Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Az interneten fenyegetik egymást a játékosok

A vendég Kópháza 3-0-ás gólkülönbséggel kapta meg a Csapod elleni meccs 3 pontját. A találkozó idő előtt véget ért. A játékosok egymást fenyegetik.

A fegyelmi bizottság tárgyalta a megyei III. osztályban lejátszott mérkőzésen történteket. A találkozót a játékvezető a 39. percben félbeszakította.

A hazaiak szerint nem történt atrocitás, a vendégek szerint azonban a csapodi csapatkapitány karszalagjával megdobta a bírót, akit - miután az lefújta a meccset - el sem akartak engedni az autójával, rendőrt kellett hívni.

Az esettel kapcsolatban további büntetések várhatók, ám a fegyelmi bizottság - mivel a csapodiak munkahelyi elfoglaltságra hivatkozva nem jelentek meg a tárgyaláson - nem hozott döntést. Mindkét felet szeretnék meghallgatni.

A www.kisalfold.hu-n többen is kommentálták az eseményeket. Ezen vélhetően az egyik hazai játékos üzent a kópháziaknak. A nyilvánosság előtt megfenyegette őket, hogy bármi lesz a következménye, tavasszal egy-két futballistát a pályán "intéz el" közülük. Nem lennénk meglepődve, ha emiatt feljelentenék a sportszerűtlen labdarúgót.


Az előzmények:

A hét végén megint félbeszakadt egy alacsonyabb osztályú mérkőzés a megyében. A játékvezető még a rendőrséget is kihívta Csapodon, ahol a helyiek Kópháza elleni megyei III. osztályú találkozója ért idő előtt véget.

Csapodon a bíró 2–1-es hazai vezetésnél a 39. percben szakította félbe a Kópháza elleni megyei III. osztályú összecsapást. A hazaiak elnöke, Kocsis László szerint elhamarkodottan tette ezt:

„Tény, hogy történt egy rossz ütemű becsúszás, ami után a csapatkapitányunknak az elbizonytalanodó bíró először sárgát, majd piros lapot mutatott fel. Ezután dobta el a csapatkapitányi karszalagját a játékosunk, ami miatt meglepetésre a játékvezető félbeszakította a mérkőzést. Véleményem szerint a bíró, akit senki nem bántott, nem jól reagált a kialakult helyzetre, nem kellett volna így ítélnie. Később egyébként azzal az indokkal, hogy nem tud elmenni, még a rendőrséget is kihívta, pedig csak szólnia kellett volna, hogy álljanak odébb azok, akik mellette parkoltak. Az is furcsa volt, hogy a vendégek nagyon gyorsan kocsiba ültek és elmentek, így nem is lehetett volna folytatni a meccset. Nem az első eset, hogy a játékvezetők miatt durvul el egy mérkőzés. Maximálisan kiállok a játékosaink és csapatunk mellett – vállalva a következményeket – akik saját szabad idejükben és egészségüket sokszor kockára téve küzdenek a településükért. Sajnos Csapodon nem sok pénz jut a futballra, a körülmények ezért olyanok, amilyenek. Ettől függetlenül nem kell lenézni bennünket, de az ilyen események miatt magam is elgondolkodom a folytatáson."

A másik fél szerint azonban jogosan szüntette be a találkozót a játékvezető. Ezt Takács Arnold, a vendégek elnök-játékosa mondta el.

„Vezettek a hazaiak, amikor egy csúnya és szabálytalan becsúszás után a bíró jogosan és egyből kiállította a csapodi csapatkapitányt. A futballista ezután a bíróhoz dobta a karszalagját, majd a többiekkel együtt megindult feléje. Ő pedig a lökdösődés után félbeszakította a mérkőzést. Mivel a helyzet ezután sem változott, végül úgy döntött, nem lehet folytatni a találkozót. Ezt el is mondta nekünk, mi csak ezután hagytuk el a csapodi pályát. Sőt, a döntést rögzítette is a jegyzőkönyvben, aminek másolatát az egyik társunk a helyszínen várta meg. Egyébként nem csodálkozom, hogy így döntött, mert azt láttuk, hogy a rendezők sem tettek semmit annak érdekében, hogy megvédjék őt. Közülük többen is levetették a mellényüket, voltak, akik az autóját ütötték. Nem először volt gond Csapodon, úgy tudom, ezúttal szövetségi ellenőr is volt a meccsen, aki remélem, mindenről beszámol."

A megyei szövetség fegyelmi bizottsága mindkét fél és az ellenőr meghallgatásával már kedden tárgyalja az ügyet.

Olvasóink írták

80 hozzászólás
 • 80. Utálomabirókat 2009. december 15. 16:09
  „zeta62
  <moderálva>
  olika86 és kecsó858 szerinted ugyanaz. Egy utcába laknak de két külömbözö emberröl van szó.”
 • 79. gjozsi88 2009. december 03. 15:17
  „A hazugság az amit megtudsz cáfolni!!!
  Ja, hogy a témához érdembe nem tudsz hozzászólni,...?
  Mitöl vagy profi és mit keresel itt?”
 • 78. profi10 2009. december 02. 23:07
  „Ez nem az a fórum, hogy névvel beszélgetünk, de mivel gyakori név az enyém, most mégis megteszem: Kovács József vagyok!!! Egyébbként a téma szempontjából mellékes!

