Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Az időjárás is ellenfél volt

Ha az időjárás is engedi, hamarosan elkezdődnek az NB III-as bajnokság tavaszi
küzdelmei.

Körképünkben arra voltunk kíváncsiak, hogyan sikerült felkészülniük megyei csapatainknak. Március 20-án, a 14. fordulóval kezdődhet el a tavaszi szezon az NB III Bakony-csoportban. Ha a futballpályák alkalmasak lesznek a labdarúgásra, a Kapuvár saját otthonában, a Jánossomorja, a Csorna, valamint az SVSE-GySEV idegenben rajtolhat.

Kapuvár

Kapuváron remek szezont zárt a labdarúgócsapat, félidőben a tabella harmadik helyén áll az együttes. A felkészülést az időjárás mellett egy nem várt sérüléshullám is nehezítette. Kovács Lajos edző a nehézségek ellenére is az első hatba várja csapatát.
„ A klubnál nagy játékosmozgás nem volt. Mayer János Ausztriába igazolt, Varga László, az Integrál- DAC korábbi futballistája pedig kölcsönbe érkezett. Az alapozást az időjárás nagyban hátráltatta, előkészületi mérkőzéseink negyven százaléka el is maradt. Sok a komoly sérültünk, két kapusunkat nemrég műteni kellett, összesen hat játékos van a maródiak listáján. Ennek ellenére nagy csalódás lenne, ha a sikeres ősz után nem végeznénk az első hat csapat között."

Jánossomorja

A negyedik helyen tanyázik Turány Imre együttese. A jó szereplés ellenére sem változtak meg azonban a célkitűzések: továbbra is az első nyolc között szeretnének végezni a bajnokságban.
„ A felkészülésünk a mostoha időjárási körülményekhez képest jól sikerült. Már lejátszottunk hat edzőmérkőzést és a bajnoki rajtig még kettőt tervezünk. A téli átigazolási időszakban nem történt nagy mozgás a játékoskeretben. Török Tamás a munkahelyi elfoglaltsága miatt sajnos abbahagyta a futballt, így rá már nem számíthatok a tavasz folyamán. Örömteli dolog viszont, hogy Szűcs Imre felépült a súlyos sérüléséből. Visszatért hozzánk Búza István és Göblyös Dávid, valamint a Győri Dózsából leigazoltuk a kapusposzton bevethető Kopp Andrást."

Csorna

Gunyhó Ferenc, a csapat edzője érdeklődésünkre elmondta, hogy a hatodik helyről mindenképpen szeretnének előbbre lépni. Erre képesnek is tartja az alakulatát.
„ A télen jelentős változások történtek az együttes háza táján. Az őszi szezont nagyon szűk kerettel dolgoztuk végig, így mindenképpen ráfért az erősítés az alakulatra. Nagy öröm számunkra, hogy csornai kötődésű játékosok tértek vissza hozzánk, így Ausztriából Csonka László és Nyerges Árpád, valamint a Matáv Sopron juniorcsapatából Karakai Balázs és Rábapordányból Németh István. Leigazoltuk még Smodics Attilát az MTE 1904-ből és Kovács Dávidot Ikrényből. Sajnos a tavaszi találkozókon nem számíthatok a műtét előtt álló Bíró Ákosra és a munkahelyi elfoglaltsága miatt Tóth Richárd sem állhat rendelkezésemre. Az új futballistákkal bővültek a variációs lehetőségeim. A bajnokság végén az első négybe várom a csapatomat."

SVSE-GySEV

Sopronban is gondot jelentett az időjárás, az edző Majoros Zoltán szerint ugyanakkor erősödött együttese.
„ Nem volt nagy változás a keretben. Senki sem távozott, ráadásul három új, jó képességű játékos csatlakozott a csapathoz. Kőszegről Ipsits Szilárd, Bükről pedig Varsányi Gábor érkezett. Sikerült rábeszélnünk az óriási rutinnal rendelkező, korábban az élvonalban is szereplő Deák Gábort, hogy hozzánk igazoljon. A felkészülésünk kissé felemásra sikerült, sajnos a havazás miatt öt előkészületi mérkőzésünk, számos edzésünk maradt el. Bízom benne, hogy nem csúszik a tavaszi rajt, a tervezett időben elkezdődhet a tavaszi szezon, hiányzik már a játék. Célunk, hogy továbbra is az első tízben maradjunk, mert jövőre is az NB III-as mezőnyhöz szeretnénk tartozni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztos háttér és bátor célok

A magyar labdarúgás rengeteg gondja közepette a Matáv FC Sopron jelenti az egyik üde színfoltot. A klub gazdasági háttere stabil. Gőbl Gábor ügyvezető nem tagadja, van tartozása a Matávnak is. A klub korábbi ügyvezetője 2000 és 2002 között száztizenötmillió forint hitelt vett fel a ligától, amiből azóta nemcsak az eddigi kamatokat, hanem a hitel jelentős részét is sikerült visszafizetnie. Tovább olvasom