Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Az újabb határidő: vasárnap 17 óra

Labdarúgás - Vasárnap 17 órára vár végleges választ vételi ajánlatára a soproni önkormányzat az FC Sopron többségi tulajdonosától. Az olaszok hajlanak az egyezségre, de néhány dolgot nem értenek.
Mint ismeretes, péntek 14 óráig kellett választ adniuk az olaszoknak, mik a szándékuk, hajlandóak-e eladni a klubot egy euróért. Nost, délben meg is érkezett a fax az őket képviselő Első Magyar Mediátor Irodától, melynek ügyvezetője, Hajdú Katalin elmondta, hogy a soproni önkormányzat amellett, hogy megtette egyeurós vásárlási ajánlatát, elvárt volna 300 ezer eurót – mintegy 75 millió forint – a többségi tulajdonostól a felhalmozott adósság rendezésére.

Az olaszok válaszukban jelezték: elfogadták az ajánlatot, ám a klubot nem hajlandók tovább finanszírozni. Szerintük amióta ők átvették a klubot, harmincegymillió forintot invesztáltak a klubba, s a kisebbségi tulajdonos önkormányzat is adott harmincmilliót. Hajdú Katalin hozzátette: ezek után az olaszok nem értik, miért nem fizettek, miért halmozódtak fel a tartozások a játékosokkal szemben, különösen annak fényében, hogy tavaly még az előző tulajdonos, Vízer László Máriusz jóvoltából is érkezett 80 millió a klub számlájára.

Pénteken késő délután az önkormányzat végleges szerződéstervezetet küldött az irodának, melyre a választ vasárnap 17 óráig várják.

Olvasóink írták

 • 5. látó 2008. január 21. 11:01
  „Imike és Dewmist!

  Tökéletesen látjátok a helyzetet! (Végre valakik objektíven értelmezik a helyzetet)”
 • 4. Fernando Torres 2008. január 20. 10:10
  „Lehet,hogy a bognár gyuri játékgép tartozását fizették ki belőle!”
 • 3. Dewmist 2008. január 19. 13:02
  „Összefoglalva a tegnap a pályánál innen-onnan hallott infókat a helyzetünk továbbra is siralmas, sőt reménytelennek tűnő...

  HA a digók el is adnák a tulajdonrészüket, akkor az ÖK-nak a nyakába szakad a Klub és teljes adóssága. ( Kb 170 millió + a szezon hátralévő részére még kb 80 milla ) Ezt ugye ki kell fizetni. Új befektetőben lehetetlen addig gondolkodni, amíg ki vagyunk zárva az átigazolásból, magyarul SE IGAZOLNI, SE KÖLCSÖNJÁTÉKOST HOZNI, SEM PEDIG SZABADON IGAZOLHATÓ FOCISTÁT SZERZŐDTETNÜNK NEM LEHET! A mostani kerettel ( ha igazak azon állítások, hogy érvényes szerződéssel bíró játékoaink jogatalanul igazoltak el a csapattól és vissza kell jönniük ) szinte reménytelen a benntmaradás. Velük is és nélkülük is ( Vajon mennyire fog az a focista "megszakadni" a pályán, akit úgy "parancsolnak" vissza, hogy már mással és máshol készül??? )!
  A lehetséges és potenciális befektető NEM FOG addig jelentkezni, amíg a csapat helyzete a benntmaradás (illetve kiesés ) szempontjából véglegessé nem válik. Mert egy NBII-es gárdát megvehet 50-60 milláért. Akkor minek fizessen egy névleg még NBI-es, de szintjét tekintve - sajnos - már NBIII-as garnitúráért 170+80-at? Vegytiszta üzlet, kb. 100-120 milliós árkülönbséggel. Egyetlen megoldást tudok elképzelni, ha VALÓBAN van potenciális többségi tulajdonos-jelölt:
  Mivel az MLSZ nem fogja visszavonni a jogerős határozatot az igazolásból való kizárásról ( hogy Kisteleki úr csinál e belőle presztízs-kérdést, vagy jogilag kivitelezhetetlen a dolog, azt most ne firtassuk, a végeredmény szempontjából nem is lényeges ), annyit tehet talán ( EZ TALÁLGATÁS RÉSZEMRŐL és nem tudom, a versenyszabályzattal összeegyeztethető és jogilag kivitelezhető e ??? ), hogy az átigazolási határidőt utólag módosítják és kitolják, mondjuk Ápr. 15-ig. Ebben az esetben volna 2 hete a fentebb vázolt, lehetséges "megmentőnek", hogy elképzelése és pénztárcájának vastagsága szerint megerősítse a csapatot. Akkor talán Ő is látna fantáziát abban, hogy ne egy tuti kieső együttest vegyen meg, jóval "áron" felül.”
 • 2. Imike 2008. január 19. 12:31
  „Sajnos az egész anyagi ügy zavaros és csak azt tudjuk meg, amit el akarnak mondani. Pedig ez mind a helyi adófizetők pénzéből van. Úgy gondolom a helyi polgároknak joguk van tudni a teljes igazságot, de szerintem csak részinformációkat fogunk megtudni és ezt inkorrektnek tartom. De hát mit is várunk egy olyan városvezetéstől, akik bizonytalan kimenetelűen fűt-fát beperelnek. Hatalmas összegű elmaradások vannak, amit úgy vélem, ha bizonytalan a befektető megléte, merész felvállalás teljesíteni. Gondolom még az is kétes, hogy egyáltalán van vevő. Ne felejtsük el, hogy ez a klub, egy ilyen egyesület, még a teljesítés után is költségeket fog termelni. Mi van, ha nem tudják eladni?!”
 • 1. istván 2008. január 19. 08:30
  „A mai Blikk szerint okt 10 és december 3-között 31millio 700ezer ft utaltak átt Sopronnak abbol miért nem lehetett fizetni a focisáknak.Erre persze Az alpolgárrmester úr!csak anyit mondott nem tettünk le a csapat megmentéséröl.De akkor hol a pénz.vagy abbol fizetik birosági büntetéseket,vagy esetleg eltünt a sülyesztöbe,vagy esetleg elünt a holdudvarba?Már jolenne tisztán látni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB-győzelem szépséghibával

Székely Norbert: – Próbáltunk gyakorolni dolgokat, melyek hellyel-közzel sikerültek. Rosszul… Tovább olvasom