Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Az esélytelenek nyugalmával készül a sopron

Korántsem utazott ideges, nyomott hangulatban Donyeckbe az Matáv FC Sopron csapata.

A hazai pályán elszenvedett 3–0-ás vereség után idegenben jelentős esélye, de veszítenivalója sincs a soproni gárdának.
A labdarúgók is nyugodtaknak tűntek, ám mégis volt valaki, aki elég elfogódottan készült az útra. Az illető a soproni klub biztonsági főnöke, Kovács Tibor volt, akinek a Bécs–Donyeck légi út volt az első repülőgépes utazása. Persze a stáb tagjai, élükön Horváth Péter technikai vezetővel és Tóth Krisztián menedzserrel, igyekeztek elvégezni az ilyenkor szokásos lélektani felkészítést, bár ez inkább amolyan „kikészítésnek" tűnt.
Nem örült neki a küldöttség, hogy a légi közlekedési „dugó" – a jegyeket ellenőrző kisasszonyok azt az információt adták: túl sok gép van a levegőben – miatt az eredeti induláshoz képest 50 perccel később szállt fel a donyecki járat. De út közben a pilóta tíz percet faragott a késésből.

Elegáns fogadtatás

Donyeck reptere egy igazi szocreál, még a szovjet időkhöz képest is avíttnak, réginek tűnő épület. Pedig a városban hozzávetőleg egymillió-kétszázezer ember lakik. A reptéren a „móka" a belépési blanketták, űrla- pok kitöltésével kezdődött, de azért az első akadályt közel egy óra elteltével azért leküzdötte a soproni küldöttség.

A fogadtatás a Metalurg részéről pompás volt. A csapatot luxusbusszal, a vezetőket pedig a sok régi Moszkvics, Lada és Volga közül éles kontraszttal kirívó BMW személygépkocsival szállították a szálláshelyre. Ott az elegáns Atlasz Hotelben – kedves figyelmesség – a recepción a következő felirat állt: „Sok szeretettel üdvözöljük az FC Sopron csapatát!" A könnyű uzsonna elköltéséhez pedig – valódi leleményesség – magyar nótás zenei aláfestést adtak.

Önbizalom és önbecsülés

Csank János, az FC Sopron szakvezetője ezúttal is készségesen elemezte csapata állapotát, s a várható esélyeket.
„A soproni meccs alapján azt kell mondjam, messze nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amekkora a találkozó végére kialakult. Sajnos a mérkőzés végén hagytuk lekontrázni magunkat, és az akkor még nálunk jobb erőben lévő donyecki csapat könyörtelenül kihasználta a helyzeteit."

A felvetésre, hogy Donyeckben mindenféle lelki teher és veszítenivaló nélkül futballozhat a csapata, a következőket mondta a bajuszos mester:
„Reálisan nézve, valóban nincs sok esélyünk. Ezt persze a továbbjutásra értem, hiszen jelentős a hátrányunk, ám minden mérkőzés más, és én úgy gondolom, ez a donyecki meccs is egy önálló, különálló blokk lesz. Ellenfelünk nagyon jó passzban van, sorra nyeri a bajnoki meccseit is, most pedig bennünket is úgy fogad, hogy megnyugtató az előnye. A mi csapatunknál sérülés miatt középpályáról két meghatározó játékos, Horváth András és Vén Gábor hiányozni fog. Az UEFA-kupa-visszavágón a mi számunkra a csapat presztízse mellett a játékosok önbecsülésének, önbizalmának a visszaszerzése, megszilárdítása a cél. Nagyon remélem, hogy sikerül egy jó kis meccset játszani az ukránokkal, megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjünk el Donyeckben."

A szezon során eddig stabilan, megbízhatóan játszott a soproni védelem bal oldalán Hanák Viktor. Ő így látja az esélyeket a visszavágó előtt:
„Azt próbáljuk meg bebizonyítani, hogy  nincs nagy különbség a két csapat között, és remélem, ez sikerül is. Már csak azért is fontos lenne, mert egy erős csapat ellen egy jó eredmény önbizalmat adhatna a bajnoki folytatásra."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve nem kapott gólt hazai pályán a Saint-Etienne

Az előző szezon egyik legkellemesebb meglepetése a francia ligában az AS Saint-Etienne volt, amely… Tovább olvasom