Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Az ETO óriásai kisiskolásokkal kézilabdáztak - videó, fotók

Az ETO hórihorgas, 205 cm magas kapusa, Gregor Lorger hatodikos kisdiákokkal alkotott támadósort és még gólpasszt is adott nekik a Gárdonyi-iskolában.

Az ETO-SZESE NB I-es férfi kézilabda csapatának néhány tagja Rosta Miklós vezetőedzővel az élen a győri Gárdonyi Géza Általános Iskolába látogatott.

A játékosok nem csupán figyelemmel kísérték 12-14 éves gyerekek edzését, de maguk is beálltak a játékba, s közösen alkottak csapatokat kicsikkel. Így fordulhatott elő, hogy az ETO hórihorgas, 205 cm magas kapusa, Gregor Lorger hatodikos kisdiákokkal alkotott támadósort, sőt, még gólpasszt is adott.


Videó: Cseh Róbert


Rosta Miklós: "szerencsére ügyes gyerekekből nincs hiány"

"A klubunk tizenegy győri iskolával kötött megállapodást - olyan intézményekkel, melyek korábban jelentős szerepet vállaltak a győri kézilabda utánpótlásban -, s közösen próbálunk nevelni tehetséges gyerekeket.

Szerencsére ügyes gyerekekből nincs hiány, van igény az edzésekre, szívesen látogatják a foglalkozásokat. Annak idején nekem is nagy lökést adott, amikor Iváncsik Misiék benéztek az edzéseinkre, s úgy veszem észre, hogy a kissrácok is élvezik, ha találkoznak velünk.

Mivel nagyon fiatal közösségünk van, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy öt-hat év múlva a mai kisiskolások közül páran bemutatkozzanak a felnőtt csapatban" - közölte Rosta Miklós.


Fotók: Cseh Róbert

"Sokat passzoltak nekünk a felnőttek, s mindenkit igyekeztek játékba hozni"

Az ETO egyik irányítója, Simon Bence ezúttal nem csupán olyan labdákat passzolt a gyerekeknek, melyeknek szeme volt, de jó tanácsokkal is ellátta a kicsiket.

"Meglepően jól támadott a csapatunk, s ha jól számoltam, 4-5 góllal nyertünk is. Persze, ilyenkor nem az eredmény a lényeg, hanem hogy jól érezzék magukat a gyerekek és hosszútávon kedvet kapjanak az edzésekhez. Jó néhány iskolás szemében látom a tüzet, ami ráadásul remek labdaérzékkel párosul" - mondta Simon Bence.

Az egyik legügyesebb kisgyereknek Gajdusek Áron bizonyult, aki 9-10 méterről "bombázott" átlövés góllal hívta fel magára a figyelmet. "Még soha nem játszottunk ilyen jó játékosokkal, eddig vagy élőben, vagy a tévében láttam őket kézilabdázni. Örülök, hogy sikerült több gólt lőnöm, edzéseken is bátran elvállalom a lövéseket" - hallottuk Gajdusek Árontól.

"Az tetszett a legjobban, hogy sokat passzoltak nekünk a felnőttek, s mindenkit igyekeztek játékba hozni" - tette hozzá a Gárdonyi másik kisdiákja, Meiszner Sándor.


Galéria kép

Újabb iskolákba is ellátogatnak a játékosok

A "Nagycsapat együtt az utánpótlás gyerekekkel" elnevezésű programsorozat az Apor-iskolában tett látogatás után érkezett a Gárdonyiba. A jó hangulatú közös edzések a tervek szerint a jövőben is folytatódnak a győri iskolákban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női tesztpilóta a Saubernél

A 25 éves svájci Simona de Silvestro az elmúlt négy évben az amerikai IndyCar sorozatban szerepelt. Tovább olvasom