváritól.

55. perc: Ismét Szabics Imrét keresték a társak, de a 16-os vonalában a román védő gyorsabbnak bizonyult.

 A gólszerző Dzsudzsák Balázs (b) a Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban 2013. március 22-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor
A gólszerző Dzsudzsák Balázs (b) a Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban 2013. március 22-én.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

53. perc: Szabics védővel a nyakán indulhatott meg a román kapu felé; a magyar támadó 12-13 méterre a román kaputól földre került. Be lehetett volna fújni lökésért a szabálytalanságot, de Szabics is megindulhatott volna nagyobb iramban.

51. perc:
A pontrúgásokból verhetőek a románok: a mai góllal együtt ötöt kaptak eddig a selejtezősorozatban, ebből négy pontrúgásból született.

50. perc:
Román támadás lessel fejeződött be.

48. perc: Jól kezdjük a második játékrészt: Szabics, Dzsudzsák és Szalai harcossága alaposan megzavarta a román védőket a kapujuk előtt. Végül, Dzsudzsák lövését hárította a román kapus.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

21:19 - Időközben véget ért az andorrai-török meccs, újabb gól nem esett, így 2-0-ra nyert Törökország. A holland-észt találkozón gól nélkül zárult az első félidő.

45. perc: Vége az első félidőnek. A kapu előtt veszélyesebbek vagyunk, jó lenne, ha ezt a második félidőben újabb gólra tudnánk váltani.

44. perc: Torje ezúttal a jobb szélen, beadását pocsékul találja el a túloldalon Radu.

41. perc: Dzsudzsák viszi el a bal szélen, beadását elsőre kifejelik a vendégek, Hajnal pedig hiába jön jó ütemben, rosszul találja el a labdát.

37. perc: Dzsudzsák beadását Koman fejeli a kapu fölé.

34. perc: Újabb román lehetőség: Torje lép ki a bal szélen, de végül túl hosszan tolja meg a labdát, és nem tud lőni.

32. perc: Komannak csúsztatja tovább a beadást Szabics, a visszapasszt Szalai lövi centikkel a kapu mellé. Jól jönne egy újabb magyar gól, mert a románokban benne van, hogy betaláljanak. És sajnos a magyar védelem is képes bizonytalankodni.

29. perc: Pintilii 24-ről, laposan lő - Király pedig magabiztosan véd.

27. perc: Piturca idegesen kiabál: okkal, hiszen megint magyar szabadrúgás jön, csak ezúttal a túloldalról. Ez azonban most nem veszélyes.

22. perc: A kinti szurkolás is behallatszik a stadionba, így oldja egy kicsit a megyehármas hangulatot.

oman Vladimir (b), Adrian Mutu (k) és Pintér Ádám (j) a Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a zárt Puskás Ferenc Stadionban 2013. március 22-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás
oman Vladimir (b), Adrian Mutu (k) és Pintér Ádám (j) a Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a zárt Puskás Ferenc Stadionban 2013. március 22-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás


20. perc: Dzsudzsák volt kétszer is veszélyes a vendégek kapuja előtt.

18. perc: Mészáros hajmeresztő mutatványa szerencsére nem ért egyenlítést: próbálta Királyig fedezni a labdát, azonban Mutu elvette a játékszert, azonnali lövését azonban blokkolta Mészáros.

16. perc: Megint ugyanonnal lőhettünk szabadrúgást, mint pár perce, ezúttal Hajnal ívelte be a labdát, amelyet Vanczák fejelt a bal kapufa mellett a hálóba. 1-0

15. perc: A labda az elmúlt percekben inkább a románoknál volt, de nem nagyon tudtak mit kezdeni vele.

12. perc: Szalait szöktetnénk, Tatarusanu kiszalad a kapujából, és tisztáz.

10. perc: Pintilii kapásból Király kapuját vette célba, a magyar kapus védte a távoli bombát.

8. perc: Koman távoli próbálkozása a kapu mellett hagyja el a játékteret.

6. perc: Dzsudzsák szélről beívelt szabadrúgását szögletre mentik a vendégek. A sarokrúgást Tatarusanu öklözi ki a mezőnybe. Felszabadítani azonban nem tudnak a románok, mert kezezés miatt mi lőhetünk újab  szabadrúgást 28 méterről. Ez viszont nem sikerül túl jól.

3. perc: Román szöglet - veszélyt nem jelent a magyar védelemnek.

1. perc: Tiszta sárgában a románok, a magyar válogatott piros-fehér-zöldben lép pályára. A meccset a vendégek kezdik. Üres a VIP-szektor is, csak a sajtósok vannak jelen a csapatokon és a biztonságiakon kívül.

___________________________________


20:20 - A D csoportban a magyar-románnal azonos időben kezdődik a Hollandia-Észtország mérkőzés. Az Andorra-Törökország meccs 19:15-kor kezdődött, az első félidőben Inan és Yilmaz góljaival 2-0-ra vezetnek a törökök.

