Kisalföld logö

2017. 04. 29. szombat - Péter 4°C | 13°C Még több cikk.

Az önbecsülését is elvesztette a magyar csapat

Összetörten nyilatkoztak a magyar labdarúgó-válogatott játékosai, akik péntek este rendkívül súlyos, 8-1-es vereséget szenvedtek Hollandiában világbajnoki selejtezőmérkőzésen.
"Nem találok szavakat, megaláztuk saját magunkat" - fogalmazott a találkozót követően Varga József. "Nem tudok semmi pozitívumot mondani, amit ma a pályán nyújtottunk, az értékelhetetlen. A mai mérkőzésen ennyi volt a különbség a két csapat között, esélyünk sem volt".

A Middlesbrough légiósa hozzátette: megpróbáltak gyors ellentámadásokra berendezkedni, ám a hollandok minden egyes apró hibát kihasználtak és könyörtelenül megbüntettek.

A magyaroknak ugyan matematikai esélyük még van a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzésére, de a papírforma szerint harmadik vagy negyedik helyen végeznek majd. Amennyiben Hollandia legyőzi Törökországot a keddi zárókörben, akkor harmadik lehet a válogatott. A második helyhez az is kellene, hogy Románia ne nyerjen Észtország ellen Bukarestben, de erre kicsi az esély az eddigi eredmények alapján.

"A többi mérkőzés alapján úgy gondolom, talán megérdemeltük volna a pótselejtezőt, nálunk jobb csapatot is legyőztünk, de ezzel a mai mérkőzéssel, illetve a bukaresti vereségünkkel leromboltunk mindent" - összegzett Varga.

A találkozót követően lemondott posztjáról Egervári Sándor szövetségi kapitány, Hajnal Tamás, akinek csapatkapitányként egy félidő jutott ezen a meccsen, elmondta, sajnálja a szakember döntését.

"A kapitány az elmúlt három évben jó munkát végzett, voltak nagyon jó mérkőzéseink, sajnálom, hogy így döntött. Tudtuk, hogy nagyon nehéz feladat lesz itt pontot vagy pontokat szerezni, ugyanakkor hiába voltak zseniálisak a hollandok, nem lett volna szabad ekkora különbségnek kialakulnia. Ilyen vereséget talán még serdülőben sem szenvedtem el. Ez ma egy mélypont".

Hajnalt a szünetben Elek Ákos váltotta, aki több mint két évvel ezelőtt éppen az Amsterdam ArenA-ban debütált a nemzeti csapatban.

"Akkor 6-1 lett a vége, nem gondoltam volna, hogy lesz rosszabb is, soha többé nem akarok ebben a stadionban játszani. Ki lehet kapni, de nem így, sajnos az önbecsülésünk sem maradt meg a végén. Nekik minden bejött, mi meg csak kerestük önmagunkat" - mondta a diósgyőri labdarúgó.

A magyar labdarúgó-válogatott beállította története legnagyobb különbségű vereségét, 1908-ban Angliától, 1941-ben pedig Németországtól kapott ki 7-0-ra.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. WeiseÖdenburg 2013. október 12. 18:56
  „Az önbecsülését saját pénzén,saját rendkívüli akarat erejével teremtette meg ! A "sztárcelebfocisták"
  a negyedére képtelenek,amit ez az ember véghezvitt ! A NASA focistáinkat is tervezik megvizsgálni.Vizsgálat célja a sportolók lealjasodásának folyamata a tehetségtelenség és a lustaság tükrében.
  A tripla XXX több ezer kilométert jelent: hazatért Olaszországból a győri vasember, Rokob József
  "A NASA szakemberei szeretnének az emberi teljesítőképesség határairól tanulmányokat készíteni a versenyzőkkel"

  "Azt is látni kell, hogy az ultratriatlon nem tartozik a pénzes versenyek közé, a sportolók nincsenek reflektorfényben, holott itthon is akadnak olyan tehetséges fiatalok, akik megérdemelnék ezt.

