Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Az olvasók kérdeztek, Egervári Sándor válaszolt

Egervári Sándor, a Győri ETO FC vezetőedzője volt a Kisalföld, illetve olvasóink vendége. A szakvezető egy órán át válaszolt a telefonon feltett kérdésekre.
A Kisalföld olvasói is feltehették kérdéseiket csütörtökön Egervári Sándornak, a Győri ETO FC vezetőedzőjének. A telefonálók elsősorban a csapat célkitűzéséről, az eddigi eredményekről, a Ligakupában elszenvedett vereségről kérdezték a szakvezetőt, de volt olyan olvasónk is, aki csak azért hívta fel a szakembert, hogy gratuláljon a sikeres szezonkezdéshez.

Szabados Gábor Győrből arról érdeklődött, mennyire illeszkedtek be a csapat új játékosai. Egervári Sándor szerint ez a rövid időszak ellenére teljes mértékben sikerült. Igaz, ez nem csak az ő érdemük, hiszen a régebbi játékosok, Stark Péter csapatkapitánnyal az élen mindenben segítették az újonnan érkezőket. A világon mindenhol úgy van, akik valamit hozzá tudnak tenni a csapat játékához, örömmel látják őket. Szakmailag és emberileg értékes öt futballista érkezett a klubhoz, akik nem véletlenül a kezdőcsapat tagjai.

A kapuvári Bokor Géza arra volt kíváncsi, mennyire elégedett az eddigi eredményekkel Egervári Sándor. A vezetőedző alapvetően jónak értékelte az eredményességet, bár szerinte ha sikerült volna Debrecenben pontot szereznie a csapatnak, optimálisabb lenne a helyzet. A mutatott játékkal kapcsolatban azonban már akad hiányérzete, hiszen a mérkőzéseken csak időszakonként tudta a gárda megvalósítani az általa elképzelt taktikát. De ez egy ilyen sport, nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfél is a pályán van. Mindenesetre támadásban és védekezésben is előbbre kell lépni.

S ha már a célokról volt szó, épp kapóra jött a győri Horváth Vilmos kérdése, aki szerint túl óvatosnak tűnik a szakvezetés szerint kitűzött negyedik-nyolcadik hely megszerzése.

Nos, Egervári Sándor szerint azonban a realitás talaján kell maradni, a csapat nemrég még a kiesés ellen harcolt, nem lehet egyszerre három lépcsőfokot átugrani. „Sokkal inkább realista, mint idealista vagyok" – mondta Egervári Sándor, aki hozzátette: „Ugyan vannak álmaink, s nagyon jó lenne mondjuk a dobogón végezni, de egy újjáformálódó, kialakulófélben lévő együttestől ezt nem lehet elvárni. A jó szereplés egy folyamat része, amihez idő kell."

Olvasónk a Sopron ellen elszenvedett Ligakupa-vereségről is érdeklődött, úgy gondolja, nem sok értelme van a sorozatnak, ha nem az első csapatokkal vesznek részt benne.

A győri szakvezető szerint a kupában elsősorban a sérülésből felépült, vagy éppen a fiatalabb játékosokra számít, akiknek ez tényleg kiváló lehetőség a felzárkózásra, a mérkőzésrutin megszerzésére. Az már más kérdés, hogy ezúttal volt olyan futballista, akinek még magas volt a léc, de a kupában továbbra is ezeknek a játékosoknak a szerepeltetése a cél. Szóba került az NB III-ban induló ETO B csapata is, ahonnét egyébként bárki felkerülhet a gárda első keretébe.

Kiss András Csornáról arról érdeklődött, tényleg megbüntették-e a klubot a szurkolók siófoki megnyilvánulásai miatt.
Egervári Sándor elmondta: örömmel tapasztalta, hogy mennyi drukker kísérte el a Balaton partjára a csapatot. A hatalmas esőben is kitartó győri szurkolók nagyban hozzájárultak, hogy az ETO megszerezte a három pontot, ezért mindenképp köszönet jár, de szeretné – mivel a rasszista megnyilvánulások miatt tényleg megbüntették a klubot –, ha a szimpatizánsok csak a csapatot támogató rigmusokat használnák.
A győr-ménfőcsanaki Németh József a huszonöt évvel ezelőtti sikeres pillanatokat elevenítette fel, amikor autókonvojok indultak az ETO-stadionba. Egervári Sándor elmondta, igyekeznek kiszolgálni a szurkolókat, ám ezúton is türelmet kér tőlük, hiszen a csapatépítés nem megy egyik napról a másikra.

A győri Nemes László azt kérdezte a szakvezetőtől, jól érzi-e magát a városban. „Remekül. Örömmel jöttem Győrbe, ráadásul egyre otthonosabban mozgok a városban."

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legyőzhető távolság

Szeptember 2-án huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Nike Félmaratont, melynek szlogenje,… Tovább olvasom