20:15 - Románia szeptemberben nyert Észtország ellen Tallinnban 2-0-ra, majd 4-0-ra verte Bukarestben Andorrát. Isztambulban legyőzték a törököket 1-0-ra, a holland válogatott azonban 4-1-es győzelemmel távozott Bukarestből.

Magyarország az első fordulóban Andorrát verte 5-0-ra, aztán 4-1-re kikaptunk a hollandoktól Budapesten. Tallinnból 1-0-ás győzelemmel tért haza az Egervári-csapat, az utolsó tavalyi meccsen 3-1-re vertük a Puskás-stadionban a törököket.

20:05 - Íme a kezdőcsapatok:
Magyarország: Király - Vanczák, Kádár, Dzsudzsák, Szalai, Koman, Pintér, Mészáros, Szabics, Hajnal, Korcsmár. Kapitány: Egervári Sándor.
Románia: Tatarusanu - Tamas, Bourceanu, Chiriches, Grozav, Stancu, Mutu, Torje, Goian, Radu, Pintilii. Kapitány: Victor Piturca.

20:00 - A D csoportban Hollandia 12 ponttal vezeti a csoportot, Magyarországnak és Romániának 9-9 pontja van (nekünk jobb a gólkülönbségünk). A törököknek 6, az észteknek 3 pontja van, a csoportot a 0 pontos Andorra zárja.

19:50 - A hangszórókból szóló vidám zene ellenére is lehangoló az üres Puskás Ferenc Stadion. A csapatok már a pályára vonultak, zajlik a bemelegítés. A stadionon kívül szól a nemzeti rockzene, hallatszik a sajtószektorban is. Akikkel a stadion előtt beszéltünk, mindenki magyar győzelemre számít, ráadásul a többség szerint a románok gólt sem fognak rúgni. Úgy tudjuk, szép tömeg gyűlt össze az 56-osok terén is a közös szurkolásra.

Előzmények:
Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott készen áll akár a bravúrra is a románok elleni, budapesti világbajnoki selejtezőn.

˝Természetesen győzelmet várunk ezen a hatpontos mérkőzésen, különösen azért, mert olyan riválissal találkozunk, amely szintén esélyes az első vagy a második hely megszerzésére a csoportban˝ – mondta a szakvezető az összecsapás előtti utolsó sajtótájékoztatón, csütörtökön Telkiben.

Egervári Sándor azt mondta, a hazai pálya előnyét annak ellenére szeretnék kihasználni, hogy a mérkőzést a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetése miatt zárt kapuk mögött kénytelenek lejátszani. Hozzátette, úgy látja, a játékosok jól reagálnak a helyzetre, fizikálisan és mentálisan egyaránt erősek, ráadásul a keret mind a 24 tagja egészséges és bevethető.

˝Úgy gondolom, szükségünk volt a találkozó előtt erre a négy napra a megfelelő felkészüléshez˝ – nyilatkozott a kapitány. Úgy véli, a magyar csapat a támadóharmadban jobb, mint pénteki ellenfele.

Egervári kitért a kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid hétfői összecsapásán történtekre, egy magyar zászló elégetésére, illetve az annak nyomán megfogalmazott bocsánatkérésre, amelyet a román szövetség juttatott el a magyar szövetséghez. A szakvezető szerint a gyors reakció arra utal, hogy a románok szerint is fontos a sportszerű légkör. Hozzátette, a magyar együttes nem háborúra, hanem sportszerű küzdelemre készül. Egervári hangsúlyozta, hogy nem a két ország közötti gyűlöletkeltés a cél, bár néhány száz szurkoló ezt próbálta gerjeszteni.

Hajnal Tamás, a válogatott középpályása a sajtótájékoztatón elmondta, eddig két alkalommal elemezték a románok játékát, a szakmai stáb részletes, mindenre kiterjedő munkát végzett, így ismerik az ellenfél erősségeit és gyengéit.

˝Sajnáljuk, hogy ezúttal nem lesz olyan felfokozott a hangulat a Puskás Stadion lelátóján, mint amilyet korábban megszoktunk, de mi arra törekszünk, hogy ennek ellenére győztesen hagyjuk el a pályát˝ – utalt a FIFA zárt kapus büntetésére a Stuttgart légiósa.

