Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Az elszalasztott lehetőségek éve

Amikor 2001-ben a Rába Rt. és Győr városa nemet mondott az ETO FC labdarúgócsapatának jövőjére, akkor tűnt fel a színen Tarsoly Csaba, a Quaestor Rt. tulajdonosa, s mentette meg a biztos megszűnéstől a patinás klubot.

Célok nélkül nincs élet

Tavaly a múlt anyagi és erkölcsi rendezése mellett a csapat teljesítménye elmaradt a várakozástól, s csupán a tizedik helyen végzett. Idén immáron biztos az előbbrelépés, hiszen a zöld-fehérek a legjobb hat közé jutottak. Ennek ellenére közel sincs hurráhangulat az ETO háza táján...
– Nyilván nem lehetünk elégedettek, hiszen a felsőházba jutással mindössze a minimális tervünket teljesítettük – mondta Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC Kft. tulajdonosa. – Az az elvem, hogy célok nélkül nincs élet, s komolyan gondoltam, amikor a rajt előtt úgy nyilatkoztam, hogy csak az első két hely valamelyikével, a nemzetközi kupaszereplés kivívásával lennék maradéktalanul boldog. Ennek megfelelően például nyáron a játékosok jövedelmét jóval a magyar átlag fölé emeltük. Bár az utolsó pillanatban becsúsztunk ugyan a hatba, összességében kijelenthetjük: a felsőházi fizetésekért cserébe alsóházi teljesítményt kaptunk. Mindent összevetve, a bajnoki és a kupaszereplésünket figyelembe véve, az elmúlt időszakot az elszalasztott lehetőségek évének tekintem.

– Ön miként látja, miért nem sikerült a kimagasló produkció?
– A remek kezdés, az első öt forduló után a játékosok elhitték, hogy kemény munka nélkül is lehet hosszú távon eredményesnek lenni. Ez, főleg az őszi szezon hajrájára, visszaütött és ebben a szakaszban minden szinten sorozatban kudarcokat könyvelhettünk el. És még valami! A statisztika szerint az alapszakaszban a felsőházba került csapatok ellen a begyűjthető harminc pontból mindössze hatot szereztünk meg...
– Mit vár a rájátszástól?
– Egyértelműen azt, hogy a hátralévő tíz fordulóban játékával, hozzáállásával a csapat visszanyeri a mellette kitartó közönség bizalmát, szeretetét.

Mégegyszer nem fordulhat az elő az, ami most megtörtént, hogy az együttes november kilencedike és április hatodika között öt hónapig nyeretlen maradt tétmérkőzésen.

Kihívást kereső tulajdonos

– Győrött erősen megoszlanak a vélemények a télen történt edzőváltásról. Hogyan értékeli ma a januári döntését?
– Mindenképpen meg akartuk erősíteni télen a szakmai stábot, ám azt sajnálom, hogy a volt edzőnk még az új modell kialakítása előtt felállt. Hosszú távon gondolkodom, tehát nem fogok kapkodni, azt viszont hangsúlyozom, addig kihívás számomra a győri futball, amíg évről évre reális esélyt látok a nemzetközi szereplés kiharcolásának lehetőségére.
– Az bizonyos, hogy szűkíteni fogjuk a keretet, s a mennyiséggel szemben a minőségre fogunk törekedni. Két-három új labdarúgó szerződtetését tervezzük, s néhány tehetséges saját nevelésű fiatal is a felnőttcsapathoz fog kerülni. A szisztematikus építkezés híve vagyok, szeretném például, ha a Verebes-csapathoz hasonlóan, a mostani együttes is öt éven keresztül a dobogón végezne.

Jubileumok: méltó megemlékezés

– Újszerűen, hiszen véleményem szerint eddig egyetlen egyszer sem ünnepelték meg méltó módon a bajnokcsapatokat Győrött. A hatvanhármas és a nyolcvanhármas aranyérmes gárdák tagjait ezúttal ünnepélyes keretek között fogjuk köszönteni, ezért az esemény szervezésére hamarosan alakítunk egy szervezőbizottságot.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eljárás indul a MU szakvezetője ellen

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a szövetség égisze… Tovább olvasom