Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Az Üllői útról a hűség városába

Labdarúgás - Dr. Klára Tamás személyében egy egykori vízilabdázó vezeti a soproni kórház traumatoló- giai osztályát. Édesapja húsz éven át a Ferencváros egyik vezetője volt.
A soproni Erzsébet-kórház traumatológiai osztálya nemrégiben ortopédiai részleggel bővült. A kórház vezetése egy „sportos" szakemberre – fiatalkorában vízilabdázott – bízta az osztály vezetését, akit a város lokálpatrióta közönsége röpke öt és fél hónap alatt befogadott.
Dr. Klára Tamás főorvos először szerényen elhárította a bemutatást, mert mint mondta, ebben a történetben elsősorban nem ő a fontos, hanem a rábízott osztály.

Orvoskollégáim jól képzett szakemberek, de még bővülni szeretnénk, hiszen úgy lesz teljes az ortopédiai részleg. Örömmel mondhatom, hogy a város és a kórház vezetése amit ígért, azt mind betartotta. A napokban érkezett meg a több mint tízmilliós artroszkópgép, melynek segítségével a legmodernebb technikával tudunk műteni. Egy nagy feladat megoldására készülünk, a közeli időben először hajtunk végre vállprotézisműtétet, amihez az orvosi team mellett a kiváló szakasszisztensi és nővéri gárdánk is adott."
A sport szeretetét a családjából hozta magával, ezért is lehetett élvonalbeli vízilabdázó.

Édesapám, Klára Jenő egész életét a sportban töltötte. Az OTSH-ból 1970-ben került az Üllői útra, ahol a Ferencváros gazdasági igazgatója volt, majd utána a Fradi létesítményeinek igazgatója lett. Az ő hivatali idejében építették fel a jelenlegi stadiont, készült el a világítás. Gyerekként emlékszem a stadionavatóra 1974-ből, először a Vasas-öregfiúk a Fradi-öregfiúkkal játszott, 4–4 lett a végeredmény, az NB I-
es meccsen sajnos 1–0-ra győzött a Vasas, a gólt Müller lőtte a klubház felőli kapuba. Édesapám 1990-ig húsz éven át szolgálta a Ferencvárost, a huszonkilencedik születésnapomon a tortát – amit mindig ő sütött – felvágni már nem tudta, mert aznap hirtelen elhunyt
."
Hivatástudat, hűség, alázat kísérte eddig dr. Klára Tamás életét. Azt mondja, ezeket a tulajdonságokat a szüleitől örökölte.

A hasonlóság kedvéért említeném, hogy húsz évet dolgoztam és tanultam az Uzsoki-kórházban az ország legjobb orvosaitól, mint prof. dr. Hangody László osztályvezető főorvostól, valamint a Sopronhoz is kötődő dr. Gábor Antal főorvostól. A feleségem is orvos, egy fiam van, jelenleg az ELTE-n tanul. Sopron és a főváros között ingázom, de mindez nem fáraszt, hétvégenként mindig együtt tud lenni a család."


Páder Vilmos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyolc között az ETO

Összességében egy, a közepesnél gyengébb színvonalú találkozón sikerült győzniük Bajzátéknak, akik… Tovább olvasom