Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Az előny már nem az MKB-nál van

MKB-Euroleasing - MiZo-Pécs 2010: 72-80

Két-két hiányzó volt mindkét oldalon. A pécsiektől a héten távozott két légiós, Edwards és Johnson, az MKB-nál viszont sérülés miatt nem állt Székely Norbert rendelkezésére Eördögh és Horváth Zsófia.

A játékosok bemutatása után ünnepélyes keretek között húzták fel az MKB-aréna légterében a soproniak Magyar Kupa-sikerét szimbolizáló zászlót, majd a felnőttcsapat játékosai virággal köszöntötték a napokban bajnokságot nyert soproni gyermekcsapat játékosait.

Amint azt Székely Norbert előre jelezte, bátran, felszabadultan kezdett a Pécs. Fegyverneky és Dapo révén az első két akciójukat hárompontossal fejezték be a vendégek, a soproni csapatot Matovic tartotta versenyben. Az első szakaszban végig a hazaiak „futottak" az eredmény, illetve a pécsi csapat után. A soproniaknál elsősorban Branzova volt elemében, míg pécsi oldalon mindenki hozzátett valamit a bajnoki címvédő eredményességéhez.

A félidő hajrájában vezetett nyolc ponttal is a Pécs. Csak azért nem húzott el jóval nagyobb különbséggel, mert Béres Tímea nem kevesebb mint hat büntetőt rontott el.

A második szakaszban sem oldódott a görcs a hazaiaknál, Gorbunováék nemegyszer megszerzett labdákat adtak vissza „előzékenyen" ellenfelüknek. Ráadásul Fegyvernekyt ebben az időszakban képtelenek voltak megállítani a soproniak, így őrizte előnyét a pécsi csapat. A 13. percben Vajda Anna megkapta negyedik személyi hibáját, s a negyed közepén Gorbunova villanásaival közelebb került az ellenfeléhez a Sopron.

Amikor Honti látványos, betörés utáni kosarával egyetlen pontra közelítette meg ellenfelét a Sopron, újra villant Fegyverneky. Ebben az időszakban Rátgéber László – ha egy-két percekre is, de – pihentette kulcsembereit. Cserny erőszakos betörés után szerzett találatával a 17. percben fordított, s először jutott előnyhöz a Sopron. A visszatérő Vajda azonban fordított, majd a 19. percben kipontozódott.

Matovic duplája után tizenöt másodperccel a félidő vége előtt egyenlő állást mutatott a tábla. A játékrész utolsó pillanatában Iványi egy triplával a vendégeket juttatta hárompontos előnyhöz.

A második játékrész a szünetben még a bokáját jegelő Gorbunova triplájával indult. A soproni közönség ifjú kedvence nagyon elkapta a fonalat, hiszen kisvártatva ismét beemelt egy hármast. Sajnos közben azonban a másik oldalon egy „epizodista", Dojcinovic is dobott két távoli kosarat, az egyik kettő, a másik pedig három pontot ért. A játékvezetők ekkor az első félidővel ellentétben engedték a kemény játékot, ritkán fújtak a sípjukba, pedig igen ádáz, kemény csata dúlt a pályán. Ez a felfogás a vendégeknek kedvezett, akik az idegesen kosarazó Sopron ellen türelmes és nyugodt játékkal tartani tudták néhány pontos előnyüket. Sőt, a negyed hajrájában egy kifejezetten szellemes akció végén Béres ajtó-ablak ziccerből dobott kosarával kilenc ponttal megléptek. A negyed végén Branzova triplája hozta vissza a hazai reményeket.

A zárószakasz is a bolgár center duplájával indult, amellyel négy pontra zárkózott fel az MKB. Hiába őrizte azonban Branzovát a nála jó egy fejjel alacsonyabb játékos, pontatlanok voltak a bejátszások, így nem tudta kihasználni a magassági fölényét.

A második félidőben a zöld-sárgáktól gyakorlatilag csak a három idegenlégiós volt veszélyes a pécsiek kosarára. Gorbunovának a félidő elején dobott két tripláját leszámítva távolról képtelenek voltak betalálni a soproniak. Így aztán a Pécs nyugodtan behúzódhatott, koncentrálhatta védekezését Matovicra és Branzovára, ők időnként még így is be-betaláltak, ám amikor igazán közelebb kerülhetett volna ellenfeléhez a Sopron, akkor mindig megremegett a hazai játékosok keze.

A hajrában Béresnek viszont minden beesett, a végjátékban a büntetőit is bedobta, ami sajnos az egész mérkőzésre jellemző volt: a szabad, lecsorgó labdákat rendre a vendégek szerezték meg, frissebbeknek, harcosabbaknak tűntek, így megérdemelten nyerték a döntő első mérkőzését.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a három pont az elfogadható

Kiesési rangadón fogadja ma a tatabányai együttest a Győri ETO FC. A zöld-fehérek nagyon fontos találkozó előtt állnak, mindenképpen győzniük kell Tornyi Barnabás alakulata ellen. Vereség esetén ugyanis a vendégek (is) megelőzhetik őket a tabellán. Tovább olvasom