Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Az év legjobbja lett

Az MKB-Euroleasing játékosát, Károlyi Andreát választották az év női kosarasának.

Azt mondja, a kosárlabda csapatjáték, nem az egyéni címek a legfontosabbak.

– Ha kicsit hazabeszélnénk, mondhatnánk azt is, Sopronba kellett jönnie, hogy elnyerje ezt a címet. Mit gondol, minek köszönheti?

 – Azt gondolom, ez az elismerés nem csak az idei évnek szól, bár nyilván szerepet játszott benne az, hogy az előző évad végén bajnok- és kupagyőztes csapat tagja voltam, és hogy a Péccsel az Euroliga négyes döntőjében is ott voltunk. Úgy érzem, ezzel a díjjal azt is elismerték azok, akik döntöttek, hogy a válogatott csapatnak mindig a rendelkezésére álltam, akkor is, amikor csupán hárman voltunk Mátraházán edzőtáborban.

– Köztudott, hogy gyermeket szeretett volna, s nyáron még úgy volt, leáll a játékkal. Végül a folytatás mellett döntött. Nem bánja, hogy így történt?

– Édesanyám mondta, amikor kiderült, hogy folytatom a játékot: úgy látszik, Istennek tervei vannak még velem a kosárlabdapályán. Én meg ha már így alakult, jól érzem magam, örülök neki, hogy Natalia Hejková abszolút partnerként kezel, én pedig ha nem is irányítóként, a tapasztalatomnak köszönhetően próbálom összefogni a társaságot.

 – Milyennek látja a soproni csapatot, s mennyire elégedett az őszi szerepléssel?

– Úgy gondolom, nem könnyű úgy csapatot építeni, amelyhez – mint most nálunk – hat olyan új játékos érkezett, akik előző klubjukban meghatározó kosarasoknak számítottak. Kellett egy kis idő, amíg összeálltunk. Még most sem tökéletes a játék, de a Bourges, a Pécs és a Brno legyőzése azt mutatja, hogy jó úton járunk.

– Mennyire fontos ez a díj önnek?

– Nézze, jólesik az elismerés, és az is, hogy nagyon sokan gratulálnak hozzá. Azt gondolom azonban, hogy aki csapatjátékot játszik, annak alapvetően nem a saját egyéni címei, hanem csapata sikere a legfontosabb, és én is így vagyok ezzel.

– Tagja a válogatottnak, megkapta „Az év játékosa" címet. Milyen céljai vannak?

– Azon vagyok, hogy a májusban befejeződő évadban minden fronton minél jobb eredményt érjen el csapatom, az MKB-Euroleasing Sopron.
ezért a teljesítményért most neki jár a taps.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ronaldinho a FIFA-nál is megszerezte az év játékosa címet

A brazil Ronaldinho a France Football szavazása után a FIFA-nál is megszerezte az év játékosa címet.… Tovább olvasom