  Ez a hazugság!!!”
 • 77. gjozsi88 2009. december 02. 16:37
  „profi10!
  Javaslom nézd meg a megye III. o. kapuvári csoportjának közlönyét és a fegyelmi rendelkezések közt szerepel, hogy ha történik valami a meccsen, idézés nélkül meg kell jelenni, kicsit feljebb:november 24-re bekérték a csapod vezetöjét és a förendezöt!!!
  Ennyit a hazugságról!”
 • 76. profi10 2009. december 02. 06:36
  „Hazugság!”
 • 75. gjozsi88 2009. december 01. 16:20
  „Kocsis úr!
  TÁRGYALÁSOKON nem voltak ott!
  Az elsöre idézés nélkül kellett volna megjelenni, ha jól tudom a másodikra idézés mellett sem jelentek meg!
  Figyelembe véve a fegyelmi szabályzat rendelkezéseit,elolvasva azt ugy értelmeztem, e meg nem jelenést elmarasztalásként kell figyelembe venni!
  Önöknek fontos, hogy megvédjék, amennyiben védhetö az igazukat, de azt nem szabad elvárni, hogy másnak fontosabb legyen, azaz a fegyelmi bizottság addig várjon, mig önök közül valaki ráér és méltóztatik befáradni!
  Ez nem az a fórum, hogy névvel beszélgetünk, de mivel gyakori név az enyém, most mégis megteszem: Kovács József vagyok!!! Egyébbként a téma szempontjából mellékes!”
 • 74. csapod 2009. november 28. 20:39
  „Kedves gjozsi88 !

  Valóban nem voltam a tárgyaláson ,de kedden ott leszünk .
  Tudod egy munkahelyen a munkátató dirigál és nem a Fegyelmi Bizottság !
  A játékvezető nem lefújta ,hanam csak félbeszakította a mérkőzést . A kettő közt azért van külömbség és biztos vagyok benne ,hogy lett volna folytatása a mérkőzésnek amennyiben a kópházi csapat nem utazik haza azonnal !
  Azért szeretem tudni ,hogy kivel beszélgetek !!!

  KL”
 • 73. gjozsi88 2009. november 27. 07:21
  „Kocsis Úr!
  Ha jól tudom, sem Ön ,sem más , két alkalommal sem ment be a fegyelmi tárgyalásra, hogy megvédje a csapodi érdekeket! (A félbeszakadt meccs esetén automatikusam a következöre, idézés nélkül menni kell, önöknek adtak még lehetöséget , azzal sem éltek!!!???)
  Ha a játékvezetö lefuj egy mérközést, ott már nincs folytatás!!!
  Mire kellett volna várni, talán addig, amig fenyegetéssel el nem érik , hogy legyen folytatás???”
 • 72. csapod 2009. november 24. 21:53
  „Kedves Urak !

  Kérek minden kópházi játékost, hogy zárja már le végre a Csapod - Kópháza meccset ! Vagy valami lelkiismeret furdal valakit a csapatból ? Hát az lehet ! Kérném továbbá Szeitz Tibor Úrat ha lehet ne szítsa feleslegesen az indulatokat . Ő további büntetéseket említett .Talán már tud valamit ?
  Kedves kópházi labdarúgók azt miért nem írjátok le ,hogy 4-5 percel a kiállítás után elhagytátok nem a pályát ,de a települést is ! Ezzel lehetetlenné tettétek a folytatását egy olyan mérkőzésnek amelyből a látottak alaplyán vesztesként hagytátok volna el a pályát . De nektek így jobb volt !
  Azt még szeretném ha mindenki tudná ,hogy ti az első perctől kezdve minősíthetetlen jelzőkket használva szóltátok le a csapatunkat illetve a pályánkat ! (birkalegelő ,parasztok ,szar csapat - aki simán vezetett ellenetek-stb) .
  Tisztelt urak a mi csapatunk csak csapodi játékosokból vagy helyi kötődésű játékosokból áll ! És ti ?
  Járjunk a földön ,mert nem volt ez mindig így ! Egy barátom ahogy mondta "egyszer fent egyszer lent !"
  Még valamit ! az aki veszi a fáradságot ,hogy ír valamit az vállalja a nevét is ! Akkor talán hihetőbb a mondandója !