  Ezt azért említem, mert kevesen engedhetik meg, hogy a saját költségükre versenyezzenek egy hónapon keresztül, hálás vagyok a sorsnak, hogy nekem ez megadatott.”
 • 26. pancser 2013. október 12. 18:19
  „25. mir 2013.10.12. 17:17
  Nehogy már ilyen könnyen megússzák. tessék csak dolgozni, részletes elemzést készíteni a vesztes mérkőzésről, annak minden mozzanatáról.
  A focihoz tényleg nem konyítok mert feladtam már elég régen, meguntam a rossz focit, meg azt is amit sárdobálásnak hívnak. A józan, higgadt értékelések hoznák az eredményt, de ennek egyelőre nincsen nyoma.”
 • 25. mir 2013. október 12. 17:17
  „13. pancser 2013.10.12. 11:35

  Sokat te sem konyítasz a focihoz. Mivel lassan már csak matematikai esély maradt a továbbjutásra de nagy valószínűséggel már az sem így nem le kell ülniük, hanem a felelősöket el kell küldeni és új csapatot építeni, igaz nagyon nincs is kikből. Szerinted egy 8-1-es vereséghez milyen cím illene? 101 éve kaptunk ki ennyire utoljára. Jobb lett volna ha ki sem mennek és ledumálják a hollandokkal az eredmény még így is jobban jártak volna :)”
 • 24. Óvári11 2013. október 12. 16:36
  „Üdvözlöm nyá!
  értem amit mond de ha az elmúlt 30 évben (1986) nem történt semmi akkor ne történjen semmi az elkövetkezendő 20 ban ,vagy 30 ban sem? a lelkesedést azt inkább pozítiv gondolkodásnak mondanám s remélem Önt nem bántom meg a többi hozzászólóval ellentétben hogy negativ gondolkodással kesergéssel sírással nem fognak előrejutni sehol sem az életben! igy van ez a focival is ....”
 • 23. Legs 2013. október 12. 16:27
  „Nem találok szavakat, megaláztuk saját magunkat" - fogalmazott a találkozót követően Varga József.

  Vajon meg kapták a fizetésüket?Volt bőr a képükön felvenni..........?Volt aki visszaküldte......?”
 • 22. nyá 2013. október 12. 16:08
  „Tisztelt Óvári11 !
  Nem bántom a lelkesedését, csak sajnos nem osztom az ön optimizmusát a következők miatt. Gondolja végig ma kik vezetik, oktatják a labdarúgást ? Gondolja tovább ! 20 év múlva a gyerekeink fociját a tegnap este látott válogatott játékosok vezetik majd és ők lesznek a nagy csapatok utánpótlás edzői is és nekik kellene őket megtanítani focizni . . .
  Innentől meg no comment !”
 • 21. páctivald 2013. október 12. 15:57
  „18. Óvári11 2013.10.12. 14:43

  Látom sikeres volt az agymosás...”
 • 20. pokop 2013. október 12. 15:20
  „Óvári11: Látom bevetted a propaganda szöveget. A stadionokban kik fognak tanulni, sportolni edzeni? a gyerekek nem....
  Akkor építsenek tornatermeket, játszótereket ahol foci pálya is van, stb.
  Miattam épülhetnek stadionok is, de ne állami pénzből... A focistáknál csak egy jobban fizetett és kártékonyabb réteget ismerek, azok a politikusok...”
 • 19. Szabra 2013. október 12. 14:49
  „13 pancser!

  Nem és nem !!!