˝Sajnos nem túl jók a körülmények, a pálya talaja is rossz állapotban van, ennek ellenére minket csak a három pont érdekel, és remélem, jó játékkal be is gyűjtjük majd˝ – mondta a meccsel kapcsolatban Victor Piturca, a román válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint elsősorban az dönthet a találkozón, hogy a románoknak több ˝minőségi˝ futballistája van.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. zeta62 2013. március 24. 19:23
  „Azért az itt a csapatot szapulók figyelmébe ajánlom, hogy a románok egyetlen szabályos gólt se rúgtak(volna, ha a játékvezetők a top-on vannak). Lesről elengedett játékost kellett buktatni a büntetőterületen belül, ergo közvetett kifelé, nem pedig gól. Nem hiszek a véletlenben, az asszisztens következetesen méterekkel a lesvonal elé helyezkedett, így idő kérdése volt, mikor enged el egyet.
  A második előtt pedig nemes egyszerűséggel rávetődött Varga hátára a csatár, így egymásnak lökte a két védőnket, így a társa szabadon lőhetett. Valahogy nem látta a spori.
  Csak remélni tudom, hogy annak ehhez semmi köze, hogy herr Stark egy vezető banki alkalmazott, akik elég jól körülhatárolható körből kerülnek ki.”
 • 44. mir 2013. március 23. 20:42
  „Nem értem hogy mit akarunk a vb-n. A táblázatot nem érdemes figyelni. Nálunk sokkal erősebb válogatottak is vannak mögöttünk. Jó legyen meg a második hely. Aztán? Majd kapunk valami baromi erős ellenfelet mint annó szerbia aztán mindenki elmehet haza.”
 • 43. macizoli 2013. március 23. 18:44
  „Elbuktunk hát elbuktunk!
  A seb nyalogatása bezzeg HÚSZ ÉVIG is eltart...”
 • 42. jano008 2013. március 23. 16:28
  „...szerintem a küzdés és az akarás akkor is dicséretes, sokan emlékszünk itt olyan válogatottra amelyikben a "sztárok " lélektelenül csak tengtek-lengtek a pályán...hát az tényleg undorító és szánalmas volt...a jelenlegi csapatunk azért nem ilyen,ezért is nem kellene őket most a földbe taposni...
  ....és szerintem a lelkesedéssel és a küzdeni tudással elég jól lehet pótolni a gyengébb tudásbeli képességeket...

  Bízom benne, hogy lesz ez még jobb is....persze azért egy két poszton én is el tudnék más játékosokat is képzelni....”
 • 41. Túrabakancs 2013. március 23. 15:56
  „Hát igen, az utolsó percek rendre megadják a kegyelemdöfést a magyaroknak a játéktéren.
  A lefújás előtt 10-perccel már mint a mérgezett egerek úgy rohangáltak a játékosaink a pá-
  lyán, érezhető volt az egyenlítés az ellenfél részéről. Ettől eltekintve jól játszott a csapatunk,
  csak hát a focit gólra játsszák ugyebár.
  Amiért így alakult a mérkőzés végeredménye:
  1. a bíró ténykedése, főleg a 2-ik félidőben
  2. hátvédjeink kapkodása
  3. Szalai bénázása, lomha volt és erőtlen. Két ziccert hagyott ki, és két nagy helyzetet.
  Ilyen hibákat ennyiszer nem szabad ejteni tétmeccsen egy jónak számító focistának.
  min. 2-góllal kellett volna a látottak alapján nyernünk.
  4. engem Egervári ábrázata felbosszantott, mintha nem is érdekelte volna őt ez az eredmény!
  Szinte mosolygott a végén a kamerákba. Ez nem motiváció a játékosok számára.
  Még egyszer: Szalai miatt veszítettünk, minden nagy helyzetet kihagyott, legalább 4-5-öt,
  pedig 100%-ban kiszolgálták a többiek. Még a végén vizsgálják majd a meccset az illetékesek. :)”
 • 40. ktl 2013. március 23. 15:51
  „34. Infamous 2013.03.23. 12:43: 1967 - Marseille óta...”
 • 39. Hortib 2013. március 23. 15:27
  „Kár volt érte.Meglehetett volna.Ki hibázott?Több szálon lehet levezetni,kinek melyik a szájíze azt választaná.Bíró?Játékosok,de melyikek,a csatárok,a védők,a kapus?Szövetségi kapitány?Nekem személy szerint fáj.Szerintem vesztettünk.Bizonyíthattunk volna a szurkolókat kizáróknak!Vagy annak a cirka 10000 embernek a stadion környékén.Azoknak akik évek óta bíznak a válogatottban.Már senkit nem fog érdekelni hogy 3 vagy 5 vagy épp 2 pont választja el nemzeti 11et egy világversenytől.Tessék összeszedni magatokat és szívvel-lélekkel játszani a meccseken.Ha nem megy,abba kell hagyni,nem kötelező a címeres mez,az megtiszteltetés!!!!!Ennek megfelelően tessék viselkedni!”
 • 38. Mazzola 2013. március 23. 15:26
  „36. Te jano ,küzdesböl ,akarasbol meg lelkesedesböl en is jeles vagyok csak hat focizni az mas teszta.”
 • 37. Hyppolit 2013. március 23. 14:46
  „Remélhetőleg Egervári+ a négy hátvéd nevét focival kapcsolatban a következő 25 évben nem hallom...”
 • 36. jano008 2013. március 23. 13:35
  „...ha ugyan ezzel a játékkal nyertünk volna, -ami ugye nem sokon múlt- akkor a sok ellendrukker -mint közületek is oly sokan- akik mindig csak fikázni tudnak, most az égbe magasztalnák a srácokat...Tipikus magyar mentalitás, ha nyerünk akkor nagyon gyenge volt az ellenfél, ha veszítünk, akkor meg a mi teljesítményünk szégyen.
  Lehet, hogy volt több hiba a játékban, de a lelkesedésre, akarásra, küzdeni tudásra nem lehet panasz.
  A "románok nagyon gyengék voltak"...minden csapat annyit játszik amennyit hagynak neki.

