Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Az UEFA nem mér egyenlő mércével

Győrött joggal méltatlankodnak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ETO-t érintő túlzott szigorán. A szövetség ellenőrző és fegyelmi testülete ugyanis ez év elején öt klubot marasztalt el a licenceljárás megsértéséért.
A horvát Varasdin, a görög AEK Athén és Panathinaikosz, valamint a török Gaziantepspor és Bursaspor pénzbírságot kapott, illetve kizárták őket az európai kupákból, de a testület a kizárásokat felfüggesztette.
Nyilván minden ügy más és más, de még ennek tükrében is lehet meglepő érdekességeket találni az ítéletekben.

A Kisalföld birtokába került a testület 2012. február 24-i döntése, amely a Bursaspor elmarasztalását tartalmazza. A döntőbizottságnak az osztrák Thomas Partl volt az elnöke, Berzi Sándor az alelnöke, a német Hans Lorenz pedig a tagja.

A Török Labdarúgó Szövetség tavaly május 31-én az UEFA-hoz benyújtotta azon klubok listáját, melyeknek megadta a klublicencet, ezek között szerepelt az Európa Liga-induló Bursaspor is.

Az UEFA illetékes bizottsága szeptember 2-án megállapította, hogy a török klubnak lejárt idejű tartozása van az angol Portsmouth felé, 300 ezer euró és a kamat, összesen 400 ezer euró értékben és ezt nem jelezte. A bizottság szerint a Bursaspor nem teljesítette a monitoringkövetelmény idevonatkozó cikkelyét. Az ellenőrző és fegyelmi testület elnöke 2012. február 2-án kelt jelentésében ezért azt kérte, hogy a Bursasport büntessék meg 150 ezer euróra és a következő három évre zárják ki az UEFA versenyeiből. Ezt követően a törökök beadványukban jelezték, hogy 2011. november 23-án már kifizették tartozásukat a Portsmouth-nak.

A felek meghallgatása után az UEFA illetékes testülete úgy döntött, hogy a Bursasport megbírságolja 200 ezer euróra, az UEFA egy versenyéből kizárja, amennyiben a következő három évben indulási jogot szerez, ám a kizárást háromévi próbaidőre felfüggeszti.
No comment...

Olvasóink írták

 • 3. Dwatson 2012. április 15. 21:57
  „Nem szívesen keverem a sportba a politikát,de úgy látszik sikerült vezetőinknek külföldön megutáltatni a magyarokat.”
 • 2. okostojas007 2012. április 15. 11:51
  „még a fociőrült m.elnök is
  mennyiből állt volna szólnia a platininak az eto érdekében , aki személyes jóbarátja ...
  mert így a videoton lehet az európa liga induló...
  panyimájes....”
 • 1. Batistuta 2012. április 13. 14:17
  „Mindenki ellenünk van: EU, EHF, IMF, UEFA:-) Menjünk vissza Levédiába...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szorítóban a Gladiátorok: egymás ellen mester és tanítványa

Szombaton folytatódik a BoxingONE Championship 2012-es szezonja. A közelgő olimpia miatt – a… Tovább olvasom