Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Az utánpótlás éve lesz

Új sorozatot indított a Kisalföld, amelyben a megyei szakszövetségek elnökei értékelik saját testületük teljesítményét.
Szólnak örömeikről, gondjaikról, valamint jövőbeli terveiket is bemutatják.

8. A megyei labdarúgó-szövetség több mint fél évszázados múltra tekinthet vissza. Jelenlegi elnöke, Horváth Cs. Attila hét éve irányítja a testületet, az országban egyedüliként két megyei labdarúgócsapat is tagja az élvonalnak, egy másodosztályú, két NB II-es, négy NB III-as gárda mellett 137 nagypályás együttesben, több női és öregfiúkcsapatban űzik ezt a sportágat.

Pontosan 10. 797 az igazolt labdarúgók száma, csaknem 2 ezer kispályás focista szerepel a különböző bajnokságokban, 250 játékvezető működik a futballban, 430 edző képesítéssel is rendelkezik. A szövetségnek saját internetes honlapja van, a gymsfoci. hu oldalon például a mérkőzések eredményeit és a bajnokságok tabelláit is nyomon követhetik a szurkolók.

„Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy az ország első számú futballmegyéje Győr-Moson-Sopron" – kezdte Horváth Cs. Attila. „Büszkék vagyunk arra, hogy a megye szinte összes településén van labdarúgócsapat, igaz, az utánpótlás területén azért lehetne jobb is a helyzet. Ez az év egyébként az utánpótlás éve lesz.

A megújuló Bozsik-programban új struktúra kialakítását tervezzük. Célunk, hogy minél több gyerek futballozzon. "A szövetség évente körülbelül 40 millió forintos költségvetéssel dolgozik. „Ezek játékengedélyek, nevezési díjak, tagdíjak és egyéb összegek, amelyek egy részét továbbítanunk kell az MLSZ felé. Közvetlen munkatársaimmal, Tamási Gábor főtitkárral, Péter Gábor titkárral és Herm Lászlóval, aki az átigazolási ügyekkel foglalkozik, nem éppen a legideá-lisabb körülmények között dolgozunk.

A szövetség rangját, presztízsét kihasználva szeretnénk ezen változtatni. A többi szövetség beszámolóját olvasva tudom, hogy sehol sem dúskálnak a javakban. Véleményem szerint hatékonyabb rendszert kell kialakítani.

A pénzt, a központi támogatásokat a megfelelő helyekre kellene eljuttatni. "Az elnök szerint a tél elmúltával visszatérő probléma a labdarúgópályák rossz állapota. „Sajnos egyetlen műfüves pálya található az egész megyében, így azon nem túl sok csapat gyakorolhat. Kevés a csarnok is, így sok együttes télen, ha az időjárás nem engedi, egyáltalán nem tud készülni.

Bízom benne, hogy ez megváltozik, több állami szerepvállalást várnék a sportlétesítmények fejlesztése kapcsán. "A szövetség több éve ajándékokkal lepi meg a megye csapatait. „Igyekszünk a tőlünk telhető módon támogatni az együtteseket. Amellett, hogy lebonyolítjuk a bajnokságokat, kupaselejtezőket, a csapatokat labdákkal, kapuhálókkal, szögletzászlókkal, egyéb, a sportággal kapcsolatos ajándékokkal is segítettük.

Ezt a hagyományt folyatni kívánjuk, ahogy a szakorvosi ellátást is, s tervezzük, hogy az év végén egy labdarúgóbált is rendezünk, ahol összejöhet s szórakozhat a megye egész futballtársadalma. Ennek bevételéből az utánpótlást szeretnénk támogatni. "

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NHL-sztárjaival ismét győzött a Fradi jégkorong-csapata

Másodszor is legyőzte a bajnoki címvédő Alba Volán FeVitát a Ferencváros. A Fradi - ezúttal is -… Tovább olvasom