  Nem leülni kell a vezetésnek, hanem felállni, és megszégyenülve eltünni a szürke hétköznapokban. Ne elemezzenek semmit sem, mert vannak dolgok, mik elemezve is csak megbélyegzést eredményeznek, nem beszélve arról, hogy az elemzés nem a kinevezett laikus gyülekezet dolga, hanem a szakembereké ! A sárdobálás viszont egy fokkal jobb a hallgatásnál.....”
 • 18. Óvári11 2013. október 12. 14:43
  „egy kis információ! az akadémiák és a stadionok amik 40-50 éve nem épültek az országban és nem újjítottak fel egyet sem ,hányinger kerülgető állapotban volt kb 90%...- nem ezeknek a futbalistáknak épül, hanem a gyerekeknek gyermekeinknek hogy tudjanak viszonylag normális körülmények között tanulni,sportolni,edzeni. illetve majdan remélhetőleg azoknak a szurkoloknak családoknak akik igénybe akarják venni ezeket a létesítményeket szórakozás céljából.(sport,kulturális rendezvények koncertek előadások stb)...egyébként a tegnapi meccsre a gyalázat és a szégyen szó enyhe kifejezés”
 • 17. Pikulics 2013. október 12. 12:24
  „Elfogult vagyok, ez igaz.
  De...
  Ez a "diszmagyar válogatott" egy vásott fityinget nem érdemel. Amilyen az NB I szinvonala, inkább huzzák le a rolót.
  Jelentsenek csödöt, legyen végelszámolás és slussz.
  Akadémia? Stadion? Ezeknek???
  Nem, nem és nem!”
 • 16. bellotto 2013. október 12. 11:47
  „Nem baj fiúk, este buli épp úgy lesz mint eddig, ihattjátok magatokat kómáig. Milliós fizetés is meg lesz, csajoknak épp úgy tetszik az A 6 -tos mint hét elején. Mikor kipihenitek az éjszakai kómát, edzésen pedig jót röhögtök a magyarembereken. Itt 40 évez ez a foci, pártoktól, edzőktől,vezetőktől függetlenül.”
 • 15. Lacika62 2013. október 12. 11:40
  „12. soppet 2013.10.12. 11:27 Nálad a 10 pont....”
 • 14. háté 2013. október 12. 11:38
  „"Összetörten nyilatkoztak a magyar labdarúgó-válogatott játékosai,"- küzdeni, játszani kellett volna!
  - vagy eleve nem vállalni a játékot, alkalmatlanság miatt! - az nem szégyen ha valaki valamit nem tud, de az már igen, hogy búsás pénzért, ellátásért teszi, és utána "összetör"!”
 • 13. pancser 2013. október 12. 11:35
  „Na ez a cím is..... Nem szabad, hogy elveszítse, akkor lesz csak igazán nagy baj. Most inkább le kéne ülni a vezetésnek és percre pontosan kielemezni mindent, hasonlóan mint egy repülőgép katasztrófánál teszik, hogy derüljenek ki a súlyos hibák. De csak sárdobálás lesz ahogy szokás.”
 • 12. soppet 2013. október 12. 11:27
  „A hollandok elleni teljesítmény üzenet volt a Kormánynak!
  Az alapokat kell újra építeni. Nálunk a tetőnél kezdi a kormány a foci újjá építését.
  Ugyanis, nem a stadionok kellenek előbb, hanem a magyar focit kell újra építeni!”
 • 11. ATX 2013. október 12. 11:13
  „Arról nem is beszélve, hogy a magyar "élvonal" tele van külföldi (ukrán, szerb-horvát, szlovák, trinidadi, egyéb afrikai, stb.) labdarúgókkal. A legtöbb NBI-es csapat kezdőjében több a külföldi, mint a magyar. Akkor minek az utánpótlás, ha úgyis harmadosztályú külföldieket szerződtetnek a kezdőcsapatokba?”
 • 10. öröksoproni 2013. október 12. 11:08
  „Nincs motiváció. Aki tudott, külföldön focizik, válogatott meccseken kíméli magát és a lábát, a pénzét így is úgyis megkapja. Akkor meg mit várunk, hogy csapágyasra hajtja majd magát?”
 • 9. Sziget 2013. október 12. 10:43
  „A focisták is azt csinálják, amire megtanították őket vagy amit megengednek nekik. Én nem őket hibáztatnám elsősorban, ők ennyit tudnak. Szerintem kevés az olyan szakemberünk, aki a gyerekeket meg tudná tanítani a foci lényegére. Erre a területre kellene koncentrálni. Aztán a felnőtt csapatok mellé sem ártanának jó edzők. Ezekhez nyilván pénz kell. Tehát a magyar futball jövője azon múlik, hogy a klubtulajdonosok mennyit fektetnek a képzésbe.
  Én egyetértek azzal, hogy az egy időben pályára lépő külföldi játékosok számát korlátozni kellene az NB1-ben, hogy növeljük a magyar játékosok számát, akikből válogatni lehet. Ezt a témát Angliában is feszegetik. Tudom, hogy vannak uniós szabályok, de mindenre meg lehet találni a megoldást.”
 • 8. Tapmancs 2013. október 12. 10:34
  „A magyar foci is jobban teljesít...”
27 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport - Hétvégi programajánló

Az október 11-12-13-i megyénket érintő sportprogramok. Tovább olvasom