Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Az ország legjobb góllövője

Országos rekorddal büszkélkedhet Molnár Gergely (16), a Pannonhalmi SE ifjú tehetsége, aki az elmúlt bajnoki évadban nem kevesebb mint 108 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját a nagypályás bajnokságokban.

Molnár Gergely 2005 októberében lett a győri Sasfészeknél igazolt játékos, majd átigazolt a Győri ETO FC-be. Itt kevés lehetőséget kapott a korosztályos csapatban, ezért három év után Pannonhalmára került, ahol általában hetente két mérkőzésen is pályára lép. Eddig az U16-os és U21-es korosztály csapatában játszott, de az idei őszi szezonban már bemutatkozhatott a felnőttcsapatban is. Az idei szezonban eddig 13 mérkőzés alatt 75 gólt lőtt.

– Ravazdon lakom és a Révai Miklós Gimnáziumba járok – mondja bemutatkozásként Molnár Gergely. – Ebben az iskolában tavaly kilencedikesként megnyertem a gólkirályi címet. Jobblábas vagyok és elsősorban csatárként szeretek játszani. Az elmúlt évek alatt közel kétszázötven gólt lőttem. A tavalyi évben az U16-os csapattal Hóbor Miklós edző irányításával a megyei bajnokság győri csoportjában bajnokok lettünk és ebben a szezonban is szeretnénk ezt megismételni. Ennyi gólt egyedül nem tudnék lőni, a gólpasszokat köszönöm a csapat minden tagjának. Csapatkapitányként szívesen tartom össze a társakat.

Molnár Gergely idővel magasabb osztályban is kipróbálná magát. Fotó: H. Baranyai Edina
Molnár Gergely idővel magasabb osztályban is kipróbálná magát. Fotó: H. Baranyai Edina

Az U16-os bajnokságban együtt játszom az öcsémmel, Bencével is. Bár a nagy álmaim az ETO-ban már elszálltak, de szeretném magam felnőttkoromban egy kicsit magasabb szinten is kipróbálni. Egyelőre az a legfontosabb, hogy minél többet tudjak focizni, jól érezzem magam a pályán. Nagyon szeretem a góllövés varázsát. Egy hétvégén két mérkőzésen is pályára lépek, egyszer az U16-os, egyszer az U21-es csapatban. Kedvenc focistám korábban Thierry Henry volt, most pedig
Lionel Messi.

A sport, a labdarúgás hagyománya már megvolt a család felmenőiben is, vagyis volt kitől örökölnie tehetségét.

– Nagypapám és apukám is szerepelt az ETO színeiben, majd édesapám is a Pannonhalma labdarúgója lett. Édesanyám kézilabdázott amatőr szinten. Az első labdaérintések az apukámhoz fűződnek, aki a mai napig egyengeti pályafutásomat, nagyon sokat köszönhetek neki. Megpróbálok minden edzőmtől tanulni valamit, sőt, még a pannonhalmi öregfiúkhoz is beállhatok néha a terembe focizni, akiktől szintén sok mindent el lehet lesni.

Baki Balázs, a Pannonhalma SE elnöke is örül a fiatal játékos sikereinek:
– Több éve figyelhetjük Gege gólerős játékát, s mivel kezd már megerősödni, ezért állíthattuk be nyugodtan a felnőttek közé is, ahol szintén megmutatta góllövő tudományát. Remélem, hogy még sok örömet szerez a pannonhalmi szurkolóknak, de annak is örülünk majd, ha magasabb szinten kamatoztatja a nálunk szerzett tapasztalatait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fölényesen győzött a Pannon-Flax

Teke - A női szuperligában magabiztosan nyertek a vendéglátók. Tovább olvasom