Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Az élre dobta magát

A győri Köntös Zsófia vezeti az Európai Dartsszövetség ranglistáját. Jó úton halad, hogy ő legyen a kontinens legjobb női versenyzője.

A kétszeres Európa-bajnok Köntös Zsófia nemrég tért haza Franciaországból, ahol a legjobbnak bizonyult az EDU
(Európai Dartsszövetség) legutóbbi ranglistaversenyén. A
Docugroup Győri DC dobója vezeti az összetett listát – a sorozat egyébként kilenc önálló versenyből áll, a helyszínek Európa különböző városai –, előnye csaknem száz pont az őt követő cseh versenyzővel szemben. Rajta kívül a legjobb magyar hölgy, Kiss Viktória is csupán a tizennyolcadik.

„Elég nehéz volt kiharcolni az elsőséget a francia versenyen – árulta el Köntös. – Mindjárt az első párharc során összekerültem a tavalyi sorozat végső győztesével, akit sikerült megvernem, ám a következő fordulóban elveszítettem egy mérkőzést. A vigaszágon aztán egészen a döntőig jutottam, ahol egy svájci lányt sikerült, szerencsére nagyon simán legyőznöm."

Az idei nemzetközi sorozatból csupán két verseny van hátra, s ha Köntös ezeken is jól dob, ő lehet Európa legjobb női játékosa.

„A következő ranglistaverseny április közepén Szlovéniában, majd az utolsó állomás a nyári prágai Európa-bajnokságon lesz – tette hozzá a végső győzelemre is esélyes sportoló. – Ha ezeken nem hibázok, megőrizhetem az elsőségem. Igaz, nagyon oda kell figyelnem, hiszen a kontinenstornán szerzett pontok az EDU-sorozatban duplának számítanak."

Addig is azonban még egy nagyobb feladat vár a győri
Európa-bajnokra, no meg az egyik csapattársára.
„Eredményeink alapján klubtársammal, Rucska Józseffel együtt meghívtak bennünket a belgiumi EB-re utazó magyar válogatottba. Ezt a versenyt a másik, az úgynevezett steel szakágban rendezik, itt nem automatára, hanem a hagyományos rostból készült táblára kell dobnunk a nyilakat. Jó lenne itt is pontosan versenyezni, mert szeretnék kijutni a következő steelvilágbajnokságra, ahol a sportág igazi világsztárjaival állhatnánk együtt a dartstáblák elé."

Köntösnek egyébként ez sem megy rosszul, hiszen mielőtt Franciaországba utazott, országos bajnokságot nyert ebben a szakágban, így a már biztos összetett softelsőség után itt is esélye nyílt a végső győzelemre.

A többszörös magyar bajnok dartsost a közelmúltban választották meg a tavalyi év legjobb hazai női versenyzőjének. A cím elnyerésére ebben az esztendőben is jó eséllyel pályázik.

„Eddig minden a tervek szerint halad, bízom benne, hogy versenyzőnk idén is a legjobb női dartsos lesz az országban" – tette hozzá Venesz Károly, a Docugroup Győri DC elnöke.

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérföldkő előtt Priskinék

Általában nem könnyű elérni egy, az angol Premier League-ben játszó futballistát, még ha jelen esetben magyar is az illető. Persze előfordulnak kivételes alkalmak. Priskin Tamást ugyanis a napokban nem a London melletti Watfordban kellett keresni. A volt győri labdarúgó – kihasználva a lehetőséget – „hazatért" és Győrött húzott szerelést, hogy mielőtt csatlakozik a magyar nemzeti együtteshez. Tovább olvasom