Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Az elismerés a tornának szól

A közelmúltban a győri közgyűlés Szent László-díjjal jutalmazta Kollár András, a Bercsényi DSE tornaszakosztálya vezetőedzőjének eddigi munkásságát.

Komoly elismerést kapott a közelmúltban Kollár András, a Rábalux-Bercsényi DSE vezetőedzője: munkássága elismeréseként ugyanis Szent László-díjat vehetett át.

„Megmondom őszintén, nem számítottam erre, de jóleső érzés volt, hogy gondoltak rám, bár inkább úgy fogalmaznék, hogy ránk, a tornasportban dolgozókra, mert meggyőződésem, s ezt mindenkinek el is mondom, ez a díj nem nekem jár, sokkal inkább annak a több évtizedes munkának, amit a kollégáimmal végeztünk olykor igencsak nehéz körülmények között. Ha mondanom kellene egy valamit, amire nagyon büszke vagyok, az éppen az, hogy a győri tornasport nem szűnt meg, dolgozunk, s szép eredményeket is fel tudunk mutatni. Azt hiszem, ennél többet nem lehetett volna tenni a sportágért. Itt szeretném megemlíteni azokat a segítőket, akik nélkül most nem tarthatnánk itt, így régebbről Módi Sándort és Miklós Csabát, majd Bak Attilát és Fajkusz Csabát, a jelenkorból pedig Szűcs Róbertet nevezném meg mindenképpen.

Kollár András az olimpiai bajnok tornásztól, Borkai Zsolt polgármestertől veszi át az elismerést. Fotó: M. M.
Kollár András az olimpiai bajnok tornásztól, Borkai Zsolt polgármestertől veszi át az elismerést. Fotó: M. M.

Ezenfelül pedig nem szabad megfeledkezni a városi szövetség vezetőiről, Arnold Csabáról és Kiss Lajosról sem, akik ötleteikkel, munkájukkal mindig is hozzájárultak ahhoz, hogy a győri tornasport megújuljon, új impulzusokat kapjon" – fogalmazott Kollár András, aki egyébként most kezdte jól megérdemelt éves pihenését: a Balatonon töltődik fel, hogy aztán augusztustól újult erővel vesse bele magát – kollégáival együtt – a munkába.

Mert a Szent László-díj részben ugyan lezár egy korszakot, az újdonsült kitüntetett azonban nagy lelkesedéssel beszél a jövőről is.
„Minden esély megvan arra, hogy pár éven belül egy komoly tornacsarnok épüljön a városban, hiszen négy év múlva itt rendezik az európai ifjúsági olimpiát, melynek programjaiban szerepel a torna is. Bízunk benne, hogy az esemény után a sportág megkapja a létesítményt.


Ez hatalmas lökést adhatna a ma és a jövő tornászainak. Tehetségek ugyanis szép számmal vannak. A már említett olimpiára négy győri tornász is jó eséllyel pályázik. Homlok Soma, Mészáros Krisztofer, Dubraviczky Péter és Vincze Márk kétezer-egyes, kétezer-kettes születésűek, s már most kapják a várostól azt a támogatást, melyből az olimpiai fesztiválon való részvételre esélyes fiatalok részesednek. Minden esély megvan arra, hogy még sokat halljunk ezekről a gyerekekről, akik méltó körülmények között még jobb eredményre lehetnek képesek, s ehhez nagy lökést adhat az ifjúsági olimpia" – tette hozzá a vezetőedző, aki egy friss sikerről is beszámolt: Szabó Nándor tagja volt a Kazanyban még szerdáig tartó Universiadén szerepelt tornaválogatottnak, mely a 13. helyen végzett.

Olvasóink írták

  • 1. ACSA 2013. július 18. 00:02
    „Igazán méltó elismerés,hogy szentté avattátok Andrást!!!-MEGÉRDEMELTE!!!!:-))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atlétából lett atletikus hátvéd

Az ETO egyik nyári átigazolása, Rafe Wolfe győri színekben az első tétmérkőzését a szombati… Tovább olvasom