Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Az új koncepció jegyében

Évzáró - Győrött pénteken tartották a hagyományos városi évzárót. A 2007-es események összefoglalása, a kitüntetések mellett a jövő feladatai is szerepeltek Molnár Péter sportigazgató értékelésében.
A győri városi sportigazgatóság tegnapi évzáróján elsőként azokról a sportemberekről emlékeztek meg a jelenlévők, akik már nem lehetnek köztünk.

Ezt követően az új sportkoncepcióról beszélt a sportvezető. Kiemelte, hogy a labdarúgásban létrejött szindikátusi szerződés más sportágak számára is példaértékű lehet. Molnár Péter elmondta dolgoznak a megyeszékhely sporttérképén is.

A 2007-es évben közel húsz rangos eseménynek adott otthont Győr, ebből kiemelkedik a duatlon- és a kajak-kenu maraton-vb. Különösen utóbbi marad emlékezetes, hiszen az árvíz komoly feladat elé állította a szervezőket.

Tizenhat sportágban rendeztek alapfokú diákversenyt, míg az országos felmenő versenyeken a megyei eredmények nyolcvan százaléka a győriek nevéhez fűződik.

Egy új bizottság is alakult az idén: a Sporttörténeti és Emlékbizottság dr. Gönczöl László vezetésével. Emellett rövidesen két kiadvány jelenik meg: a birkózás történetét Gönczöl László, a röplabda 60 évét Farnady Ernő foglalta össze.

Petz Lajos-emlékérmet kapott a Győri Vasas ETO 1957-ben bajnoki címet szerzett csapatának tagjai, Major Józsefné Deák Szilvia, Germann Ferencné Dittrich Ilona, Nagy Mihályné Kovács Gizella, Bánhegyi Bernáthné Kulcsár Margit, Lajos Istvánné Bódni Éva, Novák Magdolna, Kocsis Jánosné

Steigler Jolán, Szalai Ilona és edzőjük, Stéger László, továbbá Baumann Imre veterán birkózó, Cseri Ágnes szenior evezős, Kovács István megyei sportigazgató és Csatári Jenő, a sportigazgatóság műszaki igazgatóhelyettese. Szponzori elismerésben hárman, diáksport- és szakszövetségi elismerésben tízen-tízen részesültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven év a Fertő hullámain

Vitorlázás - A soproni polgármesteri hivatal dísztermében tartotta jubileumi, ünnepi díszközgyűlését… Tovább olvasom