Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Az ötszáz dolláros szoba lakója

Erősport - A győri erős ember, Darázs Ádám a közelmúltban egy Kínában rendezett világbajnokságon vett részt bíróként. Az olimpia után egy versenyt szervezne az ázsiai országban.
Nem akármilyen kalandban volt része a közelmúltban Darázs Ádámnak. A győri erős ember ugyanis a Kínában rendezett 105 kg-osok világbajnokságán vett részt bíróként.


Tizenötezren a helyszínen

„Saját bőrömön tapasztaltam azt, amit elég sokszor lehet hallani: Kínában szinte minden teljesen más léptékű, mint az számunkra megszokott – kezdte élménybeszámolóját Darázs Ádám. – A szervezők ugyanis megadták a módját a versenynek, hiszen egy kézilabdapálya nagyságú területen rendezték a viadalt, mely négy napig tartott. Tizenhét versenyző tíz versenyszámban mérte össze erejét. Az első napon volt a megynitó, majd egy számot le is bonyolítottak. A többi napokon három-három számot tudtak le az indulók. Az egészre naponta tizenötezer ember volt kíváncsi. A körítés sem volt akármi, hiszen a küzdelmeket legalább háromszor ötméteres kivetítőkön is nyomon lehetett követni."
Darázs egyébként nem egyedüli magyarként volt ott, a versenyzők között két dunaújvárosi erős ember, Keszler János és Papp Gyula is próbálkozott megbirkózni a hatalmas súlyokkal.


Keszler János, Darázs Ádám és Papp Gyula oldalán két helyi fiatal hölgy, akik örömmel fotózkodtak az erős emberekkel.
Közbeszólt a sérülés


„Összességében nem teljesítettek rosszul a fiúk, kár, hogy egy-egy sérülés mindkettejüknél előjött, ami a jobb szereplés gátja volt. Keszler Jani a hetedik helyről emiatt végül a tizenegyedikre esett vissza. A tartalékként érkezett, ám végül lehetőséghez jutott Papp Gyula pedig emiatt nem tudott végül megelőzni senkit, de ha másra nem, tapasztalatszerzésre neki is jó volt ez a verseny" – folytatta Darázs Ádám.

A vb-t egyébként sorrendben harmadszor a finn Janne Hartikainen nyerte meg. Sokáig az ukrán Szergej Konyushok vezetett, ám ő is megsérült, s a negyedik helyre csúszott vissza.


Fókuszban az Ázsiai Játékok

A világbajnokságnak a Hongkongtól autóval másfél-két órára lévő Guangzhou városa adott otthont. Érdekesség, hogy itt az olimpiai hangulat kevésbé volt tetten érhető.

„Mivel Pekingtől elég messzire van ez a térség – repülővel jó három óra az út –, ide már nem nagyon jut el az ötkarikás játékok eszméje. Persze nem azt mondom, hogy nincs semmi jele annak, hogy az ország augusztusban ilyen nagyszabású esemény házigazdája lesz, de itt inkább a két év múlva esedékes Ázsiai Játékokra készülnek, ami legalább akkora dolog az itt élők számára. A kétszer hatsávos autópálya például itt is megvan" – tette hozzá Darázs Ádám, aki egyébként a szervezők jóvoltából egy öt plusz egy csillagos szállodában lakott.

„Tulajdonképpen minden volt a hotelben, ami szem-szájnak ingere. Elég, ha csak azt elmondom, hogy telefon volt az ágyam, a WC és a fürdőkád mellett is. Egy éjszaka ára majdnem ötszáz dollár, azaz közel százezer forint volt. Az ellátásra sem lehetett panasz, mert a kínai konyha mellett az európaibb ételek is az asztalra kerültek. Ami miatt egy kicsi hiányérzet van bennem, hogy nem volt kígyó- és krokodilhús, pedig azokat nagyon szeretem. Persze ezt azért nem kell teljesen komolyan venni, hiszen tisztában vagyok vele, hogy vendég voltam itt" – mondta kissé viccesen a közelmúltban bokszolóként is jeleskedő erős ember.

Munka közben: Darázs Ádám azt figyeli, hogy Keszler János mindent a legszabályosabban hajt-e végre.

Szeptemberben visszatérne

„Természetesen azért folytatom az ökölvívóedzéseket is, de most az erős emberek között vannak kötelezettségeim, így az év első felében erre koncentrálok. Éppen karácsonykor edzettem, s a guggolás például nagyon jól ment, majdnem jobban, mint korábban, tehát bizakodó vagyok. Az év második felében folytatódhat a bokszkarrierem is, de tervezem, hogy visszatérek Kínába, s ősszel egy versenyt szerveznék Makaóban. A tavasz azért sem lenne szerencsés egy ilyenhez, mert nagyon sok az eső, így óriási kockázattal járna egy szabadtéri viadal. Augusztusban az olimpia miatt nem lenne nagy az érdeklődés, szeptember vége vagy október eleje viszont minden szempontból ideális választásnak tűnhet" – zárta a beszélgetést Darázs Ádám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnöki jókívánságok az olimpikonoknak

Olimpia - A már ötkarikás kvótát szerzetteket kemény felkészülésre biztatja, a pekingi részvételi… Tovább olvasom