  Spanyol-Finn 1-1 -szégyen, nullák, lebontani minden stadiont....neeeeeeeeeeeeem?

  Hajrá Magyarok!!!!!”
 • 35. Mazzola 2013. március 23. 13:08
  „Szegeny Hajnal T. meg Szabics imre meg a mackonadrag Gabor ezek mind kiöregedett legiosok.Övelük egy
  Mundialra utazni ??? Kesz röhej. Inkabb nem ki jutni mert csak ott lenne a nagy eges a vilag szeme elött.”
 • 34. Infamous 2013. március 23. 12:43
  „a magyar foci 1986 óta nem létezik, minden erre költött forint teljesen feleslegesen kidobott pénz...”
 • 33. Pzoli 2013. március 23. 12:28
  „Sok klubnál elkezdődőtt a tisztogatás Eto Videoton Debrecen Ferencváros hogy csak olyan lépjen pályára aki valamit le is tesz az asztalra .A válogatott játéka nézői szemszögből kimondottan csapnivaló.”
 • 32. Reális 2013. március 23. 11:48
  „Egyetlen pozitívum:10.000 ember a stadion mellett, 1.000 az mlsz rendezvényen!”
 • 31. BudaiKr 2013. március 23. 11:34
  „legaláb ennek a lacika 62nek volt egy jó napja...”
 • 30. ktl 2013. március 23. 10:13
  „16. Jóleány 2013.03.22. 23:02 : nem 25, 46 éve! Marseille óta engem nem érdekel a magyar foci...”
 • 29. mstummer 2013. március 23. 10:07
  „Egyértelműen Egervári hibája a meccs elúszása. Ugyanazt a tutyimutyi beszari játékot játszatja a válogatottal mint annak idején az ETO-val játszatott. Az ő szakmai tudása is annyit ér amennyit lerajzolt annak idején Győrben...
  Továbbá olyan embereket is beválogat akik alig játszanak külföldi klubbjukban...illetve magyar közép csapatokban játszanak. A védelem összeállítása is katasztrófával ért fel. Miért nem lehetett pl Liptákot beválogatni? A balfék Mészárosnál kategóriákkal jobban teljesített volna.”
 • 28. Szabus87 2013. március 23. 10:00
  „A szpíker volt az irányadó! Így kéne mindenkinek hozzáállni a dologhoz.
  Ha marad a 2-1, akkor mindegyitek ujjong és isteníti a hazát, most meg...
  Bezzeg a törökök elleni győzelem után imádtátok a csapatot
  Gratulálok ezerarcú közönség!!! Örülök, hogy zárt kapus meccs volt, remélem a visszavágó is az volt.
  Aki a válogatottat szidja, az nem magyar, menjen át inkább Ausztriába, ott úgyis minden annyira rendben van...”
 • 27. Primax 2013. március 23. 09:24
  „Mikor vesszük már észre, hogy olyan, mint "magyar labdarúgás" - gyakorlatilag - nem létezik...
  Súlyos (tíz)milliárdokat pazarol el az ország erre a "játékra" teljesen feleslegesen.”
 • 26. okostojas007 2013. március 23. 08:58
  „szpíkert idézve ... a román védő előnyösebb helyzetet kihasználva szerelte hajnalt ...
  nem ! úgy lefutotta hogy hajnal szinte állva marat...
  szalai öt méterről a kaput nem találta el...
  szpíker - nem baj majd legközelebb sikerül...
  szpíker - mindenki jó mindenki szép a csapatban a 93 - dik percig..
  aztán a felismerés - ezt nem hiszem el ...
  én meg azt nem hogy egy ilyen riporter mérkőzést közvetíthet ....( csak a bírót szidni én is tudtam volna )”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egervári Sándor: `két rúgott góllal nyernünk kellett volna´

Mindkét szövetségi kapitány vitatta a tizenegyeseket, de abban egyetértettek, hogy a mérkőzés igazi győztese Törökország. Tovább olvasom