Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Az érem másik oldala

Lapunk korábbi számaiban már írtunk arról, hogy a kisbácsai volt Rekard-pályán a tulajdonos építési telkeket akart kialakítani. Andorka András, a Rapid FC megválasztott elnöke szerint ez nem így van.
„ A létesítmény privatizációja, illetve értékesítése nyilvános versenytárgyaláson történt több résztvevővel. A felszámoló a legmagasabb összeget ajánlót hirdette ki nyertesnek. Egyesületünk, a Rapid FC ezen piaci áron vásárolta meg úgy, hogy közben a korábbi üzemeltető Rekard-Junior FC közüzemi tartozásait is kiegyenlítette. Enélkül ugyanis az épületet használni nem lehetett, mivel energiaellátás nélkül maradt.

Ezt követően az öltözők, az étterem és a pálya rendbehozatalára került sor. A következő lépcsőben kétsávos automata tekepályát és négy vendégszobát építettünk. Meggyőződésünk – ezt alapszabályunk is rögzíti –, gazdasági tevékenység nélkül sportegyesületet eltartani nem lehet.
Mivel ezen munkák kivitelezését bevételeink csak egy része fedezte, saját anyagi, fizikai erőforrásból pótoltuk a hiányzó összegeket úgy, hogy közben megyei felnőtt-, illetve utánpótlás-focicsapatokat működtettünk több évig.

Miután az egész létesítmény további felújításra szorul, az egyesületünk ezt szűkös anyagi lehetőségei miatt megoldani nem tudja. Külső forrás igénybevételével olyan szabadidőközpont létrehozását terveztük, amely a többfunkciós foci mellett teniszpályákkal, minigolffal rendelkezik, továbbá amíg a felnőttek sportolnak, a gyerekek hasznos időtöltését is megoldja. Ezen elképzelésünket az akkori helyi részönkormányzattal is egyeztettük, akik elképzelésünket testületileg is támogatták, erről írásbeli megerősítést is adtak, amelyet aztán a polgármesteri hivatalba továbbítottunk.
Két év után az új összetételű testület álláspontja megváltozott. Az egyesület ellen a feljelentések áradata indult meg. Volt olyan nap, hogy egyidejűleg hat szervezet ellenőrei végezték munkájukat.
A sorozatos ellenőrzésnek természetesen lett eredménye, adminisztrációs hiba találtatott, amit azonnal korrigáltunk. Mégis úgy gondoljuk, ezzel nem szolgáltunk rá a teljes vagyonelkobzásra, erkölcsi megsemmisítésre. Különösen azért nem, mert mindent a saját erőnkkel hoztunk létre, külső állami és részönkormányzati segítség nélkül, az adózó állampolgárok forintjait megkímélve.

Végezetül szeretnénk felhívni az illetékesek figyelmét arra, hogy a közvetlen szomszédságunkban van egy hasonló nagyságú – évekig illegális szeméttelepként funkcionáló – terület, ami kiválóan alkalmas bármilyen tevékenységre."

Kapcsolódó anyagok >>

Bíróság dönt a tulajdonról (2003-11-05) >>
Döntés a sportpályáról (2003-11-05) >>
Elkelt a Rekard (2002-03-12) >>
Államosítják a Rekard-pályát? (2003-11-05) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Real Madrid az élre állt

A spanyol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Real Madrid bár igencsak nehezen, Zinédine Zidane… Tovább olvasom