Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Az év NAP-testnevelője

A Nemzeti Atlétikai Programban legkiválóbb munkát végzett testnevelők és iskoláik kaptak elismerést idei eredményeikért. Megyénkből Tormáné Bedő Zsuzsanna, valamint iskolája, a ménfőcsanaki Petőfi részesült ebben.

Csütörtökön Budapesten ünnepi hangulatban került sor „Az év NAP-testnevelője" kitüntető cím átadására, valamint az arra érdemes iskolák megjutalmazására. Erre az ünnepségre megyénkből a Petőfi-iskola volt hivatalos, pontosabban dr. Szakálné Doktor Éva igazgatónő, valamint Tormáné Bedő Zsuzsanna testnevelő tanár. Mindketten igen jó benyomásokkal tértek haza a rendezvényről, s nem csupán azért, mert az iskola, pontosabban sportot szerető növendékei értékes ajándékokkal, sportszerekkel lettek gazdagabbak, hanem mert méltó elismerését tapasztalták annak, hogy iskolájukban kiemelt figyelmet szentelnek a testnevelésnek és a diáksportnak, azon belül pedig az atlétikának.
Örvendetes, hogy az ország megyéiből 20 kitüntetett testnevelő mellett szinte hiánytalanul ott voltak az igazgatók is, ez emelte az iskolai testnevelés rangját.

Megyénkben egyre nagyobb azoknak az iskoláknak a száma, ahol kellőképpen megadják a testnevelés, a diáksport rangját, s mivel ezek közül is kiemelkedik a ménfőcsanaki Petőfi, jó helyre került az idei elismerés. „Az év testnevelője" cím új birtokosa, Tormáné Bedő Zsuzsanna 21 éve tanít, s ebből immár 20 éve Ménfőcsanakon, ugyanabban az iskolában. Amint beszélgetésünk során elmondta, olyan munkahelye van, amelyet nem cserélne el, hiszen ott elismerik, megbecsülik munkáját. A 16 osztályban 400-nál is több gyerekkel foglalkoznak, s közöttük mindig sok a jó mozgású, tehetséges növendék.

Az iskolának ugrógödörrel ellátott, 80 méteres futópályája van, jól felszerelt tornaterme, s nagyszerűen kihasználható a szomszédos Bezerédj-kastély parkja. Az atlétikai felkészítéshez mindez kiváló lehetőségeket biztosít. Ráadásul Tormáné valamikor, az általános iskolában Pri László irányításával maga is atletizált, később a Bercsényiben pedig Tóth Béla és Vén Lajos nevelték a sport szeretetére. Így hát nem csoda, hogy manapság már több olyan fiatal jár atlétikai edzésekre a Győri Dózsához, akik a ménfőcsanaki Petőfiből kerültek ki. A diákolimpiai versenyeken mindig jelen vannak a Petőfi atlétacsemetéi, akik közül a legjobb eredményt a két évvel ezelőtti országos döntőn szerepelt 4x600 méteres lányváltó tagjai érték el.

Bedő Zsuzsanna elmondta, hogy évek óta hathatósan segíti munkáját az alsó tagozatos kolléganő, Haczai Józsefné, akivel a felkészítőkön és a versenyeken is egymás támaszai. Sokat számít számára az iskola igazgatónőjének szemlélete, aki nagyon fontosnak tartja a testnevelést, mivel a gyermekek számára a jó képességek mellett az egészség, a fizikai edzettség is nagyon fontos. A NAP-versenyek megrendezésében, s a városi diáksportbizottság elnökeként kifejtett munkájában pótolhatatlan segítséget kap a bizottság titkári teendőit ellátó K. Szabó Tibornétól, valamint Farkas Rolandtól, Puskás Ágnestől és a többi lelkes atlétabaráttól, akikre mindig lehet számítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martinek János öngyilkos akart lenni

Öngyilkossági kísérletet követett el Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az egykori… Tovább olvasom