Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Az MKB Veszprém indulhat a kézilabda SEHA Ligában

Az MKB-MVM Veszprém és a Pick Szeged férfi csapata is bekapcsolódhat a regionális SEHA Liga küzdelmeibe.
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége keddi ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a következő szezontól az MKB-MVM Veszprém és a Pick Szeged férfi csapata is bekapcsolódhat a regionális SEHA Liga küzdelmeibe.

A zágrábi központú ligát, a dél-kelet-európai kézilabdacsapatok régiós bajnokságát 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy az országukon belül viszonylag kevés igazán erős vetélytársat számláló együttesek több éles csatát vívhassanak, miközben külföldi vetélytársaikkal is gyakrabban mérhessék össze az erejüket.

"Az elnökség minden tagja azon a véleményen volt, hogy egy olyan mezőnyben szerepelni, amelyet jelenleg szerb, horvát, montenegrói, bosnyák, fehérorosz, szlovák és macedón együttesek alkotnak, csak előnyt jelenthet a magyar színek képviselőinek" - nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Vetési Iván, az MKSZ elnöke.

Hozzátette: az biztosra vehető, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő veszprémiek élni fognak ezzel az új lehetőséggel, az EHF Kupában ugyancsak Final Four-szereplő szegediek viszont még nem hozták meg a végleges döntést. A magyar szövetség ennek megfelelően kétféle forgatókönyv szerint készül átalakítani a hazai bajnokság forgatókönyvét.

Ha csak a Veszprém indul a dél-kelet-európai versengésben, akkor a 13 csapatosra kibővített magyar bajnokságban 12 játszik majd itthon, és közülük öt jut majd be a rájátszásba, ahol a hatodik szereplő a Veszprém lesz.

Ha a Szeged is csatlakozik a SEHA Ligához, akkor 14 csapatos lesz a magyar bajnokság, szintén 12 verseng majd a rájátszásba kerülésért, és ott csatlakozik majd a legjobb itthoni hathoz a Veszprém és a Szeged, magával hozva a ligában egymás ellen elért eredményeket - mondta Vetési Iván.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Böcskei Istvánra emlékeznek Rábatamásiban

Focitornával és egy szál virággal emlékeznek a labdarúgóra. Tovább olvasom