Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Az úszó EB medencéit védik az ártól

Kisebb úszódelegáció "szállt ki" szombat délelőtt a Duna által fenyegetett Margitszigetre, hogy ha kell, edzők és szülők részt vállaljanak a védekezésben. A kivitelezést a Belügyminisztérium részéről felügyelő Keszthelyi Péter szerint sincs vészhelyzet - egyelőre.
"Amilyen gondos a kivitelezés, olyan gondos a védekezés is - állapította meg Ruza József főtitkár. - Ilyenkor lehet látni, hogy már van mit védeni. Az építkezés egyébként jelenleg ugyanolyan gőzerővel zajlik, mint korábban, már majdnem kész az új műugrótorony, az állandó tribün is elég jól fest, és a szakemberek szerint nem kell nagyobb bajtól tartani, azaz az Európa-bajnokság szervezésében egyelőre nem jelent gondot az árvíz."

A kivitelezést a Belügyminisztérium részéről felügyelő Keszthelyi Péter szerint sincs vészhelyzet - egyelőre. "Elárasztottuk a medencéket, nehogy a Duna megemelkedett vize felnyomja az aljukat. Ez annyiban jelent problémát, hogy a burkolási munkálatokat le kellett állítani. Az úszók medencéjének az oldalfalai már készen vannak, ezt nem érinti az, hogy most víz van bennük, az aljzaton és a műugró-medencében viszont így szünetel ennek a fázisnak a kivitelezése."

Csak reménykedni lehet, hogy a 2002-ben mért 848 centis vízmagasságot nem éri el a mostani árhullám, jóllehet "ha csak annyi lenne, a jelenlegi védekezés mellett is éppen megúsznánk a víz betörését." Ha azonban a víz "átmenne" a szigeten, még nagyobb hátrányba kerülnének az építők, mert bár a betonszerkezetekben nem tenne kárt a folyó, a zsaluktól kezdve elég sok minden mást elmoshatna. "A burkolás három hét, ám hogy mikor tudjuk folytatni, az az ár elvonulásától függ - magyarázta Keszthelyi. - A vizet ugyanis csak akkor tudjuk leengedni, ha csökken a Duna szintje. Utána néhány nap alatt kitisztítjuk a medencéket, és befejeződhetnek a munkálatok, de hogy május közepén vagy csak május végén lehet használatba venni az új uszodát, az most már legkevésbé rajtunk múlik. Egy biztos, mi mindent megteszünk, de az is biztos, hogy egyáltalán nem hiányzott ez az áradás."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ronaldinho–Ronaldo a szuperrangadón 1–1

A játékvezető játszotta a főszerepet a spanyol labdarúgó-bajnokság szuperrangadóján. Előbb egy… Tovább olvasom