  Üdv : Kocsis László Csapos SC elnöke”
 • 71. Daemon5 2009. november 23. 18:19
  „pffff 2009.11.23. 01:57
  Hát igen mert a spori mindig a hibás a játékosok meg szentek!!
  Az öcsédröl meg annyit,indul a tanfolyam meglehet próbálni!!
  Minden csapatba vannak nagytehetségü szószólók,akik ha játszanának talán nemlenne balhé!!”
 • 70. jazsa4 2009. november 23. 18:13
  „Üdv mindenkinek!

  zeta62. A fenyegetés sajnos igaz volt, a kiállított csk pár percel az eset elött egy őt ért szabálytalanság után hallhatóan beígérte " Engem nem érdekel most már törleszeteni fogok." a baj csak az hogy ezt a játékvezető és jó pár játékos is hallotta. Köztük én is. Így utólag sajnálom a Csapodot de egy kiállítás végett még nem kell megfenyegtni a bírót sőt az autója elé sem kell keresztbe állni.De mint most már mindenki tudja nem ez volt az első eset. A társaimat fenyegető játékosnak meg üzenném : Sajnálom, de nem vagy SPORTEMBER...
  Grubits József a Kópházi Csk.”
 • 69. pffff 2009. november 23. 01:57
  „én nem a játékosokat hibáztatom ilyen birok melett nehéz észnél lenni!!!!igaz alacsony osztály de a 13 éves öcsém lehet jobban levezetne egy ilyen találkozot!egy idény alatt 2-3 meccs van ahol jol fuj a sporti!mi ez emberek!”
 • 68. Daemon5 2009. november 20. 19:10
  „csabito1988 2009.11.20. 00:23
  Sajna már nemjátszom,de rugtam a bört sokáis.
  Most a másik oldalon álok:)!

  nightwolf 2009.11.20. 09:21
  Tök igazad van!!!”
 • 67. jazmine33 2009. november 20. 12:21
  „istenem mit müveltek???!!!!egyszerüen nevetséges hogy ölitek egymást egy szaros m3 mecs miatt ami véget ért..
  megéri ezt??? nem veszitek észre hogy kisalföldnek csináltok jot??”
 • 66. zeta62 2009. november 20. 10:33
  „Ezt a fenyegetést már mástól is hallottam, de nem írtam le, mert nem ellenőrzött, de nem zörög a haraszt...”
 • 65. Steven77 2009. november 20. 10:00
  „Ahogy zeta62 is leírta, nem becsúszás volt, hanem egy átpörgetett labda után a hazai csapatkapitány lerúgta a vendégek játékosát. Ráadásul tudomásom szerint előtte még meg is fenyegette az egyik játékos a másikat, hogy szétszedi. Ez nem piros?
  Még hogy falun szívből játszotok? Nem voltam még olyan meccsen, ahol nem a bíró lett volna a bűnbak pl. olyan 0-3-a meccsen, ahol -nem túlzok- 5 ziccert rúgtak a kapus kezébe vagy mellé 5 méterről a hazaiak. A szabályokkal sincsenek tisztába, olyan alapvetőekkel, hogy mikortól válik aktívvá a les. Csak jó magyar szokáshoz híven, másra kell kenni a védők olyan hibáit, hogy 4-en ragadnak bent, és miattuk nem lesz les....”
 • 64. zeta62 2009. november 20. 09:31
  „63. nightwolf 2009.11.20. 09:21

  Amennyire látni lehetett, nem becsúszás volt...
  Átpörgették felette-mellette a labdát, és kajakra belerúgott, nem is kicsit.”
 • 63. nightwolf 2009. november 20. 09:21
  „Nevetségesek vagytok mind!
  Történik egy rossz ütemű becsúszás, ami után a játékos piros lapot kap. Sehol nem írja senki,m hogy utosló emberként szabálytalankodott-e vagy sem. Mennyire volt "durva" ez a becsúszás... Ha az ellenfél játékosa még ráadásul gólhelyzetben is volt, akkor mi a szabály ilyen esetre????

  Lehetséges, hogy a bíró a szabályoknak megfelelően járt el???(Vagyis jól döntött...)
  Ezen miért nem gondolkoztok???? Helyette egymást fenyegetni, egymás településeit szidni az roppant ésszerűnek tűnik uyge??? Dehát ilyen a magyar. Másban mindig megtalálja a hibát, de magában soha...

  Szép napot mindenkinek!”
 • 62. csabito1988 2009. november 20. 00:23
  „Egyetértek Daemon5-el! Nem tudom,hogy játszol-e,de mindenesetre ilyen emberek kellenek a pályára!!!”
 • 61. Daemon5 2009. november 19. 19:09
  „profi10 2009.11.19. 16:28

  Az utolsó mondatodat még nemhelottam!:)
  Hozzáteszem a szerkesztőnek lehetett volna annyi esze hogy nem ad ennek további felületet!
  Én akkor is azt mondom senkinek nincs joga megütni senkit!!Főleg nem pályán!!
  Az ien embert a kocsmába sem engedik be nem sportpályára!”
80 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: Lódit meglepte a meghívó

Futsal - Ugyan kétszer is vereséget szenvedett Brazíliában az Európa-bajnokságra készülő, győriekkel… Tovább olvasom